Efter att i närmare åtta år ha byggt upp hype kring Cyberpunk 2077 släpptes spelet tidigt i december. Vid sidan om alla lovord har buggar och prestandaproblem svärtat ned spelet. Det här gäller inte minst spelkonsolerna från Microsoft och Sony som båda erbjuder pengarna tillbaka, varav Sony därtill tog det drastiska steget att plocka bort Cyberpunk 2077 från sin egen butik.

Cyberpunk-2077-13-million.PNG

Att Cyberpunk 2077 kastats ut från Playstation Store och en allmän tro om att en stor mängd spelare returnerar spelet har skapat oro bland investerare. Som svar på detta gör CD Projekt Red att tillkännagivande om att Cyberpunk 2077 beräknas ha sålts i över 13 miljoner exemplar sedan lanseringen den 10 december fram till den 20 december.

Försäljningssiffrorna avser såväl fysiska som digitala butiker, däribland Steam, Microsoft Store och Playstation Store där det plockats ned. Särskilt anmärkningsvärt är att CD Projekt Red inte enbart räknat bort alla returer, utan även de som valt att förboka spelet.

Uttalandet kommer i svallvågorna av de senaste veckornas börsslakt för CD Projekt Red, vars aktie dykt från toppen på 443 polska złoty till dagens 260 złoty – ett tapp på 41 procent.

CD Projekt Reds bästsäljare The Witcher 3 släpptes år 2015 och hade fram till våren 2020 passerat en försäljning på 28 miljoner exemplar. Bäst sålde spelet år 2019, då det såldes vid 6 miljoner tillfällen.

Mer om Cyberpunk 2077: