Windows Phone går i graven

Permalänk
Medlem

synd att inte fler hoppade på tåget. var väldigt trevligt att använda med alla swipningar. precis som de flesta appar har blivit. de viktiga apparna fanns till WP vill jag minnas.

microsoft försökte hålla det vid liv längre än jag trotte från början.

Visa signatur

Rgeek L65, hdplex 200w, 4650G, Asrock a520 ITX, Crucial 32gb 3600 cl16, Black ridge.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Hank Solo:

Windows Mobile fram till 2010 som sedan ersattes av Windows Phone som var ett helt nytt OS som sedan Windows Phone 8 bygger på NT-kärnan.

Skickades från m.sweclockers.com

Det nyaste heter Windows 10 Mobile. Så det gick från Windows Mobile till Windows Phone för att återgå till att heta Windows Mobile....
rörigt värre

Permalänk
Medlem

Gick från 920 till 1020 till 950xl till S7 Edge och nu snart s8.
Älskar min s7 edge men 950xl var fan en fin telefon, när allt fungerade som det skulle. Var väldigt många buggar i Windows Phone :< därför jag bytte till android.

Permalänk
Medlem
Skrivet av ArtMan:

Senaste mobila OS från Microsoft kallas Win10. Microsoft har haft dominans på OS marknaden alldeles för länge nu. Dags för nya aktörer. Vi skulle behöva en "mjukvaru Musk". Önskar också att Vulcan tar över mer och mer.

Varför är det ingen som skapar en användarvänlig modulär OS med en kärna som är snabb där allt annat runt omkring installeras efter önskemål istället för att tvinga på en massa saker som aldrig används. Vi behöver evolution/revolution på OS marknaden.

Librem 5 verkar vara något som kanske skulle passa dig?
Kommer bygga på linux kärnan och man kan använda den som en desktop pc med tangent bord och mus.
Är ett projekt som snart verkar vara upp i sitt finansierings mål, hoppas att denna blir verklighet skulle vara en riktigt grym telefon.
Kommer även ligga mycket fokus på säkerhet och privatiliv, alltså man kan ställa in det mesta som olika program ska ha tillgång till m.m

Exemple: använda som PC.

Läs mer på deras sida: https://puri.sm/shop/librem-5/

Permalänk
Medlem

Superväntat men supertrist

Lumia 920 när den kom är fortfarande den bästa telefon jag ägt. Funktionen med att ha Facebook direkt integrerat var en dröm, mycket kunde man göra utan att behöva en app och allt var snabbt, snärtigt och sjukt enkelt.

Sedan började mer och mer falla bort från systemet. Operativsystemet var dock alltid snärtigt, även flera år efteråt. 920:n råkade inte ut för det mysteriska "Nya modellen av telefonen har släppts, låt mig nu installera senaste uppdateringen som gör din nuvarande seg som sirap.".

Bästa var nog hållbarheten, 920:n var en pansarvagn i mobilers värld mätt. Har tappat den så fruktansvärt många gånger. Trampat på den, tappat den i vasken, studsat ett par gånger i asfalten från cykeln mm. Höll ihop, önskade dock att jag hade satt på det där displayskyddet flickvännen tjatade på mig om när jag köpte telefonen, men det blev liggandes xD. Så lite repor blev det allt på skärmen men inga sprickor etc.

Hade det inte varit för att bankID slutades stödjas av WP8.1 så hade jag haft kvar den än idag, men efter att kört Windows Phone 10 Insider så fick jag nog av segheten tillslut och har nu en tråkig Android med dess sablans appar för allt.

Att vi ska behöva ha appar för simpla saker 2017 och framför allt ingen standardisering som gör att de kan köras på alla plattformar är för mig förbryllande. I min mening så är appstödet och den sena introduktionen på mobilmarknaden av Microsoft de enda riktiga anledningarna varför detta gick i graven. Som sagt, haft en Iphone, WP och Android och WP var det enda operativsystemet jag var riktigt nöjd med. Mycket var nog också det Nokia gjorde med just Lumia, de var awesome. Microsofts egna var fan en halvmesyr. Kommer ihåg när jag fick 920 och knappade glatt med mina vanliga handskar i -15 grader på vintrarna, enkel grej men ingen annan jag kände kunde göra det med sina telefoner då. Tumme upp för det!

Sedan får jag ju erkänna att det är skönt nu att kunna ha snapchat, RealVNC, BankID mm. Men det gör inte operativsystemet Android bättre för mig, det är bara skiten jag har att välja på då jag avskyr iOS mer.

Får hålla tummarna på en Surface Phone med stöd för riktiga programvaror och som jag kan docka när jag är hemma och använda som en vanlig dator. Det är något jag hellre lägger 11 k på än en Iphone X som gör vad exakt? Laddar BankID 2 ms snabbare än vilken annan telefon som helst? Renderar en hemsida lite snabbare på en minimal skärm?

Kom igen mobilmarknaden, bjud på något banbrytande snart, inte en snabbare upplevelse av år 2007.

RIP WP, I'll miss you.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dravond:

Det enda som är bra med att Microsoft ger upp här är att det nu är säker spik i kistan och nu finns i stort sett ingen anledning att köpa WP/W10M (även om de senaste 2 åren har varit väldigt svårt att rekommendera alls)

Men jag förstår inte allt "äntligen" och "bra" i den här tråden, mycket var dåligt med WP men det man hör oftast är "för få appar" och "fult", det senare är rent objektivt då jag tyckte det var snyggt och smidigt... Men annars var det en hel del som var bra som webbläsarens adressrad var längst ner så man inte behövde flyta hela handen för att skriva in en ny webbsida, jag tyckte live tiles är snyggare än android widgets mm...

Och ett duopoly med alternativen mellan Google (du är produkten) och apple (du skall älska allt vi gör) är inte så super attraktivt även om Microsoft börjar luta mot "du är produkten" så var det även lite innovation och annorlunda mot "google/(+deras oems) hittar på en funktion, apple kopierar och förbättrar, google implementerar liknande"... Och hur fan kan man tycka om googles jävla idioti när det kommer till att byta ut meddelande appen... vad heter den senaste Alo?

Men som sagt det var mer "när" än "om/kan" senaste åren... Avsaknaden av appar, inkonsistenta uppdateringar/inkompatibilitet mellan wp7/8/10m, ingen konsekvent uppdatering av hårdvara... Och Satya Nadella verkar hata allt som heter konsument och kör ner "molnet" och allt ska vara beta mjukvara, men Micrsoft och deras aktie ägare tjänar mer på det så jag förstår varför

"Börjar luta"? Är det något som står klart efter allt skräp i Windows 10 så är det att detta är deras enda sätt att tjäna pengar på Windows idag. Vilket ju medför en hel del huvudvärk för oss alla.

Visa signatur

Desktop: MSI MPG X570 GAMING PLUS, AMD Ryzen 9 5950X, Be Quiet Dark Rock Pro 4, 32GB G.Skill Trident Z RGB 3200,
ASUS ROG STRIX GeForce GTX 1080 8GB GAMING, Samsung 970 EVO Plus 500GB
Notebook: Macbook Pro 14" M1 Pro

Permalänk
Medlem

Tråkigt, iphone är instängt nedstängt dyrt skräp där du måste köpa allt till överpriser och 3e part inte kan agera fritt och apple tar 30% i skatt på alla appar.
Android som jag kör, är inte heller alls bra. googles källkod är skräp, de kan inte de grundläggande principerna ens, du kan inte ärva en klass och agera fritt, du måste wrappa hela skräpet och som användare måste du själv managera appar osv för att mobilen inte ska bli slö samt lite fler säkerhetsrisker här.
Windows mobile, ms har gjort många misslyckade försök och lagt ned flera versioner så det är klart vi som utvecklare inte orkar bry oss före de får till det och satsar ordentligt utan risk att de bryter bakåtkompatibilitet och byter ut grunden helt efter ett par år men, det behövs konkurrens för det finns inget på mobilmarknaden som är bra.
Överprisade mediokra system råder där du lär byta ut mobilen efter 2-2,5år för flera tusen. Det känns så ruttet principiellt även om jag och du har råd så vill man bara inte lägga de pengarna så ofta på en ny mobil som är sunkig efter 2 år.

Branschen som helhet är långt ifrån ung och behöver ryckas upp ordentligt.

Visa signatur

Intel Core i7 8700K, MSI GeForce GTX 1080 Ti 11GB Gaming X, Samsung 960 EVO 1TB, MSI Z370 GAMING M5, Corsair 32GB (4x8GB) DDR4 3200MHz CL16 Vengeance, EVGA Supernova G3 850W

INTEL CORE I7 3930K 3.20GHZ 12MB S-2011, FRACTAL DESIGN MIDITOWER DEFINE R3, CORSAIR HX 1050W, ASUS RAMPAGE IV FORMULA, Asus STRIX GTX970, CORSAIR 16GB DDR3 DOMINATOR QUAD 1866MHZ CL9 (4X4GB) Ljud: ASUS Xonar D2X/XDT 7.1 | Elac 5.1 +förstärkare | Cambridge dacmagic plus | Astro gaming A40 | Sennheiser HD 650
You ask me if I have a god complex? Let me tell you something, I am god!

