Permalänk

Liten Rant på Mac

Lyssna inte på alla hobby Mac-experter (idioter) som snackar om att Mac är så oerhört bra och ditt liv kommer aldrig bli som förut och osv blablabla.

Jag har en MacBook Pro mid 2012 13 inch med i7 processor och 8 gb ram (uppgraderade till 16 senare med andrahands kort) som kostade 14995 och har bootcampat den och kör både Mac OS Mountain Lion och Windows 8 på den. Den funkar hur bra som helst en riktig dunderdator. Men faktum är att jag har stött på problem, inte i närheten av lika många som med min skräp advent-dator jag köpte på elgiganten för 7000, men har ändå haft några bekymmer. Både på min Mac partition och min Win partition. (dock är det lite roligt att jag fått blue-screen en gång på min Mac partition men aldrig på min Win partition).

Mac är ett underbart operativsystem, hyfsat snabbt och användarvänligt. MEN du kommer upptäcka en del saker som är extremt enerverande. Som tex att Macs hastighet på muspekaren accelererar i kvadrat vilket är extremt irriterande (framför allt när du kopplar din dator till en hdmi skärm) och för att ändra det måste du ladda ner ett program som, tada, kostar pengar. För det är det enda Apple vill - ha dina pengar. Likadant är det om du kopplar externa hårddiskar som du haft till din Win, eller om du bootcampar datorn och du ska läsa filer på din Win partition blir det problem. Då stoltserar Apple med, tada, vi har fixat sen MacBook mid 2012 att det inte är något problem. Förutom om du ska SKRIVA till hårddisken, de fixade bara så att du kan LÄSA i hårddisken. För gissa vad? De vill ha dina pengar såklart. Du måste köpa ett program som gör att du också kan skriva. Köper du en mus som inte är en apple-mus, kan du inte alltid högerklicka på vissa ställen. Irriterande detalj.

Bara för att nämna några irriterande problem. Det finns även saker att diskutera i gränssnittet som är korkade, men överlag så är det ett väldigt bra operativsystem.

Sen kan man säga vad man vill om Win 8. Men jag tycker det är mycket bra. Jag gillar både Mac OS Mountain Lion och Win 8 ungefär lika mycket. Win 8 är snyggt och stilrent och enkelt vilket gör att det inte tar mycket plats och är lättladdat. Datorn startar snabbare faktiskt på Win 8. Den nya startmenyn tar lite tid att vänja sig vid men när du väl insett fördelarna med det nya gränssnittet så är det bra. Men sen är det ju de smågrejerna med Windows som fortfarande finns kvar, tex de otaliga drivrutinerna osv som man slipper i Mac.

Överlag tycker jag det är ett jämnt lopp mellan Mac och Win. Jag älskar att sitta på min Mac partition men också på min Win. Men pga av olika program och så som man lätt saknar på Mac så sitter jag 95% av tiden på min Win partition.

Så, lyssna inte på alla Macintoshianer, de är hjärntvättade och har ingen verklighetsuppfattning.

En liten rolig historia jag har är när jag hade problem med mitt externa ljudkort och några saker till som hade med uppdateringar att göra, lång historia orkar inte dra det, men jag gick iaf till Apple Store på Emporia och tänkte att de kanske kunde hjälpa mig. Svaret jag fick var: "Men det är Apple, det ska bara funka."
Jag: "Men det funkar inte"
Apple Store: "Nehe."
Jag: "Finns det inget jag/ni kan göra"
Apple Store: "Nä, asså de ska bara funka."

Typ. De tittade på mig som jag var ett UFO. Mac är bra, men lyssna inte på Mac-myten den är falsk. Mac vill bara ha dina pengar och du kommer hamna i ett träsk där du är extremt låst vid Mac trots att de marknadsför sig själva som "ett öppet OS". Men det är falskt. Det är viktigt att tänka på innan du ger dig in där.

