Kaspersky anmäler Microsoft för konkurrensbrott

Permalänk
Medlem

Nu fanns ju Defender och Security Essentials sida vid sida ganska så länge.
Jag håller med om att Defender sög, tidigare, innan Security Essentials och Defender slogs ihop. Det var en helt annan produkt än vad det är idag. Jag har personligen kört Security Essentials i en hel del år och jag tycker att det har funkat bra. Nu heter ju allt kort och gott Defender där de tidigare två olika programvarorna har slagits ihop och jag personligen är väldigt nöjd. Det är trist att de valde att gå med namnet Defender dock. Det har inte haft så bra rykte tidigare. För mig så var det riktigt bra att Defender blev en del av Windows. Ungefär 90% av personerna jag har kommit kontakt med via mitt yrke inom IT har ingen aning om att de behövde något sorts antivirusprogram och att man faktiskt behövde installera något så det är väldigt välkommet med ett som kommer förinstallerat, utan kluriga testperioder och betalningar.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zargoz:

Ja eller hur? Bilarna borde också komma utan bilbälte så att tredjeparts tillverkare kan tjäna en hacka. Eller?

Bilar är en vara som det går att ta på.
Program, som antivirus, brandvägg, är varor som inte går att ta på. De följer då olika lagar. Bilen utan bälte får troligen inte säljas.
Operativ får nästan se ut hur som helst men får hoppas att EU inte kommer på att man inte får sälja kompletta produkter bara för att det är programvara men vem vet vad femtekolonnare hittar på.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ozzed:

Tveksam till metoderna de använder där.

Det är ju helt och hållet olika från detta http://uk.pcmag.com/antivirus-reviews/142/guide/the-best-free... där Microsofts variant är så dålig att det inte ens får vara med i testet.

Jag resonerar som så att det är bättre med inget alls än ett halvtasktigt skydd, för då blir folk på alerten och ser till att skaffa ett, och då är ju sannorlikheten större att de inte väljer Microsofts mycket dåliga variant.

Sen finns det såklart sådanna som "aldrig haft antivirusskydd och aldrig blivit smittade", men de människorna förstår inte att de flesta virus idag inte är ute efter att ge sig tillkänna med putslustiga meddelanden eller bokstäver som ramlar av skärmen. Det är inte 1995 längre.

Nuförtiden går det ju snarare ut på att obemärkt stjäla information, öppna bakdörrar osv, och det märker man ju inte.

Undantaget är förståss ramsomware.

Har hört många antiprogram som är bra hos vissa.
Har provat några och de flesta brukar efter ett tag ta över PC:n och tycker att man ska använda den för att söka virus med. Brukar i det läget påbörja avinstallation och går oftast bra med vissa undantag. Windows antivirus klarade sig länge men till slut så började även den trilskas. Har alltid avstått från brandväggen då jag har den i routern men den har tydligen automatiskt kommit med. Så får kanske klaga lite på Microsoft om att jag fått skit i PC:n från dom. Det var ett fel i en brandväggsregeln som förstörde den.

Jo förr så brukade virus visa sig som att man kom till en hemsida som sålde antivirus, bara om nån undrar vem som står för virusen.

Permalänk
Medlem

Undras vad Kaspersky menar med "inferior", det var inte länge sedan som Microsoft fick bättre testresultat än just Kaspersky.

Falska alarm (lägst är bättre): Microsoft 0. Kaspersky 4.
Real-World-detektionstest (högst är bättre): Microsoft 99,7%. Kaspersky 99,4%.

Säkerhetsforskarna som kollat på kodkvaliteten rekommenderar dessutom Microsofts antivirus.

Ormandy: No doubt you're saying "crap" because of some avtest metric. Based on code quality and safety, Microsoft wins.
Koret: Microsoft wins with no doubt to the whole AV industry when talking about code securitu.
Koret: my experience analysing 16 AVs, being Microsoft one of them. Tavis shares it.

Permalänk
Medlem

Det var inte länge sedan Microsoft chef gick ut och uppmanade Windowsanvändare med ett 3:e parts Antivirus då MS eget inte var tillräckligt.

Visa signatur

Huvuddator: i5-6600K, GTX 970, 8GB DDR4 2660MHz, Maximus VIII Gene MK, 120GB SSD+250GB SSD+240GB SDD, Linux Mint 18.2/Win7

Mest använda datorn Acer E3-112: Linux Mint 18.1, helt fläktlös, N2830 500GB 750EVO. För surf+film+musik vid "nanna kudde dax.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Kronvrak:

Det var inte länge sedan Microsoft chef gick ut och uppmanade Windowsanvändare med ett 3:e parts Antivirus då MS eget inte var tillräckligt.

Det stämmer inte. För fyra år sedan skrev PC Pro en tidningsanka där det felaktigt påstods. I själva verket gick Microsoft ut med en stark rekommendation av sitt eget.