När PCI Express 4.0-baserad NVME-lagring äntrade marknaden fick många datorbyggare och entusiaster plötsligt börja ha någon form av värmeavledning från lagringsenheten i åtanke. Oftast sker detta i form av en liten kylfläns, antingen integrerad på moderkortet eller förmonterad på SSD-enheten. Nu tar Corsair det hela till nästa nivå när företaget visar sin första PCI Express 5.0-kompatibla SSD MP700.

Bilden dök under en kort tid upp på Corsairs officiella webbsida, för att kort därefter plockas ned igen, vilket tyder på att avtäckandet skett tidigare än planerat. Av bilden att döma ger Corsair snurrdisk en ny innebörd, eftersom MP700 inte bara är bestyckad med en rejäl kylfläns utan också får hjälp med värmeavledningen i form av en liten fläkt.

untitled-3.jpg

I det nu borttagna materialet gick det att utläsa att MP700:s är baserad på 3D TLC NAND-minneskretsar och prestandamässigt utlovas sekventiell läs– och skrivhastighet på 10 respektive 9,5 GB/s. En officiell avtäckning väntas vara nära förestående, men när enheten släpps och vad den fläktande lagringsenheten kan komma att kosta förblir ett mysterium till dess.