Inlägg

Inlägg som makatech har skrivit i forumet
Skrivet av JonasT:

Vi är några stycken på kontoret som använt de tidigare M3-lurarna i öppet kontorslandskap för att blockera sorlet när man behöver fokusera, och skulle säga att det fungerar mycket bra. Brusreduceringen plockar i första hand bort just "brus" men sänker helt klart även röster och annat oljud också, åtminstone till den grad att man knappt tänker på det om man lyssnar på musik eller annat samtidigt.

Lurarna är ihopvikbara, så fungerar bra att slänga ned dem i väskan. Jag har inte behandlat mina M3:or varsamt direkt under resor, och än så länge har de inte gått sönder. Det medföljer även ett hårt fodral man kan förvara dem i om man vill ha ytterligare skydd.

Batteritiden är specificerad till 30h, vilket jag skulle säga stämmer ganska bra. Brukar ladda mina M3 någon gång i veckan.

Har tyvärr inte testat Momentum 3 men använde föregångaren under ungefär tre år. Var extremt nöjd med de lurarna ljudmässigt, men brusreducering och räckvidd på bluetooth-kretsen lämnade en del att önska när nyare modeller dök upp på marknaden. Var spekulant på Momentum 3-lurarna under en period, men störde mig som satan på att man sätter på och stänger av dem genom att fälla ihop/fälla upp dem.

Tack för kommentar, ja, avstängningsfunktionen på Momentum 3 lurarna verkar helt galen, udda.

Hoppas att bluetooth 5 implementationen i Momentum 3 är bra med tillräckligt bra räckvidd och stabilitet men inte bestämt mig för något köp ännu. Men visst, när man läser att Momentum 3 får toppbetyg för ljudet i många tester blir jag lite påverkad av det. Medlemspriset 2700 för fynd 1 på Webhallen är också "intressant" även om det också är en rejäl slant för ett par hörlurar kan jag tycka. Det från början höga grundpriset för Momentum 3 gjorde nog att de tog lite stryk i del reviews på grund av det gissar jag...

Lite förvillande det här att köpa noise cancelling lurar.

Hmmm WH-1000XM4 har alltså inget aptX stöd, alltså inte så optimala lurar för filmtittande (och detta med en prislapp på ca 4000), kanske är en showstopper för mig. Helt ofattbart att de tagit bort det stödet? Ett "Wtf" moment, produktansvarig sparkas säkert just i detta nu.

Mitt intryck från reviews är att Sennheiser Momentum 3 ändå vinner i hel del reviews strikt ljudmässigt i jämförelse med WH-1000XM3 (?) men hur de står sig mot WH-1000XM4 vet jag inte.

Kan tycka att ljudet väger tyngst för mig även om själva noisecancelling funktionen självklart är väldigt viktig också. Blir någon form av balans hur man viktar dessa egenskaper.

Vad tycker ni andra? Är det som så att Sennheiser Momentum 3 är lite mer neutrala åt studiolurar hållet medan Sony är mera bass heavy?

Lite skumt också att Webhallen har ett såpass stort lager av Sennheiser Momentum som fyndvaror kraftigt prissänkta, kanske är många som lämnar tillbaka dem, är det någon kvalitetsbrist?

Plats 3 i den här testen för noise cancelling lurar i konkurrens med tex XM4 men får delad första plats för just ljudet tillsammans med Shure. "If you prioritize enjoying your music over drowning out the world"
https://www.theverge.com/21345733/best-noise-canceling-headph...

Skrivet av Shiftypants:

Kör mina XM3 i spel och allt också. Inte heller märkt av några problem med latens. Antar att olika personer är olika känsliga men vet inte exakt hur stor latensen är. Tyvärr är mina trådade lurar jag har alldeles för obekväma under längre perioder och noise cancelling är fan grymt hemma också. Hör inte ens golvfläkten med lurarna på.

Men det är väl en stor skillnad om ni kör trådat eller via bluetooth när ni använder era XM3 för spel? Ni kör trådat när när spelar gissar jag eller ni upplever det tillräckligt bra även med bluetooth? (imponerande i så fall)

marcusOCZ i sitt inlägg ovan har absolut en poäng (AIO för GPU, dyrt kanske men sjukt bra om man vill pusha max ur sin GPU samt få ner hela datorns ljudnivå under gaming).

Jag har varit nöjd med båda luft och AIO för CPU men det beror nog på vad man köper för prylar, hur de monteras, vilken CPU etc, möjligen tycker jag att min Corsair Hydro H115i RGB Platinum kyler bäst av de kyllösningar jag haft hittills, så är det säkert men jag har enbart en 3700X. Däremot använder jag inte Corsair iCue programvaran man det är en helt annan historia, jag kopplar direkt till moderkort.

