Surfplattorna som visades upp på årets Consumer Electronics Show i Las Vegas imponerar inte på Apples tillförordnade vd Tim Cook. I en telefonkonferens med branschanalytiker som hölls i samband med publiceringen av den senaste kvartalsrapporten gav han sig på både Windows och Android.

They have weak battery life, they require a stylus, and from our point of view and what's we've seen customers are just not interested in them.

Tim Cook menar att det finns huvudsakligen två konkurrerande produktgrupper på marknaden idag. Den ena är stora och dyra surfplattor med Windows som kräver stylus och har dålig batteritid, vilket inte faller i god jord hos konsumenterna.

And so you wind up having a size of a tablet that is less than what we believe is reasonable, or one that we provide what we feel is the real tablet experience. So basically, you end up with a sort of scaled-up smartphone, which is a bizarre product, in our view.

Den andra gruppen är mindre datorer med Google Android vilka beskrivs som "uppblåsta mobiltelefoner" med ett operativsystem som inte är anpassat för surfplattor. Han anser att Android-plattorna är för små för sitt användningsområde och kallar det hela för "bisarrt".

Generally they lack performance specs, they lack prices, they lack timing, and so today they're vapor.

Cook talar även om en tredje grupp med Android 3.0 "Honeycomb" som ännu inte finns på marknaden och därför inte heller konkurrerar med Ipad. De saknar prestandasiffror, priser och fasta datum vilket gör dem till "vattenånga" i dagsläget.

Det behöver kanske inte tilläggas att Cook anser att Apple har ett stort försprång gentemot konkurrenterna med ett gigantiskt programbibliotek och ett massivt ekosystem i ryggen.

Källa: Yahoo.