För faktum är att du kan hitta lika bra datorer för samma pris eller möjligtvis en tusenlapp billigare för samma prestanda och du får en lika bra dator. FÖRUTOM om du köper en MacBook air. Då får du kass prestanda för en dyr dator, men som är JÄÄÄTTETUNN. Eller vänta, den är faktiskt inte så tunn, min MacBook Pro är 2,4 cm, air är 1,7. Lätt inte värt det enligt mig.

Så det är upp till dig, men lyssna inte på folk som köper MacBooks för 10-17000 och säger "den funkar skitbra". När det enda de gör är att surfa och leka lite i garageband. Klart en svindyr dator funkar bra då. Men det gör en svindyr Win också. Det hade varit ganska orättvist av mig att jämföra min nya MacBook Pro som jag älskar med min gamla skräpelgiganten dator som kostade mindre än halva priset. Det är som natt och dag men det är en totalt irrelevant jämförelse.

Permalänk
Medlem

Ja. Dom vill tjäna pengar. Men dom gör datorer för folk som tjänar mer också. MAC är ju för rika människa och idioter.

Visa signatur

Chassis: Fractal Design Define R4 CPU-cooling: NH-D14 with Arctic MX-6 paste CPU: Ryzen 5 3600XT MOTHERBOARD: Gigabyte X570 Aorus Elite MEMORY: 2x KF3600C16D4/16GX
GFX: EVGA GeForce RTX 3060 XC 12GB
PSU: Seasonic Focus GX 750W
HDD: Samsung 980 Pro 2TB
MONITOR: Acer predator XB273U

Permalänk

Varför är folk som du ens inne på forumdelen för Mac?
Det här är inte en rant, det är en Mac vs. PC rakt igenom. Vi har fått nog av det här, vad hade du förväntat skulle hända med det du skrivit? Skulle alla springa iväg och köpa en PC?

Mac och Windows är olika operativsystem och har olika filsystem också, windows kan ju inte ens läsa HFS diskar så vad är det som gör Appledatorer så värdelösa då?
Operativsystemet är designat för "svensson" så att skit funkar utan att de behöver tänka på det, man kan dock "låsa upp" OS'et och gå in djupare i det men folk utanför det här forumet har absolut noll intresse för det.

Citat:

"Så, lyssna inte på alla Macintoshianer, de är hjärntvättade och har ingen verklighetsuppfattning. "

Vänta nu? Du målade precis upp en bild av dig själv, bara att i din värld är Windows det enda perfekta. Sluta hoppa på andra utan att du har en stabil grund.

När det gäller priset betalar du en stor del för byggkvalitén på datorn, jag har ännu inte hittat en Windows laptop som håller byggkvalitén hos en MacBook och det är det du lägger de extra pengarna på.
Och 30% tunnare, det är ganska så jävla bra jobbat.

Folk som säger "den funkar skitbra" säger det för att den funkar bra för dem, vem har någonsin sagt att det kommer passa dig eller någon annan för den delen? Jag skulle inte kunna sitta och jobba med en MacBook iofs skulle jag inte kunna jobba med någon laptop och bytet jag gjorde från min Mac Pro till en PC gjorde jag endast av en anledning, jag behövde en jävla massa prestanda och då jag har förmågan att anpassa mig (som inte alla verkar ha ser jag) var det inga problem att byta till PC även fast jag älskade min Mac med hela min själ.

Så till slutord, har du ingen fråga eller något som är vettigt att säga kan du lämna denna del av forumet och hata någon annanstans.

Visa signatur

Är en jobbig jävel. Lev med det.

| GA-X79-UP4 | i7-3930K @4.7GHz | ASUS GXT 680 4Gb | 2x ADATA 128Gb SSD RAID0 | 28TB mekaniska diskar (en fin häxblandning) | Corsair H100i | Fractal Design Define R4 | Corsair VENGEANCE 32Gb | Corsair HX850 80+ Gold |

Permalänk
Medlem
Skrivet av martinforest:

Ja. Dom vill tjäna pengar. Men dom gör datorer för folk som tjänar mer också. MAC är ju för rika människa och idioter.

Det gör alltså TS till en idiot då han har Mac...
Tänker man som du kan man lika gärna säga att alla som köper Coca Cola är idioter
då Pepsi är i prinicp samma sak fast 1 krona billigare. Förstår inte din logik riktigt.
Man är inte en idiot för att man föredrar något som inte du gör eller kanske prioriterar
annat än bara prestanda exempelvis.

Skrivet av MuffinManxD:

(En så kallad rant)

Angående det där med att jämföra skräpdatorer med Mac tycker jag är fel.
Men det gör inte jag, ändå skulle jag hellre köpa Mac om det är laptop det handlar om.
Skall göra en jämförelse, dock vill jag bara påpeka först att det är ganska konstigt
att du jämför din MBP med en MBA då 2,4 och 1,7 cm inte är stor skillnad och ovärt enligt dig.
För det första handlar det inte bara om tunnheten, utan vikten, när dom är tunnare bli dom samtidigt
lättare viktmässigt och det kan vara skönt för dom som har med sig sin laptop till skola eller arbete.
I alla fall, låt mig göra en jämförelse:
Sony Vaio SVP1321M2E 13" VS MBA 13"
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=1980530
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=1994883
Som du ser, båda har ca samma pris, väldigt lika prestanda.
Det du vinner på med Sony Vaion är upplösningen på skärmen.
Vaion har 1080p medan MBAn har 1440x900. Dock så vinner faktiskt
MBAn när det gäller grafikprestanda då den har snabbare GPU och hanterar lägre
upplösning, alltså är det både på gott och ont.
Något som du verkligen vinner på stort med MBAn är batteri, det är 12h medan Vaion har 8h.

Alltså båda är bra kvalité paket med sina egna specialiteér. MBAn med snabbare grafikprestanda
och 4 timmars mer batteri och Vaion med sin högre upplösning.
Båda har lika RAM och cpu, samt att båda har en 128GB SSD.
Alltså beror det på vad du prioriterar. Vill du har bättre grafik och eller mer batteritid
eller vill du ha väldigt hög PPI. Själv prioriterar jag batteri allra först på laptops,
därför är MBA ett bra val för mina behov osv. Samt att jag är trött på Windows

Permalänk
Medlem
Skrivet av martinforest:

Ja. Dom vill tjäna pengar. Men dom gör datorer för folk som tjänar mer också. MAC är ju för rika människa och idioter.

Skrivet av Friterad:

Det gör alltså TS till en idiot då han har Mac...
Tänker man som du kan man lika gärna säga att alla som köper Coca Cola är idioter
då Pepsi är i prinicp samma sak fast 1 krona billigare. Förstår inte din logik riktigt.
Man är inte en idiot för att man föredrar något som inte du gör eller kanske prioriterar
annat än bara prestanda exempelvis.

Rika människor köper MAC för det funkar bra om man kör bara MAC och köper alla Appar och kör Retail MAC rent igenom alla saker man äger i livet tills man dör.
Idioter köper det för att dom tror att det är bättre och inser att dom inte har några pengar och sen dör dom.

Jag köper MAC för att äta upp dom ^^

Jag har inget emot MAC alls, klart det ska finnas alternativ till PC!
Men korrekt marknadsförning är A och O och en stor del av MAC dog när Steve dog.

Jag tyckte TS kritik var intressant och fullkomligt normal. Onormalare är folk som försvarar en plattform som dom inte har nån teknisk insikt i bara för att deras egon sitter ihop med datorn.

Visa signatur

Chassis: Fractal Design Define R4 CPU-cooling: NH-D14 with Arctic MX-6 paste CPU: Ryzen 5 3600XT MOTHERBOARD: Gigabyte X570 Aorus Elite MEMORY: 2x KF3600C16D4/16GX
GFX: EVGA GeForce RTX 3060 XC 12GB
PSU: Seasonic Focus GX 750W
HDD: Samsung 980 Pro 2TB
MONITOR: Acer predator XB273U

Permalänk
Medlem

Stöd för att skriva till ntfs är gratis. Stänga av musacceleration är gratis. Att högerklick inte har funkat har jag aldrig varit med om. Men det låter som att det är skit bakom spakarna som vanligt.

Bara för att du inte klarar av att lösa dom problem som uppstår betyder inte att x produkt är dålig.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

i5-12600KF | Noctua NH-D15S Chromax Black | MSI MAG B660M | 64 GB G.Skill Trident Z | 3 * WD Black SN750 | Asus TUF OC RTX 3080 | Fractal Design Torrent | Corsair RM750W | Samsung Odyssey G9 49" |

Permalänk
Medlem
Skrivet av martinforest:

Rika människor köper MAC för det funkar bra om man kör bara MAC och köper alla Appar och kör Retail MAC rent igenom alla saker man äger i livet tills man dör.
Idioter köper det för att dom tror att det är bättre och inser att dom inte har några pengar och sen dör dom.

Jag köper MAC för att äta upp dom ^^

Jag har inget emot MAC alls, klart det ska finnas alternativ till PC!
Men korrekt marknadsförning är A och O och en stor del av MAC dog när Steve dog.

Jag tyckte TS kritik var intressant och fullkomligt normal. Onormalare är folk som försvarar en plattform som dom inte har nån teknisk insikt i bara för att deras egon sitter ihop med datorn.

Läs det jag nyligen redigerade in i kommentaren.
Mac blev inte sämre när Jobs dog, dom är likadana som förut, och Apple sänkte t.o.m
priserna på flera tusen på en del modeller (1000kr på billigaste Macbooks) i våras.
Kritik är ok, men hans är felaktig, då han säger saker som inte stämmer.
Antingen ljuger han eller så vet han inte mycket om det så han kan inte lösa problemen.

Permalänk
Medlem
Skrivet av martinforest:

Ja. Dom vill tjäna pengar. Men dom gör datorer för folk som tjänar mer också. MAC är ju för rika människa och idioter.

Vilket allt för ofta är samma sak...
Dock glömde du bitchiga tonårstjejer eller räknade du med dom bland idioter?

TS: Bra skrivet. du har ju fakta och erfarenhet bakom orden vilket många inte har när dom klagar på något.
Sen att folk som hävdar att TS skrev om sej själv för att vara en idiot måste verkligen läsa mer än vad som faktiskt står.

Visa signatur

Citera för svar!

Permalänk
Medlem

Haha, rolig nattläsning, klart Apple vill ha dina pengar, alla företag vill ha dina pengar för de vill att du ska köpa deras produkter, sen är det upp till var och en om man gör det eller inte. Du står inte på någon stabil grund för att hacka så som du gör på Apple och deras Mac-datorer. Visst, de är lite dyrare, fortfarande upp till var och en om man vill betala de summorna. Men jag har bara ett ord som löser alla problem:

Hackintosh!

Permalänk
Medlem
Skrivet av simon253:

Vilket allt för ofta är samma sak...
Dock glömde du bitchiga tonårstjejer eller räknade du med dom bland idioter?

TS: Bra skrivet. du har ju fakta och erfarenhet bakom orden vilket många inte har när dom klagar på något.
Sen att folk som hävdar att TS skrev om sej själv för att vara en idiot måste verkligen läsa mer än vad som faktiskt står.

Vill du att jag ska läsa riktigt? Du kan själv börja med att läsa mina inlägg,
för du verkar ha missat dom totalt.

Permalänk
Medlem

Så du känner behovet att kalla alla Mac-användare för "hjärntvättade idioter" därför att du inte förstår att det inte går att skriva fritt mellan Windows filsystem NTFS och Macs filsystem HFS och inte förstår att du kan inaktivera musacceleration?

Dina andra problem är märkliga, men en polare till mig hade liknande problem som orsakades av att han hade en piratversion av Windows till sitt boot camp och eventuellt pga att han försökt använda flera halvskumma gratismetoder för att skriva till NTFS. Det var med andra ord väldigt självvållat. Varken jag eller någon av mina andra hjärntvättade idiotpolare har haft något liknande problem någonsin.

Det finns mängder av legitima anledningar att föredra OSX över Windows. I mitt yrke finns det en hel del mjukvara som är exklusiv till OSX eller bara fungerar mycket, mycket bättre. Privat finns det dussintals verktyg som Windows inte kan konkurrera med; bara Apple TV är anledning nog för mig.

Men i slutändan är det två olika sätt att göra samma sak. Om du föredrar Windows, varsågod och använd det, men bete dig inte som en barnrumpa som förolämpar andra för att inte de delar din åsikt.

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Konstig "rant".. En stor fördel är väl att man faktakollar sina påståenden innan. Det som skrivs stämmer ju inte.

Har exempelvis kört med en gammal HP-mus på ett flertal av mina Macar och inte haft problem med högerklick en enda gång. Har du ens kollat inställningarna för musen och högerklick under systeminställningar? En klassiker är att hastigheten står ställd för högt och då kan man uppleva det som att det inte fungerar.

När det gäller muspekarens acceleration, vad är det som inte fungerar med inställningen "acceleration"? Här kan man välja hur snabbt musen skall accelerera med en enkel "slider", tycker det fungerar utmärkt.

När det gäller filsystemet, ja läsning är inget problem. Vill man ha full funktionalitet kan man exempelvis köpa Paragon för 182 SEK. Har man nu köpt en Mac för 15000 SEK borde man kunna lägga ut dom extra kronorna om skrivning är viktigt mellan Win/Mac partitioner.

Personligen har jag (efter många år) slutat med Bootcamp. Jag kör en virtuell WIN8 på min Retina istället så slipper man hålla på och boota om för att komma åt ett visst program. Det kan vara ett tips till dig. Det finns t.o.m GRATIS mjukvaror för detta om priset är en issue..

Edit: Läsning för dom som vill njuta av en bra rant (iofs om en restaurang): http://www.nytimes.com/2012/11/14/dining/reviews/restaurant-r...

Permalänk
Medlem
Skrivet av Friterad:

Vill du att jag ska läsa riktigt? Du kan själv börja med att läsa mina inlägg,
för du verkar ha missat dom totalt.

Jag har läst dom men finner att du stöttar Mac för mycket. Jag gillar inte Mac finns så många saker att störa sej på i det . Och det är ännu ett av Apples låsta system.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Citera för svar!

Permalänk
Inaktiv

Måste bara säga att allt du skriver är skit snack

Permalänk
Medlem
Skrivet av simon253:

Jag har läst dom men finner att du stöttar Mac för mycket. Jag gillar inte Mac finns så många saker att störa sej på i det . Och det är ännu ett av Apples låsta system.

Skickades från m.sweclockers.com

Två snabba frågor.

Med Mac, menar du datorerna eller OS:et, eller kanske båda? Jag tycker personligen att OS:et är helt fantastiskt, ett helt okej grafiskt gränssnitt kombinerat med kraftfullt UNIX bakom är verkligen kanon.

När du säger att det är ett låst system, hur menar du? (håller för övrigt med om att att Apple låser ner vissa av sina system, exempelvis iOS).

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av simon253:

Jag har läst dom men finner att du stöttar Mac för mycket. Jag gillar inte Mac finns så många saker att störa sej på i det . Och det är ännu ett av Apples låsta system.

Skickades från m.sweclockers.com

Vad är det som är låst på en Mac?

Permalänk
Medlem

Vad fan snackar du om?

Ja NTFS-skrivstöd finns sedan 10.8.3 men du måste aktivera det. Det har gått att aktivera mindre bra stöd tidigare också. Anledningen till detta är inte Apple utan Microsoft. Det är inte fritt att använda formatet, det ges inga specifikationer öppet tillgängligt så det krävs lite, företaget Microsofts samarbetat med tar betalt.

Nej allt kostar inte på OS X och det finns tredjeparts drivrutiner direkt från tillverkarna för sånt som ljudkort, att du inte skriver ut vilken modell det gäller är totalt värdelöst. Alla seriösare externa ljudkort kräver drivrutiner så väl på Windows som Mac. När det gäller NTFS så har Tuxera haft en gratis-version även om de tar betalt för macversionen NTFS-3G. Idag är det inget du måste använda. Musacceleration är så svårt att det antingen kräver några kommandon i terminalen eller ett gratis-program, du har ingen anledning att betala för massor småfunktioner. Oavsett vad det gäller. Att andra användare skulle sitta i Windows som du är inte bara rantade utan ytterst baserat på hel okunskap. Det finns många verktyg för OS X och många som väljer att köra dem framför alternativ på Windows. Andra vet vad de ger sig in på och vet för den delen att de inte ska räkna med hjälp från de två nyöppnade Applebutikerna i Täby och Malmö. Varför skulle butikspersonal vara bättre än någon annan butikspersonal. Det är ljudkortstillverkaren du ska vända dig till som vanligt. Det är ingen som är intresserad som vill jobba i butik som säljare/service. Det krävs inte att du köper massor enfunktionsprogram på Mac App Store och det är inte därför Apple utvecklat funktionen. De får inga pengar om du köper Tuxera NTFS eller Paragon. Microsoft får däremot. Andra köper den mjukvara, hårdvara och verktyg de behöver även om det inte är Mac. Finns en stor mängd professionell mjukvara och det kan mycket väl passa utvecklare, kreativa yrken, fotografer, 3D-modelerare, videoredigerare, viss cad, forskare, ljud och musik-producenter med professionell hårdvara som kräver drivrutiner från tillverkarna och massor annan produktivitet. Det finns tom vissa tillämpningar som i praktiken inte går att göra på Windows-arbetsstationer utan kräver specialanpassade linuxburkar som kommer som en färdig lösning om du inte kör OS X.

Permalänk
Skrivet av PierreB:

Stöd för att skriva till ntfs är gratis. Stänga av musacceleration är gratis. Att högerklick inte har funkat har jag aldrig varit med om. Men det låter som att det är skit bakom spakarna som vanligt.

Bara för att du inte klarar av att lösa dom problem som uppstår betyder inte att x produkt är dålig.

Skickades från m.sweclockers.com

instämmer, enda problemet jag haft på min macbook var när jag uppdaterade från 10.5.8 till 10.8.4, då fick jag ta bort "wifi anslutning" och lägga till den igen. annars har jag aldrig haft problem med att möss inte går högerklicka var jag vill.
vissa påstår dock att icke "apple certifierade" ram minnen gett dom konstiga problem men sedan löst sig när de bytt till certade minnen, om det är sant eller ej vet jag inte, men att man inte kan högerklicka var man vill låter bara konstigt.

Visa signatur

ROG Strix SCAR 17 | 12th gen i9H | 3070Ti 8GB (såld)
Ryzen 7600 | RTX 4080S FE | 32GB ram 6800 Mhz
Ljudprylar: M-Audio Studiophile Q40, Blue Yeti mick, JBL Quantum 810, V-moda Crossfade 2

Permalänk
Medlem

Kan man ens säga MAC och PC idag? Det är ju för fasen samma hårdvara! Jag har en dator med ubuntu på, inte fasen kallar jag den för en ubuntu? Detta handlar ju om att jämföra operativsystem.

Jag skulle vilja påstå att TS uppfattning av OSX endast beror på okunskap.

Permalänk
Medlem
Skrivet av stimy09:

Två snabba frågor.

Med Mac, menar du datorerna eller OS:et, eller kanske båda? Jag tycker personligen att OS:et är helt fantastiskt, ett helt okej grafiskt gränssnitt kombinerat med kraftfullt UNIX bakom är verkligen kanon.

När du säger att det är ett låst system, hur menar du? (håller för övrigt med om att att Apple låser ner vissa av sina system, exempelvis iOS).

Skrivet av anon142735:

Vad är det som är låst på en Mac?

Vet faktiskt inte vad jag menade skrev inlägget snabbt då jag blev sur. (vet omoget som fan) men syftar på Mac i helhet hård och mjukvara. byta delar i en Mac ska vara svårare ar jag hört iaf.
Jag menade att Mac är inte särskilt när det kommer till att spela spel.

Skrivet av trexake:

Kan man ens säga MAC och PC idag? Det är ju för fasen samma hårdvara! Jag har en dator med ubuntu på, inte fasen kallar jag den för en ubuntu? Detta handlar ju om att jämföra operativsystem.

Använde inte Steve Jobs termerna PC och Mac helatiden? kanske varför att kunna prata bättre om Mac utan att säga motståndarens namn.
Men för mej är: PC = Linux och Windows medans Mac = Mac, dom vill ju vara sej själva.

Visa signatur

Citera för svar!

Permalänk
Medlem

Att tredjepartstillbehör som videokort inte funkar är väl snarare den tillverkarens fel som inte gör dem tillräckligt lätta att installera?

Visa signatur

🎮 - AMD RYZEN THREADRIPPER 2970WX • 64GB DDR4 3200MHz • RTX 2070 SUPER • Seasonic Core GM 650 650W PSU

🖥️ - 2x ACER 27" ConceptD CP5271UV IPS QHD HDR 170 Hz

Permalänk
Medlem
Skrivet av Bamsebjörn:

Haha, rolig nattläsning, klart Apple vill ha dina pengar, alla företag vill ha dina pengar för de vill att du ska köpa deras produkter, sen är det upp till var och en om man gör det eller inte. Du står inte på någon stabil grund för att hacka så som du gör på Apple och deras Mac-datorer. Visst, de är lite dyrare, fortfarande upp till var och en om man vill betala de summorna. Men jag har bara ett ord som löser alla problem:

Hackintosh!

Alla företag? Där kan du inte räkna med Google iallafall. Då dom aldrig kräver dig som konsument på pengar, för att använda deras service.
Det enda dom tjänar pengar på, är själva företagen de säljer reklam och sök prioriteter till.

Visa signatur

CPU: Ryzen 7 3700X MB: X570 Aorus Ultra Mem: Corsair Vengeance RGB Pro 2x16GB DDR4 @ 3200 MHz CL16 GPU: Radeon RX Vega 56 SSD: Corsair Force MP510 960GB Case: FD Meshify C PSU: Corsair RM 750W Display: Acer 35" Predator XZ350CU OS: Win10 Pro

Permalänk
Medlem

Apple produkter har aldrig intresserat mig. Känns lite feminina på nåt sätt. Iaf sedan millennieskiftet. Mera formgivning och lite flashigt med apple, kanske? Vem vill ha saker som är lätta att använda? Ska det vara säljsnack?

Permalänk
Medlem

Vad är det för fel på folk här? Okej så dom problem han hade kanske har lättare lösningar än vad han hittade. Men han delar fortfarande med sig om sin egen erfarenhet och hans personliga åsikter om det hela. Och sedan sitter ni och säger att han har fel och att han är korkad mm.?
TS har lika mycket rätt som alla andra i sin åsikt och om han inte gillar det så gör han inte det, så lätt är det. Själv har jag aldrig använt os x nog mycket för att bilda en åsikt om det.

Visa signatur

Maximus X Hero - 8700k @5.1GHz - H115i - 32GB LPX@3466MHz - MSI 980Ti Gaming - EVGA SuperNova 750 G2 - Asus vg248qe - FD R5

Permalänk
Medlem
Skrivet av ParasiteX:

Alla företag? Där kan du inte räkna med Google iallafall. Då dom aldrig kräver dig som konsument på pengar, för att använda deras service.
Det enda dom tjänar pengar på, är själva företagen de säljer reklam och sök prioriteter till.

