Captech är en svensk distributionsjätte som främst handlar med datorkomponenter, men också en hel del hemelektronik. Förutom distributionen har företaget hand om logistiken för flera kända datorbutiker.

Nu köper Captech den välkända distributören och återförsäljaren Gtek, vars sortiment riktas till renodlade datorentusiaster. Företagets grundare Hannes Wallin kommenterar affären.

Vad betyder affären för era nuvarande kunder?
– Gtek har på senare år lagt all energi på distributionsverksamheten och medvetet nedprioriterat webbutiken. Nu försvinner butiken medan distributionsverksamheten lever vidare i Captech. För våra nuvarande kunder innebär detta ännu bättre service och logistik eftersom vi får stöd av ett stort bolag med goda resurser.

Vad kommer Gtek att fylla för funktion i Captech?
– Vi kommer att vara ansvariga för de produktområden som vi är duktiga på idag, det vill säga chassin, nätdelar, moddning, gaming och kylning. Gtek kommer att bistå med specialistkompetens inom området.

Kommer varumärket att försvinna?
– Till en början fortsätter varumärket att leva parallellt med Captech, men på längre sikt kommer det att försvinna.

Har ni några planer på att satsa på försäljning direkt till slutkund?
– Vi kommer att vara helt inriktade på distributionsverksamheten. Det finns inga planer på att sälja direkt till slutkund. Webbutiken är öppen fram till det officiella övertagandet den 1 november. RMA och support kommer självfallet att fungera även efter det datumet, men försäljningen upphör.

– Eftersom vi blir renodlade distributörer kommer Gteks sortiment att finnas i fler butiker. Slutkunder får således fler möjligheter att köpa våra produkter.