Helgsnack: "Värt att köpa spelburk?"

Permalänk

En speldator är ett måste!
* Bättre kontroll i spel
* Bättre grafik
* en spelpc är billigare i längden, någon som köper en konsol för att dom klagar på priserna på spel datorerna måste ju tänka att dom också för en vanlig pc i det prisen, tror det är ingen som inte har en konsol men som inte har en dator + spelen är lite billigare =P
* En pc är en allround maskin med den kan du inte bara spela och se på film med en dator kan du göra nästintill ALLT!

Ända gången jag skulle välja en konsol före en pc är för spel som typ fifa och typ mario kart =P

Visa signatur

I5-3570K@4,4Ghz| KFA2 GTX 1070 Ti | ASRock Z77 ExtreaM4 | Corsair 8GB 1600MHz Vengance | Corsair HX 750W | Samsung 840 250GB

Permalänk
Medlem

Den enda genren som saknas till PC är fighters. Anledningen är att man kan ju inte samlas 8 grabbar framför en dator på samma sätt som framför en konsoll i vardagsrummet.

Visa signatur

Dubidub

Permalänk
Medlem

1. När kommer det vettiga kontroller (aka mus) till konsoller?

2. Varför ser grafiken så oerhört ful ut på konsoller? Har de aldrig hört talas om ANTI-ALIASING. Ser ut som 1998.

3. När kommer det roliga spel till konsoller...aka, inte bilspel, fotbollsspel eller platformspel... bra äventyrsspel, mmo. Även 3d-shooters till konsoller har kass känsla (inbyggd auto-aim...why?)?

Innan detta (framförallt nr 2) är konsoller tyvärr kassa.

Visa signatur

Workstation: i9-13900K @ 6.1 GHz - Asus Z790 ProArt - G.Skill 6400MHz 2x32 GB - Asus TUF 4080 16 GB
Samsung 990 Pro MVMe 1 TB - Kingston Renegade MVMe 4 TB - Asus 990 Pro NVMe 4TB
ASUS ROG Strix Aura 1000W - EK-Nucleus AIO CR360 - LianLi O11 Dynamic EVO
LG 38GL950G - Sound Blaster Katana V2X Soundbar - Corsair RGB Strafe - G-Wolves Sköll
Server: i7-6700K @ 4.2GHz - Asus Maximus VIII - Corsair DDR4 4x16 GB - Samsung 950 MVMe 256GB - Samsung EVO 1 TB

Permalänk
Medlem

Ptja, beror väl på vilka spel man gillar. Många spel finns bara på konsol eller spelas bättre där medan PC har andra spel/fördelar. Ingen idé att fråga andra vad du tycker, bara tänk efter själv va du gillar och vill ha. Bara du själv som vet.

Permalänk
Medlem

Vissa typer av spel tex FPS klarar jag inte av att styra om jag inte har tangentbord och mus, konsolers handkontroller är ju så aviga att använda till det, är själv mest irriterad över att konsolerna nu håller tillbaka spel utvecklingen både grafiskt och spelstory samt originalitet

Visa signatur

Acer Predator Helios 300

Permalänk
Medlem
Skrivet av Waveglist:

.....

*Att utnyttja dx11 kostar inte alls mycket och det är väl värt det då dx9 spel flyter på ännu bättre
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=751132

*Att en dator är mer unik har inte med bakgrunden att göra....det är vad som sitter i datorn det handlar om.

*En grupp PC-spelare med mus VS en grupp med handkontroller....Det var pinsamt vad Datormus ägarna ägde kontrollspelarna.

Bevis: http://www.tomshardware.com/news/xbox-360-windows-live-gaming...
''Because console gamers were no match for PC gamers.''

*En dator med ett GTX460 har med status än vad en konsol har....

*Öppnar du en konsol för att rengöra fläktarna kan du kyssa hej då till din garanti på konsolen!

*Mitt gamla Xbox360 blev överhettat och kraschade titt som tätt.....blev less på det och sålde skitet till underpris.

Ska man räkna ''most bang for bucks'' så vinner PC stort med alla fördelar jämfört med en konsol..

Jag begriper inte varför PC-fanboys måste vara så trångsynta.
Begrip att det är skillnad på konsoler och PC. Det spelas inte bara RTS och FPS på konsoler. Att ställa upp ett gäng konsolspelare mot PC-spelare i en "tävling" är som att jämföra en F1-bil med en bågskytt. Tro fan att F1-bilen kör snabbare runt Hockenheim än en bågskytt kan löpa, men inte fan kan en F1-bil skjuta pilbåge. Om man nu ska göra något så dumt som att tävla så ska det göras på lika förutsättningar. Jag slår vad om att en konsolspelare med handkontroll spöar skiten ur en PC-spelare med musen som styrdon i ett bilspel, men det säger ingenting om vilken plattform som är bäst.
Att ett DX11-grafikkort kostar 1500:- spelar ingen som helst roll. Hur kul har du med ditt grafikkort en kväll när din polare sitter med en Xbox för samma peng? Det är helheten du måste se till.
När du spelar på din PC sitter du antagligen på din datorstol ensam med ljuset släckt och fraggar orcher eller vad det nu är. Konsoler är mer casual, man lägger sig i soffan och lirar ett spel. Det finns givetvis hardcore-spelare på konsoler och det fungerar också...man måste hitta det man tycker bäst om men bara för att det man själv gillar bäst så betyder inte det att det ÄR bäst och sen spy galla på allt annat.
Det är så mycket mer än bara hårdvara...

Permalänk

Jag spelar sällan dator-spel (ca 3 ggr i år) men de få spel jag spelar på min dator skulle inte fungera bra på konsol (Starcraft 2, Warcraft 3, UT&Quake). När jag spelar andra spel så blir det att man rycker fram NES:et och spelar gamla sidescrollers som man lagt oräkneliga timmar på i sin barndom, jag tycker fortfarande dessa spel är sjukt roliga.

Visa signatur

[i7 2600k @ 5GHz| NH-D14, fläktar utbyta mot ljudlösa 120mm SySS 800| Asus P8P67| HD6870 DirectCU| Corsair 4x8GB (32GB) 1600MHz DDR3| Moddat Corsair 550VX | Mac Pro / G5 Chassi| 2x120GB raid0 Intel 520 sys+ 2x3TB slask & home (riktig lagring på 12TB ZRAID NAS som även home backuppas/rsyncas till) ] - Helt ljudlös om man inte lägger örat intill chassit
[ MacBook Pro Retina 13 | 16GB ram | 256GB PCIe SSD | OS X(main), Arch ]

Permalänk
Medlem

PC - för då får jag bestämma pris, prestanda och användningsområde själv.
Konsoll - oftast billigare och lättare att komma igång med. Dyrare spel dock.

Förr tyckte jag även konsollspelen rent generellt var anpassade till folk med lägre intelligens än gemene PC-spelare, men bortsett från vissa strategispel är det väl same same i dagens läge.

Visa signatur
Permalänk

Jag skulle säga att det är väldigt olika från person till person.
Personligen spelar jag mest FPS spel, och håller mig därför till PC då jag fullkomligt avskyr fps på konsol.

Tycker man om, och klarar av att spela på konso,l å är nöjd med det så kan de ju va värt ett ps3/xbox å behålla den "gamla" datorn för att surfa å betala räkningar på.

//BG

Visa signatur

---Project: Nuclear Winter
---Nuclear Media
---Aktiv setup: Fractal Design Define R3 Nuclear Winter mod | ASUS M4A89GTD PRO/USB3 | AMD FX-8350| Corsair H50 | Corsair XMS3 8GB DDR3 @1600Mhz | ADATA SP900 256GB SSD | Samsung SP F3 1TB HDD | EVGA GTX770 ACX| Corsair AX850, MDPC-X Titanium & Copper Mod |

Permalänk
Medlem

PC är det värt med av flera anledningar som konsolltillverkare inte vill att man ska tänka på

*PC spel är billigare, konsollernas spel är upp imot 100-200 kr dyrare
*Åtminstone när det gäller Xbox, så är hårdvaran av kass kvalitet, har säkert bytt ut mitt gammla headset till den ca 15 gånger (Nej, jag överdriver inte), ochdå är ALL hårdvara till konsollerna i överpris.
*En PC är du fri att göra vad du vill med, uppgradera vad du vill och modda hur du vill, en konsoll är rena rama koncentrationslägret för "gamers".
*Xbox live kostar, 300 kr på 3 månader eller 600 kr per år.

Om man gör lite matte, och tänker sig vilka spel man skulle köpa och hur mycket du spelar så kommer du upp i en summa där den extra en PC ger är defenitivt värt dom extra kronorna du spenderar.

Visa signatur

Nybörjare på Linux? Se hit! #15665841

Permalänk
Medlem

Vet inte riktigt om det är värt att köpa en PC, finns ändå i princip inga spel som utnyttjar DX11 om ens DX10. Samtidigt så kommer jag alltid att tycka att det är roligare att spela på dator då man har dedikerade servrar i spel (med undantag för vissa skitspel) och sen att jag är van vid att köra FPS-spel med tangentbord och mus. Är dock sugen på att köpa en skärm med HDMI och HDCP-stöd så att jag kan börja lira mer med PS3:an.

Och sen det där med att man kan surfa på en PC är väl inte en sån där jättebra anledning då man kan surfa på PS3:an och har kunnat ett bra tag.

Visa signatur

R7 5800X - RTX 3080

Permalänk
Avstängd

Skit i Ps3 och xbox360 helt klart!

Köp en gaming burk för typ 6-10k beroende på vad du ska spela och behöver.

Permalänk
Avstängd

Har en xbox men det var roligare när man var mindre/trött eller har kompisar (såvida man inte ska lana). men annars fördrar jag PC. Spelen är billigare. PS Network kan man inte lita på och xbox live kostar 600 om året+ spelen går i genomsnitt 200 kr mer. Köper man 10 spel om året o kör med xbox live blir det en kostnad på 2600 mer än datorn. Och om man bara ska köra singleplayer kan man hitta spelen gratis till PC på T*B.

Permalänk

En dator behöver behöver man ju i vilket fall som helst.
Så en mer rimlig jämförelse är nog en dator med bra mus och grafikort mot en billig dator + konsol.
I det fallet blir nog priset ganska jämförbart.

Jag föredrar utan tvekan datorn om jag måste välja ett alternativ även om jag har både en speldator och ett Wii.
Jag tycker gameplayet är så pass mycket bättre och mer underhållande och personligen känner jag mig handikappad utan mus och tangentbord.
Konsolen skaffar massor av pluspoäng då man har kompisar hemma att spela med men för mig räcker det inte för att det skall kännas mer värt.
I en situation då jag sitter själv hemma och spelar tycker jag inte det finns något på en konsol som kan mäta sig med SC, WoW eller FPS med mus och tangentbord.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Killersigge:

Du kunde inte ha mer fel, he he.

Att köra bil utan tripplescreen är som att fästa en kartong med ett titthål i vindrutan på bilen. Alternativet är att köra från baksätet, men det är lika illa.

Så nä, jag tycker precis tvärtom, alla andra spel funkar på konsoll men just bilspel måste köras på PC.

/Marcus

Även jag anser att bilspel passar sig bättre på konsol, inte minst för att GT5 bara finns för ps3.

Sen är det inte många som kör med tripplescreen pga höga kostnader så argumentet dödar sig självt..

Permalänk
Medlem

Jag har PS3, X-box, X-box360, Wii, Psp, och 2 st Ds
Dessutom har jag 5 st speldatorer och det verkar som barnen byter plattform beroende på vad dom vill spela.
FPS på dator, Mario på Wii, Halo på X-box och tex bilspel på PS3

Visa signatur

Min:ABIT NF7-S V2.0,Barton 2500+AQXEA XPMW@2,35Ghz,2x521Mb Adata Cas 2-3-3-6,Lt 6800LE 1,3v 16x1,6@440-930,SLK900A,Mustek A806 5:1 Dolby Digital Amp. Frugans:ESC K7-SEM,Duron1600,512Mb DDR. Antons:Aopen AK73(A)-V,512Mb Sdr,Xp1600+Parlomino AGOIA GREEN@1875Mhz@1.9v,Volcano7+Moddad@92mm,Gf 4200Ti@305-610 Zalman HP-80.

Permalänk
Medlem

Battlefield 3, rFactor 2, Starcraft 2, iRacing, The Elder Scrolls V: Skyrim här har ni svaret varför man ska uppgradera datorn och slippa spela upp skalade 720p spel!

Visa signatur

AMD 7800X3D | ASUS TUF X670E-PLUS | Corsair Vengeance DDR5 32GB EXPO | ASUS TUF 4090 OC 24GB |
Noctua NH-U12A | Corsair 4000D | Corsair AX1200W | Steelseries Apex 7 | Steelseries Sensei Ten | ASUS VG35VQ

https://github.com/Mariusz89B

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ant3:

Tänker inte länka för jag vill inte bli förknippad med pirat kopiering eller liknande.

Därför sa jag PM?

Visa signatur

Intel Core i9 12900K@ 5,4 Ghz P & 4.2Ghz E | ASUS MAXIMUS Z690 HERO | Nvidia ASUS RTX 3080 STRIX OC | Kingston Fury DDR5 32GB 4800 Mhz 32GB| BeQuiet Dark Power PRO 1500W | Windows 11 PRO 64 bit | Samsung 980 Pro NVMe 2TB | Edifier S550 5.1 | Sennheiser Game One + ASUS Xonar Phoebus | Steelseries Prime Wireless | Corsair K75| NAS: Synology DS413 4x 3TB WD Red Raid 5

Permalänk
Avstängd

Jag kör fps med tangentbord och mus.. Resten går fint på PS3, fast det laggar.

Permalänk
Medlem

Speldator och en 360 handkontroll och man är rätt klädd.
Ärligt talat så fattar jag inte varför man jämför konsol vs dator. En dator har så mycket mer fördelar

Visa signatur

Pc 1--> [AsRock DualSata2][AMD4600+X2][7800GT] [Intel SSD X-25 80GB G2][1TB F3][750GB IDE][4GB XMSCorsiar]Pc 2--> [Asus Crosshair] [AMD 4800+X2] [2st 8800GT i SLI] [RAID 0 2x250GB] [6GB XMSCorsair] [Corsair HX750]Pc 3-->[HP Microserver 12TB]Pc 4--> AsRock P67 Extreme 4,i7 2600K @ 4.0 GHz,830 256GB,16GB 1600MHz, R9 290X Foto [Nikon D7000][70-300/35 1,8/18-55 [Skärmar=24",24",24" Eyefinity]

Permalänk
Medlem

Konsol eller PC?
för mig beror det helt på spelet
GTA IV tex tycker jag är ett Konsol spel ( mest för att det är mycket bil körning vilket jag hatar att göra med tgt bord)
COD liknande spel alltså FPS spel då är det PC no question
Konsol vis så är jag Playstation fanboi ut i fingerspetsarna
äger första modellen PS3 (stora modellen alltså)
ett hårdisk byte (som du får göra själv utan att bryta garantin )
annars inga problem alls
vet dom som köpt ett slim och bara haft problem då man inte kan spela lika länge utan att konsolen går för varm etc
listan är tydligen lång på problemen med slim versionen
så dom flesta jag känner som är gamers (alltså spelar mer än 3 timmar i taget) har gått över till 360 istället
tillbaka till rubriken nu
kommer ett par spel bara i år som jag vill ha
L.A Noir blir att köpa till PS3 ( i och med att man inte äger ett 360 )
Duke Nukem Forever vilket blir till PC
samma med Battlefield 3
då jag känner att dom inte riktigt kommer att funka på Konsol
ja det var väl mina 2 cent om det hela tror jag

Visa signatur

Chassi: Enthoo EVOLV mATX Moderkort: MSI M75A-E33 CPU: i5 3570K 4.4GHz Kylare: Corsair H75(P&P) Nätagg: FD Newton R2, 650W RAM:Corsair Vengence 16GB GPU: EVGA SSC ACX GTX 970 SSD: Japp Tangentbord: Gigabyte Aivia Ghost (röda brytare) Mus: QPAD 5K Ljud: Turtlebeach Earforce
OS: Win 10 pro Mobil: Motorola G5 Plus.

Permalänk
Skrivet av Berklar:

Den enda genren som saknas till PC är fighters. Anledningen är att man kan ju inte samlas 8 grabbar framför en dator på samma sätt som framför en konsoll i vardagsrummet.

Kan, kan du ju.. det går väl att koppla in TV,n till datorn och köpa handkontroller så kan ni slänga er i soffan, fighting spel finns det massor av om man inte är kräsen och står ut med Japanska tecken
Det görs ju en hel del spel som aldrig kommer ut på vår marknad och därför översätts dom sällan, men fightingspel går ju bra att köra utan att man förstår vad dom säger

Visa signatur

Erfarenhet är mognadens grogrund.

Permalänk

Har ägt nintendo,snes och xbox. Xboxen är nerpackad sen väldigt många år och används aldrig.

Har också alltid haft en speldator och jag kommer aldrig gå över då det finns extremt mycket en dator klarar som inte en konsoll kan. +1 till PC

Visa signatur

EMS Design Webbyrå i Stockholm:
http://www.emsdesign.se
Inet Fraktfritt
https://www.inet.se/artikel/6101343/
"Citera för svar/respons"

Permalänk
Medlem
Skrivet av pumba-kung:

Konsol eller PC?
för mig beror det helt på spelet
GTA IV tex tycker jag är ett Konsol spel ( mest för att det är mycket bil körning vilket jag hatar att göra med tgt bord)
COD liknande spel alltså FPS spel då är det PC no question
Konsol vis så är jag Playstation fanboi ut i fingerspetsarna
äger första modellen PS3 (stora modellen alltså)
ett hårdisk byte (som du får göra själv utan att bryta garantin )
annars inga problem alls
vet dom som köpt ett slim och bara haft problem då man inte kan spela lika länge utan att konsolen går för varm etc
listan är tydligen lång på problemen med slim versionen
så dom flesta jag känner som är gamers (alltså spelar mer än 3 timmar i taget) har gått över till 360 istället
tillbaka till rubriken nu
kommer ett par spel bara i år som jag vill ha
L.A Noir blir att köpa till PS3 ( i och med att man inte äger ett 360 )
Duke Nukem Forever vilket blir till PC
samma med Battlefield 3
då jag känner att dom inte riktigt kommer att funka på Konsol
ja det var väl mina 2 cent om det hela tror jag

Du vet väl om att Windows har inbyggda drivrutiner till Xbox 360 Handkontroll! Funkar perfekt

Visa signatur

Pc 1--> [AsRock DualSata2][AMD4600+X2][7800GT] [Intel SSD X-25 80GB G2][1TB F3][750GB IDE][4GB XMSCorsiar]Pc 2--> [Asus Crosshair] [AMD 4800+X2] [2st 8800GT i SLI] [RAID 0 2x250GB] [6GB XMSCorsair] [Corsair HX750]Pc 3-->[HP Microserver 12TB]Pc 4--> AsRock P67 Extreme 4,i7 2600K @ 4.0 GHz,830 256GB,16GB 1600MHz, R9 290X Foto [Nikon D7000][70-300/35 1,8/18-55 [Skärmar=24",24",24" Eyefinity]

Permalänk
Medlem

PC all the way, inget snack där
Det enda som konsol får + för är att det är roligare att sitta 2 framför en xbox/ps3 än 2 framför en dator

Visa signatur

RTX 3060ti | Intel i7 5820k | DDR4 64GB | Asus X99-S | Corsair 1000W Gold | Intel P600 512GB
9TB lagring | be quiet! Dark Rock Pro 3 | Logtech G710+ | Logitech G604 | Steelseries Arctic Pro Wireless
Asus Rog Swift | NZXT H440
Citera!!

Permalänk
Medlem

köp en spel dator och köp handkontroller är det bästa. då kan man när man har kompisar hemma eller vill köra fifa bara koppla in datorn i tvn och köra medans man kan annars bara köra normalt. de blir aom om du får en konsol+ en speldator för en väkdigt mycket billigare peng

Permalänk
Medlem
Skrivet av upl8447:

viste inte vad det var för prolle men viste att den suger ba***
ps3 klarar ju inte ens av fifa! laggar sönder när min lille brorsa spelar.

Detta beror antagligen på dålig kod (antagligen 360 port?) och inte ps3ans hårdvara tror verkligen inte ett fifa spel har nog med saker going on för att sänka ps3an
(med detta menar jag inte att ps3an har bra hårdvara men den har fan inte så dålig hårdvara)

Ontopic för mig är det dator som gäller (mest för rts och fps, 3rd ps också) det enda jag lirar på ps3an är fightingspel

sedan va de någon som nämnde ps3 och 360 emulation tidigare.. och till det kan jag bara säga really now?

