Konfigurator

Beställning

Kostnad

ATX24

$41.90 USD

EPS

$21.90 USD

PCI Express

$21.90 USD

SATA-ström x 2

$17.90 USD / styck

Tillägg

Tilläggskostnad

ATX24 + PRO, + Black Aluminium x 3

$16.70 USD

EPS + PRO, + Black Aluminium x 4

$14.60 USD

PCI-E + PRO, + Black Aluminium x 3

$11.70 USD

Totalt

$164.50 USD

Kringutrustning

Kostnad

SATA-data - 30 cm

$9.90 USD

AIO sleeve

$19.90 USD

WideBeam Magnetic RGB - 60 cm

$29.99 USD

Totalt inklusive kringutrustning

$224.29 USD

Notering: Eventuell tullavgift och moms tillkommer.

Val av material och nätdel

I första steget väljer jag tillverkare och modell av nätdel att använda kablarna till. Detta val korresponderar till ett specifikt paket av proprietära kontakter för just den nätdelen.

Laine_Cablemod_ConfigA1.png

Därefter får jag välja mellan två typer av kabelstrumpa – modflex och modmesh. Den förstnämnda består av paracord, ett tygliknande material som normalt återfinns i all möjlig friluftsutrustning. Denna är gjord av ett mjukare material och brukar mäta något bredare.

Modmesh är en traditionell kabelstrumpa av vävd nylon, ett hårdare materialval med mer åtsittande passform och tydliga maskor.

Kabelkonfiguration

I steg två får jag bestämma typen och antalet kablar jag önskar till min nätdel. Här erbjuds en lång lista av variation på komponentsidan.

Laine_Cablemod_ConfigA2.png

Efter att jag valt en kabeluppsättning kan jag justera den önskade längden på dessa genom att dra i reglaget.

Vid val av SATA-strömkabel med flera hårddiskanslutningar får jag valet att justera längden mellan varje anslutning, utöver totallängden på kabeln. I mitt fall behöver jag driva belysning i chassit via SATA-ström och väljer därför två separata kablar istället.

Färger

Nu är det dags att välja mönster och färgschema på kablarna till datorn. Genom att välja färg i listan i överkant och sedan klicka på respektive kabel i bild skapas min önskade konfiguration.

Laine_Cablemod_ConfigA3.png

I konfiguratorn begränsas användaren till ett ensamt lager med val av färg på kabel. Det går alltså inte att ha en annan färg på den direkt underliggande kabeln, något som kan vara värt att tänka på vid mer spännande färgkombinationer.

Pro-tillägg

Nu får jag valet att lägga till Pro-utrustningen på vissa utvalda kablar. Detta innebär en tjockare kabel med mjukare övergångar och möjligheten till integrerade kabelkammar.

Laine_Cablemod_ConfigA4.png
Laine_Cablemod_ConfigA5.png

Genom att föra över reglaget aktiveras Pro-läget, och därefter får jag välja antalet kammar och utseende på dessa. I listen finns det både aluminium och plast i en mängd olika färger.

Kringutrustning

Efter färdigkomponerade kablar förs jag vidare till en lång lista av tillhörande extrautrustning. Här finns klädda extrakablar i form av SATA-data och Ethernet, samt belysning och strumpor till slutna kylare.

Laine_Cablemod_ConfigB6.png
Laine_Cablemod_ConfigB7.png
Laine_Cablemod_ConfigB8.png

Då jag valde Modmesh i kabelkonfiguratorn finner jag två längder av färgmatchande SATA-datakablar i listan av tillbehör. Utöver detta väljer jag även ett magnetiskt RGB-belysningspaket och en strumpa att klä slangarna till min slutna vattenkylare.

Beställning

Vid utcheckning finns en lista hela kundvagnen, men också en länk med konfigurations-ID till kabelpaketet. Länken med ID:t kan delas med andra för att visa det valda paketet. Länken skapas utan att användaren behöver köpa något, vilket gör det möjligt att skapa flera olika kombinationer och rådfråga i exempelvis forum.

Laine_Cablemod_ConfigA10.png
Laine_Cablemod_ConfigB9.png

I länken syns även längder och eventuella Pro-tillägg samt nätdelen kablarna är konfigurerade för, vilket gör det lätt att dela med sig av, eller kopiera ett färdigt paket från en användare.

Detta är något som kan vara extra värdefullt vid diskussioner om kablar till ett väldigt litet eller speciellt chassi, där en bekräftad konfiguration lätt kan användas av flera.