#tsmc

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

39

AMD försöker dölja nackdelarna med begränsat grafikminne

Minnesmängden för nylanserade Radeon RX 6500 XT stannar på ynka 4 GB. Nu ertappas AMD med att försöka sopa fördelarna med 8 GB i 1080p-spelande under mattan.

107

Grafikkort och processorer upp till 20 procent dyrare 2022

Högre fraktkostnader och dyrare tillverkning kantas av fortsatt brist, vilka är ingredienser för att Intel, AMD och Nvidia vrider upp priserna.

30

TSMC bygger fabrik exklusivt för Intel

Processorjätten får en egen produktionslinje och specialanpassad 3-nanometersteknik, som skiljer från Apples dito hos TSMC.

49

Brand hos ASML påverkar tillverkning av 7 nanometer och nedåt

Efter att ha utvärderat fabriksbranden står det klart att utrustning för världens mest avancerade tillverkning av kretsar påverkas negativt.

19

AMD Ryzen 6000 "Rembrandt" kan släppas till sockel AM5

Den bärbara processorfamiljen med arkitekturen Zen 3+ kan komma till stationära tillsammans med kommande DDR5-sockeln AM5.

44

Brand hos ASML kan påverka tillverkning av världens kretsar

Under natten till tisdag brann det i en av ASML:s fabriker, något som i värsta fall får långsiktiga konsekvenser för halvledarindustrin.

24

AMD:s Radeon RX 6500 XT blir instegskort tillverkat på 6 nanometer

Under CES 2022 ska AMD presentera de enklaste medlemmarna i Radeon RX 6000-familjen, där ny tillverkningsteknik och kompakta kylarlösningar blir aktuella.

50

Bilindustrins kretsbrist kan pågå till år 2025

Att använda föråldrad teknik är enligt uppgift biltillverkarnas stora problem, eftersom det är svårt att utöka kapaciteten.

17

Nvidia blandar gammalt och nytt med grafik för tunna bärbara datorer

Uppdaterad! Aktuella arkitekturen "Ampere" blir del av Geforce RTX 2000-serien, medan "Turing" får nytt liv även bland bärbara datorer framöver.

33

Nvidia: "Uppdaterade Geforce RTX 2060 i volym om en månad"

Återlanseringen av Geforce RTX 2060 kan bäst beskrivas som ett antiklimax, men Nvidia spår att partnertillverkarna kan öka volymerna i närtid.

25

Intel Arc "Alchemist"-grafikkretsarna tar plats framför kameran

Silvergrå kåpor tillhörande Intel Arc har tidigare plåtats, men nu träder de tillhörande grafikkretsarna in i rampljuset.

35

TSMC: "Pat Gelsinger för gammal"

Intels VD är för nära pensionsålder för att hinna ombilda bolaget till en stor kontraktstillverkare, säger TSMC:s 90-åriga grundare Morris Chang.

90

Nvidia Geforce RTX 2060 lanseras – utan tillgänglighet och högt pris

Idag klockan 15:00 lanseras formellt Geforce RTX 2060 med 12 GB GDDR6, men tillgänglighet i svenska butiker uteblir.

22

Geforce RTX 2060 nylanseras utan Founders Edition-utförande

När den gamla storsäljaren RTX 2060 återkommer är det upp till partnertillverkarna att lösa kylare, eftersom Nvidia inte släpper några referenskort.

18

Intel: "Instabilitet kring Taiwan kräver mer investeringar i USA"

Med ökade geopolitiska spänningar mellan Kina och Taiwan vill Intel se statliga subventioner och investeringar i inhemska företag.