Permalänk
Medlem
Skrivet av BlizzTard:

Att det finns en fördröjning är förmodligen inte konsolens fel, tv:n skapar fördröjningen. Vissa tv-apparater har nåt som heter Game mode eller liknande som avaktiverar flera bildfilter (rätta mig om jag har fel) och på så sätt minskar fördröjningen.

Men OT, så förordar jag PC före konsol 9 gånger av 10. Undantagen består av bilspel som nämnts tidigare.

Det blev samma slags fördröjning som det blev för mig när jag spelade just cause 2 på en dator med gt220 grafikkort. Med samma skärm fast med min dator i sign fungerar det klockrent med allt maxat. Och om du undrar hur jag vet vad för slags fördröjning han fick: jag är hans bror

Visa signatur

Chassi Silverstone FT03-MINI Moderkort ASRock Z77E-ITX CPU i5 3570k @ 4.4Ghz GPU Gainward GTX 670 Phantom PSU Corsair VS 450W Lagring OCZ Vertex 3 240gb x2 RAID0 Ljud Beyerdynamic DT770 pro 250ohm / Beyerdynamic T70p + Schiit Magni 2

Permalänk
Medlem
Skrivet av Mikil:

Jag begriper inte varför PC-fanboys måste vara så trångsynta.
Begrip att det är skillnad på konsoler och PC. Det spelas inte bara RTS och FPS på konsoler. Att ställa upp ett gäng konsolspelare mot PC-spelare i en "tävling" är som att jämföra en F1-bil med en bågskytt. Tro fan att F1-bilen kör snabbare runt Hockenheim än en bågskytt kan löpa, men inte fan kan en F1-bil skjuta pilbåge. Om man nu ska göra något så dumt som att tävla så ska det göras på lika förutsättningar. Jag slår vad om att en konsolspelare med handkontroll spöar skiten ur en PC-spelare med musen som styrdon i ett bilspel, men det säger ingenting om vilken plattform som är bäst.
Att ett DX11-grafikkort kostar 1500:- spelar ingen som helst roll. Hur kul har du med ditt grafikkort en kväll när din polare sitter med en Xbox för samma peng? Det är helheten du måste se till.
När du spelar på din PC sitter du antagligen på din datorstol ensam med ljuset släckt och fraggar orcher eller vad det nu är. Konsoler är mer casual, man lägger sig i soffan och lirar ett spel. Det finns givetvis hardcore-spelare på konsoler och det fungerar också...man måste hitta det man tycker bäst om men bara för att det man själv gillar bäst så betyder inte det att det ÄR bäst och sen spy galla på allt annat.
Det är så mycket mer än bara hårdvara...

Fast sedan är ju många konsoll nutters like trångsynta (det är tex många som tycker att hårdvara är det viktigaste) hade tex en lång diskussion för ett par veckor sedan men en konsoll nisse som hade bestämmt sig för att det var hemskt oskillat att spela fps med mus+ tangentbord då man hade mer precision, upplyste han om autoaimen som finns på många konsoller, personen sa att detta var en lögn och förtsatte pladdra på att det var hemskt oskillat på pc och konsoll var the only way to go

Permalänk
Medlem
Skrivet av 93Clocker:

Därför sa jag PM?

Admin har nog koll där oxå ska du se.

Nu snart kommer jag skaffa en Experia PLAY som de finns Nintendo 8bit emulator många fler till.
Tänker möjligheten att sitta på bussen/tåget och nöta Super Mario Bro's 1-3 eller MegaMan serien.

Får Retronostalgigåshud på hela kroppen när jag tänker på de.

Visa signatur

[Phanteks Enthoo Pro TG] [ASUS ROG Strix 850W Vit] [Delidad i7 7700K] [Corsair iCUE Hydro H150i ELITE CAPELLIX Vit] [Corsair Vengeance RGB PRO SL DDR4 16GB 3200MHz/CL16 Vit] [ASUS Z270-F] [Gigabyte RTX 2070 Super 8GB GAMING OC Vit] [C:WD Black SSD 256GB M.2, E:Seagate Firecuda 1TB, F:Samsung 860 EVO 1TB, G:Seagate IronWolf 4TB & H:Seagate Momentus XT 7200.1 500]