När Google presenterade den strömmande speltjänsten Stadia var det med löften om riklig funktionalitet. Ett flertal av dessa funktioner skulle visa sig saknas när tjänsten lanserades den 19 november. Bland funktionerna var möjligheten att bjuda in en kompis till tre månaders kostnadsfritt Stadia Pro. Nu är funktionen tillgänglig.

StadiaBuddy-4.jpg
StadiaBuddy-3.jpg

Stadia Buddy Pass låter en existerande medlem bjuda in en kompis genom att trycka på en brev-ikon i mobilapplikationen. Då genereras en kod som vännen ska mata in i Stadia varpå de kostnadsfria månaderna påbörjas. Inbjudna spelare utan Founder's eller Premiere Edition-paket kan köpa Chromecast Ultra och Stadia Controller separat.

StadiaFarming19.jpg

Nästa månads gratisspel aviseras inte i Stadia-applikationen.

En del i ovan nämnda Stadia Pro-abonnemang är att nya gratisspel tillkommer på återkommande basis. De kunder som anslöt till tjänsten i och med lanseringen fick tillgång till speltitlarna Destiny 2: The Collection och Samurai Showdown. Nu meddelar Google att två nya titlar ansluter i december. Dessa blir Tomb Raider Definitive Edition och Farming Simulator 19, där den sistnämnda sannerligen sätter nätverkslatensen på prov.

De nya spelen tillkommer den 1 december. Under tiden aviserar Stadia-appen inte att de båda titlarna blir kostnadsfria om några veckor, och intresserade spekulanter bör därmed hålla plånboken stängd några veckor till.

Läs mer om Google Stadia: