I mitten av oktober avtäckte Google de senaste Nexus-enheterna, som till skillnad från tidigare modeller inte blev de prispressare entusiaster vant sig vid. Istället vill Google fightas i premiumsegmentet stora telefoner "phablets" och surfplattor med Motorola Nexus 6 och HTC Nexus 9.

Sedan lanseringen har många undrat när modellerna ska bli tillgängliga i Sverige och nu listas surfplattan på Google Play, som avslöjar att leveranserna inleds den 5 november. Nämnvärt är att detta endast gäller utan 4G/LTE, då denna version enbart prislistas och har den tillhörande statusen "kommer snart".

För 4G/LTE-varianten gäller även 32 GB lagringsutrymme, vilket totalt kommer gå på 5 290 kronor. För den som klarar sig utan 4G/LTE sjunker priset till 4 390 kronor och för 3 495 kronor finns den billigaste varianten med 16 GB lagringsminne. Det är samtidigt värt att nämna att surfplattan saknar plats för Micro SD-kortläsare.

Andra nämnvärda specifikationer är 8,9-tumsskärmen med 2 048 x 1 536 pixlar och processorn Nvidia Tegra K1, med två 64-bitars ARM-kärnor "Denver" i uppemot 2,3 GHz samt en grafikdel med 192 CUDA-kärnor. Trots processorn som har stöd för mer än 4 GB primärminne kommer Nexus 9 endast med 2 GB.

Avslutningsvis listas ett origami-liknande fodral, som förutom skärmskydd även kan agera ställ. Priset för dessa är 349 kronor, men det är inte känt när leveranserna av dessa inleds och inte heller när tangentbordet kan väntas se dagens ljus.