#tsmc

28

TSMC bygger fabrik exklusivt för Intel

Processorjätten får en egen produktionslinje och specialanpassad 3-nanometersteknik, som skiljer från Apples dito hos TSMC.

49

Brand hos ASML påverkar tillverkning av 7 nanometer och nedåt

Efter att ha utvärderat fabriksbranden står det klart att utrustning för världens mest avancerade tillverkning av kretsar påverkas negativt.

18

AMD Ryzen 6000 "Rembrandt" kan släppas till sockel AM5

Den bärbara processorfamiljen med arkitekturen Zen 3+ kan komma till stationära tillsammans med kommande DDR5-sockeln AM5.

44

Brand hos ASML kan påverka tillverkning av världens kretsar

Under natten till tisdag brann det i en av ASML:s fabriker, något som i värsta fall får långsiktiga konsekvenser för halvledarindustrin.

24

AMD:s Radeon RX 6500 XT blir instegskort tillverkat på 6 nanometer

Under CES 2022 ska AMD presentera de enklaste medlemmarna i Radeon RX 6000-familjen, där ny tillverkningsteknik och kompakta kylarlösningar blir aktuella.

51

Bilindustrins kretsbrist kan pågå till år 2025

Att använda föråldrad teknik är enligt uppgift biltillverkarnas stora problem, eftersom det är svårt att utöka kapaciteten.

17

Nvidia blandar gammalt och nytt med grafik för tunna bärbara datorer

Uppdaterad! Aktuella arkitekturen "Ampere" blir del av Geforce RTX 2000-serien, medan "Turing" får nytt liv även bland bärbara datorer framöver.

33

Nvidia: "Uppdaterade Geforce RTX 2060 i volym om en månad"

Återlanseringen av Geforce RTX 2060 kan bäst beskrivas som ett antiklimax, men Nvidia spår att partnertillverkarna kan öka volymerna i närtid.

25

Intel Arc "Alchemist"-grafikkretsarna tar plats framför kameran

Silvergrå kåpor tillhörande Intel Arc har tidigare plåtats, men nu träder de tillhörande grafikkretsarna in i rampljuset.

35

TSMC: "Pat Gelsinger för gammal"

Intels VD är för nära pensionsålder för att hinna ombilda bolaget till en stor kontraktstillverkare, säger TSMC:s 90-åriga grundare Morris Chang.

90

Nvidia Geforce RTX 2060 lanseras – utan tillgänglighet och högt pris

Idag klockan 15:00 lanseras formellt Geforce RTX 2060 med 12 GB GDDR6, men tillgänglighet i svenska butiker uteblir.

22

Geforce RTX 2060 nylanseras utan Founders Edition-utförande

När den gamla storsäljaren RTX 2060 återkommer är det upp till partnertillverkarna att lösa kylare, eftersom Nvidia inte släpper några referenskort.

18

Intel: "Instabilitet kring Taiwan kräver mer investeringar i USA"

Med ökade geopolitiska spänningar mellan Kina och Taiwan vill Intel se statliga subventioner och investeringar i inhemska företag.

62

Krönika: Därför återvänder Geforce RTX 2060 från de döda

Att Nvidias tidigare mellanklassare Geforce RTX 2060 återvänder har en logisk förklaring och kan bidra till att mota bristen på grafikkort.

82

Nvidia Geforce RTX 2060 12 GB blir officiell – lanseras 7 december

I syfte att stävja bristen på grafikkort väcker Nvidia en gammal trotjänare till liv, med mer minne och upptrissade specifikationer.