Sista kvartalet förra året var en av fyra x86-processorer som såldes tillverkad av AMD men efter under första kvartalet i år har man tappat cirka sex procent till huvudkonkurrenten Intel. Detta medför att AMD nu har mindre än 20 procent av marknaden.

Trots prissänkningar och bra pris/prestandaförhållande går fler och fler över till Intels processorer. En bidragande orsak till att många privatpersoner har valt Intel är den delvis dåliga tillgängligheten i butikerna då allt för stor del av processorerna har levererats till oem-kunder, det vill säga de stora datortillverkarna.

På grund av detta och den stora förlusten för första kvartalet ska AMD nu göra vissa omstruktureringar för att minska kostnaderna och få upp försäljningen.

Även om priskrigandet mellan Intel och AMD har kortsiktiga fördelar för konsumenterna i form av lägre priser så kan de ge långsiktiga nackdelar. Skulle AMD bli tvingade att lägga ner processortillverkningen på grund av dålig lönsamhet lär Intel knappast sänka sina priser lika ofta som de har gjort nu.