#5g

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

88

Nio av tio svenska hushåll har nu 5G-täckning

Landsbygden ligger något efter med 67 procent av alla hushåll täckta.

31

Qualcomm slår nytt hastighetsrekord över 5G med 7,5 Gbps

Morgondagens mobiltelefoner kan komma att hantera extrema hastigheter, vilket Qualcomm visar med sitt flaggskeppsmodem som nu nått 7.5 Gbps.

17

Huawei klagar efter EU-kommissionens varning

EU-kommissionens utpekande av enskilda företag är inte baserat på objektiva analyser av 5G-nätverken, säger Huawei.

45

EU vill få bort Huawei ur 5G-nät snabbare

Samtliga 27 EU-länder har tidigare rekommenderats att sluta använda riskabla leverantörer. Än så länge har bara 10 länder gjort det.

32

Nytt EU-beslut öppnar för 5G på flygplan

Med ny utrustning och särskilt tillägnade frekvensband ska passagerare på flygplan som befinner sig inom EU enklare kunna ansluta till 5G-nätet.

12

Apples egen 5G-lösning kan dröja till 2025

Alltmer talar för att Apple stött på patrull i utvecklingen av en egen 5G-modemkrets och får dras med Qualcomm ytterligare ett par år.

106

Kammarrätten står fast vid förbud mot Huaweis 5G-produkter

Post- och telestyrelsens beslut att förbjuda Huaweis utrustning i svenska 5G-nät består trots bolagets överklagan till Kammarrätten i Stockholm.

81

Apple stämmer Ericsson för dyra licensavgifter

Apple anser att det svenska telekombolaget begär orimligt höga avgifter för sina 5G-patent, som används i bland annat Iphone.

112

Radioaktiva anti-5G-halsband portas i Nederländerna

Nederländska strålskyddsmyndigheten slår larm om radioaktiva smycken, vars syfte ironiskt nog är att motverka 5G-strålning och andra "farliga" radiovågor.

15

Qualcomm avtäcker Snapdragon 8 Gen 1 för nästa generations telefoner

Med prestandaförbättringar på alla fronter och nytt namnschema är Qualcomm redo att med Snapdragon 8 Gen 1 inta telefoner i toppsegmentet.

17

Apple ska tillverka 5G-kretsar hos TSMC

Elektronikjätten knyter allt närmre band med TSMC, som förutom A-systemkretsarna även ska tillverka Apples modemkretsar.

10

Qualcomm Snapdragon får enklare namn

Svåra sifferkombinationer och suffix får stå tillbaka när Qualcomm förenklar namngivningen av sina Snapdragon-processorer.

132

Huawei överklagar beslut om 5G-förbud

Förvaltningsrättens dom om att Huawei inte har en plats i svenska 5G-nät uppskattas inte av företaget, som nu tar ärendet till högre instans.

80

Huawei utlåsta från Sveriges 5G-nät

Förvaltningsrätten i Stockholm slår fast att Huawei inte har en plats i utbyggnaden av svenska 5G-nätet, av säkerhetsskäl.

33

Intel tar 5G till bärbara datorer på bred front

Snabb uppkoppling utan Wifi blir verklighet med ny lösning från Intels produktportfölj, som ska ta plats i bärbara datorer redan i år.