De bästa luftkylarna tar dock stor plats, det är kanske nackdelen. En fördel är väl att de också kan fläkta lite runt VRM medan en AIO kyler mera isolerat på CPU, beror dock också på övrigt fläktkonfigurering i datorn (jag har många fläktar själv).

Nästa gång jag uppgraderar och mixtrar blir det sannolikt luft för CPU även om jag är lite osäker på livslängden för min nuvarande AIO. Men håller koll på utvecklingen av AIO (de blir väl sakta men säkert bättre), vore i och för sig kul med custom loop. Kanske inte ekonomiskt försvarbart men vore kul att bygga och pyssla lite.

Skrivet av dmutm:

Du får se det som träning ifall att du en dag börjar höra röster inuti ditt huvud, då är du motståndskraftig.

Säg inte så där, det kan bli verklighet... farsan har Lewy Body och det är ett h-vete, sjukt mycket knäppa hallucinationer och röster. Tror även det var det som Robin Williams drabbades av.

Skrivet av Mindfighter:

Frysen testet! Haha, bara på swec!

Påminner mig om Teknikens Världs älgtest som ju numera är världsberömt och orsakat ett jäkla rabalder bland en del tillverkare.

Sweclockers motsvarighet blir frystest. Skulle varit kul om lurarna fryst sönder.

Skrivet av DolphinRage:

Är det bara jag som vill ha ett par brusreducerande hörlurar för att bli av med folks tal, typ för att plugga eller liknande bland människor som pratar?

Jag har testat alla de dyraste och mest prisade brusreducerande hörlurar men finner dem 850% odugliga. Och varför 850%, hur kan de vara sämre än 100%? Jo för att de tar bort just >bakgrundsljudet< och gör att om någon talar nära dig högt (eller normalt) så blir personens tal 8.5 ggr tydligare och mera omöjligt att ignorera, som att man typ är ensam i rummet med den personen som är nära, dvs exakt motsatsen till vad jag är ute efter.

Tar oändligt mycket mera gärna ett jämt bakgrundosljud UTAN röster, vill ju inte höra vad folk pratar om som stör koncentrationen om man försöker läsa en text bland folk tex.

https://cdn.trendhunterstatic.com/thumbs/fathers-day-man-cave.jp...

En dyr rackare men lär sannolikt gå åt som smör i solen ändå, varenda jäkel har ju brusreducerande lurar nu för tiden. Wearing detection, bluetooth multipoint och att den förbättras för röstsamtal är bra nyheter. Håller med om att lurarna/kåporna är lite störande plastiga och ger ett litet bräckligt intryck (men tror ändå det är sällan de går sönder).

En bra och välskriven review.

Skrivet av Zeraphin:

Jag blev varslad i början av detta elände men fick behålla jobbet som tur är. Jag hade uppsägningstid på 4 månader. När jag hade 3 månader kvar hade 2st före mig på LAS listan slutat så min uppsägningen hävdes.

Jobbar på färja.

Härligt, skönt.

Skrivet av Wiinis:

En anledning - gissar jag - är att det har fungerat väldigt bra att jobba hemma för de som kan och företagen kan fortsätta tjäna pengar.
Sen har ju vissa grupper såklart fått stora problem med att få jobb, t ex ungdomar och de som söker första sitt första jobb.

Jag är otroligt förvånad, trodde att Corona skulle få betydligt större effekter på hela världsekonomin men hoppas självklart jag hade totalt fel.

Lite underligt att det inte varit ännu fler varsel i Coronans spår? Frågan är när de verkliga "varselvågorna" kommer och hur detta kommer slå på samhället, ekonomi samt människorna både i Sverige samt resten av världen? Ett tydligt tecken nyligen är att antal sökande till Universiteten gick upp enormt i jämförelse med HT2019.

Väldigt, väldigt svårt att tro att det inte kommer betydligt fler varsel.

Skrivet av Mister.P:

@makatech: Rätt osäker på hur det ser ut på spelfronten, men helt ärligt så skiljer det väl max ett par procent mellan prollarna så i det stora hela spelar det ingen roll för mig! 4800h går mycket svalare och drar väsentligt mycket mindre ström, datorn kommer inte heller användas för spel i första hand så...

Den enda nackdelen jag hittills hittat skulle väl vara det lilla batteriet på bara 46wh, men av vad jag har hittat så går det att beställa det större 62wh batteriet separat på div hemsidor.

Ja, lite synd att det inte var ett större batteri men bör väl hålla en ca 5-6 timmar?

