Under AMD:s Polaris-event i Macao inför Computex-mässan avslöjades en hel del information runt nya mellanklasskortet Radeon RX 480, men detaljer avslöjades även runt budgetkorten Radeon RX 470 och RX 460. Sedan dess har det varit tyst om de båda, men nu har modeller från Sapphire avslöjats på företagets supportsida.

Det är Reddit-användaren CBwardog som hittade de kommande modellerna när ett supportärende skulle skapas på Sapphires webbportal. I listan över produkter som supportärendet kan gälla listas bland annat två modeller baserad på Radeon RX 470, med 4 respektive 8 GB grafikminne. Modellen med större minne är även utrustad med en täckplåt på baksidan.

I listan finns även tre modeller av Radeon RX 460 där två av dessa är överklockade varianter, en med 2 och en med 4 GB grafikminne. Den tredje modellen är en variant på 4 GB grafikminne med en bakre täckplåt.

Under samma event antydde AMD att Radeon RX 470 kommer att finnas tillgänglig som referensdesign samt som partnertillverkade varianter, medan den enklare modellen RX 460 endast kommer att finnas tillgänglig i form av partnertillverkade modeller.

I bilden listas även en modell vid namn Radeon 490 utan RX-benämningen. Det är oklart om detta avslöjar en kommande prestandamodell från AMD eller ej. En webbsökning på produktnumret leder till Sapphires referensmodell av Radeon RX 480 8 GB, som inte finns med på listan.

AMD har inte avslöjat när Radeon RX 470 och RX 460 når marknaden, men då produkter baserade på dessa kretsar finns inne i partnertillverkarnas system bör en lansering inte ligga allt för långt in i framtiden.