Tv-makaren LG har sedan ett par år tillbaka skiftat allt större fokus från LCD-baserade apparater till den nyare tekniken OLED – en panelteknik som företaget i dagsläget är ledande i när det kommer till just tv-apparater.

Eftersom OLED-paneler inte kräver något ytterligare bakgrundsbelysning, då varje individuell pixel är självlysande, kan dessa modeller byggas extremt tunna – något som företaget tar till sin spets med den färska flaggskeppsserien W7 på årets CES-mässa.

W7-serien kommer storlekarna 65 och 77 tum, där den gemensamma nämnaren för båda är att merparten av elektroniken har flyttats bort från själva TV:n till en separat kopplingslåda. Detta ger företaget möjlighet att bygga en extremt nätt skapelse, där exempelvis 65-tumsmodellen har en tjocklek på endast 2,57 mm medan vikten landar på löjligt låga 1,9 kg.

Det extremt tunna utförandet kan av förklarliga skäl inte väggmonteras på traditionellt sätt, då vanliga väggfästen behöver skruvas fast i själva panelen. Istället har LG utformat en magnetiserad platta som monteras på väggen och i sin tur håller panelen på plats.

Bland övriga specifikationer syns 4K UHD-upplösning samt stöd för de fyra HDR-standarderna Dolby Vision, HDR10, Hybrid Log Gamma samt Technicolor Advanced HDR. Därtill bjuds det på 25 procent högre ljusstyrka än föregående generations OLED-panel från företaget samt ett nytt spelläge som har en specificerad input lag på 21 ms med HDR-aktiverat.

LG:s W7-serie väntas finnas i handeln i början av april. Prismässigt landar 65-tumsmodellen på 90 000 kronor medan den större 77-tumsmodellen beräknas till betydligt saftigare 220 000 kronor.

► Läs alla artiklar från #ces-2017