Vad är Android då? Ett OS som ägs av Google ja? Sen har vi Google Nexus, surfplattorna. De vill att så många som möjligt ska köpa mobiltelefoner och surfplattor med Android för att de ska få mer intäkter, så jo, även Google räknas med

Permalänk
Medlem

För att inte tala om alla företagstjänster som kostar pengar. Typ Google Apps (som är grymt).

Permalänk
Medlem
Skrivet av simon253:

Jag har läst dom men finner att du stöttar Mac för mycket. Jag gillar inte Mac finns så många saker att störa sej på i det . Och det är ännu ett av Apples låsta system.

Skickades från m.sweclockers.com

Nu är du allt rolig. Jag stöttar alltså Mac när jag gör en rättvis jämförelse på 2 datorer
och nämner både för- och nackdelar med båda, t.o.m länkat till dem.
Är det att stötta Mac? Jag stöttar inget specifikt, jag är neutral helt enkelt.
Det är därför jag hela tiden säger att det beror på vad du prioriterar.

Permalänk
Skrivet av ParasiteX:

Alla företag? Där kan du inte räkna med Google iallafall. Då dom aldrig kräver dig som konsument på pengar, för att använda deras service.
Det enda dom tjänar pengar på, är själva företagen de säljer reklam och sök prioriteter till.

"If you're not paying for it, you're the product." Google finansieras av användarna, inte genom att användarna betalar utan för att företag betalar Google för att komma åt användarna på olika sätt, oftast via reklam. Om inte Google hade haft gratis tjänster så hade de inte kunnat skaffa lika många användare vilket i sin tur skulle göre Google mindre attraktivt för andra företag. Jag klagar inte på Google på något sätt, jag tycker gör jättebra tjänster och använder såväl Android som Gmail, Calendar och Maps (och ännu fler Googletjänster utöver det), men du ska inte tro att Google inte är ute efter dina pengar. Det handlar om olika sätt att finansiera sitt företag, och om vi jämför med Apple i det här fallet, så tar Apple pengarna direkt från konsumenter medans Google tar pengarna ifrån konsumenten när andra företag säljer sina produkter och marknadsför dem via Google. Så jo, Google är också ute efter konsumenters pengar.

Till alla andra, inkluderat TS: Vi har hört allt det här förut, så på samma sätt som jag har förståelse för att du hellre använder Windows för att det passar dig bättre så vill jag att du ska ha förståelse för att jag hellre använder Mac för att det passar mig bättre, även om det kanske är lite dyrare, utan att bli kallad för att vara "hjärntvättad utan verklighetsuppfattning". Är det någon här som saknar verklighetsuppfattning så är det TS eftersom det är flera faktahål i din lilla historia.

Permalänk
Medlem

Ditt argument är samma sak som att säga att "köp inte en porsche för volvo är billigare", vilket volvo är.

Porsche är trots allt en rätt billig sportbil inte kostar miljoner att äga men du måste fortfarande byta koppling var 8000 mil. En volvo kan säkert köra 30.000 mil på samma. Det kostar fortfarande fruktansvärt mer att serva en Porsche också vilket du behöver göra vartannat år, vilket är samma som volvo vad jag vet och kostar mycket mer i inköp så varför ska jag köpa en Porsche som jag ändå inte får köra snabbare än 120km/h?

Jo för att jag ev trivs bättre med den.

Vissa saker få kosta mer och jag köper/använder hellre saker som jag tycker om. Tänk vad jobbigt att åka i en bil varje dag som man hatar?

Har du fått svar på det du sökte efter nu? Allt handlar inte om pengar och vad ser bäst ut på papper.

Okej om du inte har råd/inte prioriterar en dator som kostar 20-25.000 men kom inte och gråt på forum och hitta på massvis med lögner.

Permalänk
Geeks
SweClockers