Det är nu inte långt kvar till AMD:s avtäcker nästa Radeon-generation grafikkort och mest uppmärksammad är utan tvivel grafikprocessorn Fiji, som ska användas under det officiella marknadsföringsnamnet Fury och ta strid mot Nvidias kraftfulla monsterkrets GM200 i toppskiktet.

Under gårdagen läckte vad som sägs vara de fullständiga specifikationerna ut på nätet, där Radeon Fury X i toppen får sällskap av avskalade Radeon Fury. Samma rapport talade också för att Fury X kommer säljas med och utan vattenkylning, någonting som av allt att döma inte stämmer.

Enligt källor till SweClockers är Radeon Fury X endast tänkt att släppas med sluten vattenkylning och ingen luftkyld referensdesign finns i planerna. Samtidigt understryks att partnertillverkare inte får göra några ingrepp på kortet, utan att det måste följa AMD:s specifikationer till punkt och pricka.

En annan punkt som bekräftas är att Radeon Fury, det vill säga avskalade Fiji Pro, blir utan referensdesign och att partnertillverkare därmed får fria händer att ta fram egna kretskort samt kyllösningar. Den som ser fram emot Fiji till en lägre prisbild kan dock räkna med att få vänta länge, då AMD ännu inte kommunicerat när lanseringen av det grafikkortet ska äga rum.

Mer information om nästa generation Radeon-grafikkort är att vänta den 16 juni under PC Gaming Show, i samband med spelmässan E3.