#tsmc

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

28

AMD Epyc "Genoa" blir jätteprocessorer med 13 chiplet-kretsar och 6 096 kontaktplattor

Storleken hos Ryzen Threadripper och Epyc möter sin överman när AMD framöver uppgraderar serversidan.

32

Geforce RTX 3090 Ti drar upp till 480 watt över 12VHPWR-kontakten

Inför Geforce RTX 3090 Ti-lanseringen hittar specifikationer ut på webben, där 16-pinnarskontakten och högre effektuttag än referensnivån skymtas.

133

Geforce RTX 4090 får kylare och strömmatning för att klara 600 watt

Igor's Lab presenterar detaljer om vad som sannolikt blir Nvidias referenskretskort i toppklassen, som ska ackompanjeras av en tre kortplatser tjock luftkylare.

13

Nvidia kan komma att tillverka kretsar hos Intel

Grafikkortsjätten är ute efter att diversifiera sin kretstillverkning och ser Intel som en potentiell partner för framtiden.

23

ASML kan inte tillverka maskiner för kretstillverkning snabbt nog

Ökas inte produktionstakten riskerar Intels nya fabriker att stå tomma när byggnaderna är klara om ett par år.

131

Nvidia avtäcker "Hopper" – 80 miljarder transistorer och mångdubbel AI-prestanda

Grafikjättens satsningar på maskinlärning fortsätter när den nya grafikarkitekturen ser dagens ljus, i form av den högpresterande H100-kretsen tillverkad på TSMC:s 4 nanometer.

21

Specifikationer för Ryzen Threadripper Pro 5000 hittar ut på webben

Upp till 64 kärnor Zen 3 kan framöver inta arbetsdatorer, men av motsvarigheterna för kärnentusiaster syns fortfarande inte ett spår.

15

Teknikjättar lanserar UCI Express för gemensam chiplet-standard

Stora aktörer likt AMD, Intel, Microsoft, TSMC, ARM och fler därtill går samman med initiativet Universal Chiplet Interconnect Express.

57

AMD och Intel slutar leverera processorer till Ryssland

Amerikanska sanktioner till följd av invasionen av Ukraina begränsar exporten och stoppar processorjättarnas försäljning och leveranser.

65

Grafikkort säljs under riktpris i Tyskland

Med toppnivåer tre gånger högre än rekommenderat pris, kryper nu ett fåtal prislappar ned lägre än rekommenderat. Dessvärre gäller det ett mindre populärt grafikkort.

33

Rykte: AMD Zen 4-processorer och sockel AM5 släpps tredje kvartalet 2022

På Twitter framkommer nu uppgifter om att AMD kan överraska med Zen 4, med en lansering som föreslås ske redan till sommaren.

33

AMD Radeon RX 7000-serien tillverkas på 5 nanometer och 6 nanometer

En AMD-anställd trampar i klaveret och berättar för världen att två tillverkningstekniker bygger nästa generations vassaste grafikkretsar.

78

Intel vill förse miljontals spelare med grafikkort

Arc-grafikkorten från Intel står för dörren. Nu förtydligar Intels grafikchef att bolaget siktar på att kunna leverera miljontals kort varje år.

70

Bättre tillgång på grafikkort till sensommaren

När produktionstakten på en viktig komponent ökar väntas tillgången på grafikkort förbättras betydligt under årets andra hälft.

20

TSMC och Samsung slåss om kretsindustrins världsherravälde

För att bli världsetta satsar Samsung under 2022 hundratals miljarder på utökad kapacitet och det går inte TSMC obemärkt förbi.