Skrivet av cyklonen:

Det fetstilade skulle de helt klart kunna göra under ett första år. Naturligtvis syns det i siffrorna, men är man världens ojämförligt största företag inom e-handel, så finns det astronomiska resurser. Säg att det skulle handla om nån miljard eller två att göra det, sen saknar man konkurrenter i Sverige och kan ta betalt precis hur mycket man vill.

Prisdumpning av den typen du spekulerar om är mig veterligen förbjudet i Sverige.

Skrivet av mille74:

Är det ISO- eller ANSI-baserat tangentbord?

Hur lång leveranstid var det för din leverans?

Bara så att du vet, XMG har en ovanligt aktiv närvaro på Reddit och brukar svara snabbt
https://www.reddit.com/r/XMG_gg/

Detta meddelande har dock tyvärr gått ut:
https://www.reddit.com/r/XMG_gg/comments/i2vsu9/supply_bottle...

Skrivet av cyklonen:

Monopol är kapitalistens mål.

Du tror väl inte att Amazon tycker om att konkurrera? Naturligtvis vill de, liksom alla andra, bli av med konkurrenter. Och som världens största företag har de ekonomiska muskler att åstadkomma det. De skulle förmodligen kunna köra halva priset på allt i Sverige i ett år och ta död på allt annat, utan att det ens märktes i deras årsredovisning.

Tror du verkligen på det du skriver själv?

Skrivet av Mister.P:

Då så, fick hem min XMG Core 15 idag. Riktigt bra första intryck, den känns välbyggd och den är förvånansvärt tyst vid vanlig användning (surf osv). XMG skickade med ett usb med alla drivrutiner så installationen va smärtfri. Fick strax under 4600 i Cinebench, vilket är helt sjukt då min desktop 3700x får 4750 Blir att testa lite spel ikväll efter jobbet!

4600 i jämförelse med Intel Core i7-10750H som når ca 3000, snacka om total kross. Intel får rejält med pisk på laptop sidan, jag upplever det mycket tydligare jämfört med desktops. Det här lär väl sakta men säkert nå ut til OEM tillverkarna också nu, det har börjat men går lite segt.

Tror du gjorde ett riktigt bra val. Verkar som om 4800H ligger relativt nära 3700X i prestanda?

Blir intressant om XMG kommer in på svenska marknaden, de erbjuder ju redan svenska tangentbord via sajten i Tyskland, jag tror att de skulle lyckas ganska bra men bli hatade av de stora märkeskonkurrenterna som kommer få sjukt svårt att slå dem i price/performance.

Men.... trots de enorma skillnaderna i benchmarks så är jag dock inte helt säker på att 4800H verkligen slår Intel Core i7-10750H i en majoritet av alla spel, jag tror inte det? Däremot så är det sannolikt såpass jämnt race så man inte behöver bry sig om det och 4800H krossar ju Intel i nästan allt annat.

Skrivet av HeeK:

Säljer min Zephyrus G14 jag köpte för lite över en månad sedan på Inet för att jag kommer gå tillbaka till Mac. Se annonsmarknaden.

Du tyckte datorn var ok men hatar Windows? Ett problem annars med "power laptops" är ju att de ofta tenderar bli lite högljudda, i synnerhet de tunnare varianterna.

Skrivet av H_Bozz:

Det fanns massor av svenskar, antagligen tidigare ericsson anställda på huaweis huvudkontor i shenzhen när jag hälsade på där för en ca. 7-8 år sedan.

Intressant, money talks och Huawei har ju varit i Kista läänge.

Skrivet av willesakken:

Otroligt bra nytt skit från svenska Orbit Culture. Förvånad om de här killarna inte slår sig hemma bland de större metall grupperna i Sverige de kommande åren.

https://www.youtube.com/playlist?list=PLak0UCOnycj2hXcOfnz_A1...

Kul, den nya plattan är efterlängtad.

I Sverige (?), säkert men Orbit Culture har definitivt även potential för att slå utomlands vilket de väl redan börjat göra fast i mindre skala än så länge. Märks inte minst om man läser deras kommentarer på Youtube, många är fullständigt lyriska.

Det är kanske lite för testosteronladdat och aggressivt för mainstream men de skiter förhoppningsvis i det och kör sitt race.

Svenska Orbit Culture och finska Black Royal är två riktigt bra och coola nordiska lovande metallband som jag lyssnar en hel del på. Black Royal kanske lite mera lättlyssnade men med en del verkliga fullträffar, min favoritlåt är sannolikt "Coven". https://youtu.be/k3sYlttAkWw

Något oväntat men nu har de släppt version 5603 till Asus Prime X370-Pro.
https://www.asus.com/us/Motherboards/PRIME-X370-PRO/HelpDesk_...