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon159643:

Nu utvecklar jag inte appar till telefoner, men det går inte utveckla appar till 3 olika enheter. Nu kör android java virtuellt så det borde vara enkelt att flytta.

Sedan vet jag att det finns utvecklingsmiljöer + språk som gör det enkelt att porta mellan olika enheter, men bara få en app att fungera på alla olika androidversioner som finns är inte det lättaste. Ja Microsoft jag pratar med er, fixa så att Skype för Android 7 blir stabilt nu.

Framtiden tror jag ligger på att inte göra appar för allt utan köra det i webbläsaren, precis samma sak som händer våra desktopdatorer. Om man tänker efter så är det inte så många appar som behövs ligga på mobilen som inte redan från start bör ligga inne. -visst bättre kameraapp, men ficklampa, väckarklocka etc borde en tillräckligt bra ingå.

Köra i webbläsaren ser jag inte som intressant eller vettigt, däremot att packetera program på sätt att dom blir plattforms oberoende. Bara att titta vad som händer inom Linux världen, snaps/flatpacks och liknande container/paketerings sätt, då behöver ingen skriva till just Android eller Ios eller whatever, om ni nu lyckas enas om någon form av standard.

Visa signatur

Ryzen 5800x @ 32gb 3200mhz @ 7tb ssd @ 3060ti Fractal r5 @ Arch
i5 4670k @ 24gb 1600mhz @ Fractal r3 @ 12tb ZFS @ Truenas Scale
Thinkpad T450 @ i5 5300u @ 16gb @ 512gb ssd @ 24+48wh batteri @ Debian

Permalänk
Avstängd

Det var väll knappast förvånande och alla 2 som gillar dom lär väll grina men har aldrig tittat på att köpa en och testat dom lite snabbt och kände.. Nej sån blir det inte så kommer inte sakna dom

Visa signatur

i3 6100 - MSI b150m pro-vd - 8gb 2133 ddr4 - GTX 950 GAMING 2G - z400s 120gb ssd - 1tb WD blue - Corsair 500w

Permalänk
Medlem

...och vars är nyheten i detta? var väldigt länge sedan w10m fick nya funktioner, har endast varit säkerhets/buggfixar de senaste året (ish*). sen att Lumia är död (som var deras enda win 10m enhets-serie) har väl företaget redan gått ut med?

*försätter glatt använda min lumia 950 tills det faktiskt finns en riktig anledning att byta bort den...* (nope saknar inte Snapchat)

Permalänk

En grej jag verkligen älskade med Windows Phone var webbläsaren.
Tyckte den var extremt bra, med snabb inladdning, få buggar med sajterna jag testade, och en allmänt bättre upplevelse än vad jag fått från webbläsare i Android och iOS.

Visa signatur

Dator: EEE901 N270/ 1GB / 20GB SSD ... Kraftigt nedbantat/tweakat Win7 x86 for speeeEED!
Facebook användare? Hatar tidslinjen? gå med i denna FB-grupp:
Undo Timeline ...med lite tur får h*lvetet ett slut!

Permalänk
Medlem

@MaLaD:
Sitter på lumia 950 med w10m och kan faktiskt ha bank id (..och alla andra appar jag är intresserad av också för övrigt:O), os:et i sig har också gjort enorma framsteg från start (om vi kollar på hastighet och buggar) live tiles är enligt mig sjukt snyggt och det mörka temat är väldigt nice. telefonen är för mig en dröm och kommer vara svår att ersätta. Vilken annan telefon idag har både utbytbart batteri, AMOLED, usb C, displaydock och 3.5mm?
Hoppas innerligt på en surface phone 2018...

Permalänk

Hur kan man vara glad och hurra över att Google och Apple fått en konkurrent mindre? Nej jag kommer inte sakna OS:ett i sig.. jag kör Android.

Visa signatur

CPU: i9 14900K GPU: RTX 3090 MB: Gigabyte Z790 Gaming X RAM: 32 GB DDR 5
PSU: EVGA SuperNova G3 850 CPU-Kylare: Corsair iCUE H150 RGB 360
Chassi: Aerocool APNX Creator C1 Lagring: M.2 1 TB + SSD 4 TB + HDD 4 TB

Permalänk
Medlem

@MaLaD:

Har också ägd en 920, och håller helt med dig. Den var byggd för att hålla, oavsett hur och var man använde den, väder, vatten hade ingen betydelse på telefonens funktion.
Det dåliga Tredjeparts supporten var det ända som fick den att gå i graven ganska snabbt märkte man, när det väl började att gå utför.

Visa signatur

ASUS Rog Strix X-570 E-Gaming | AMD R9 3900X 12 Cores @ 4.3GHz @ 1.28Vcore, 24/7 Stable | 16GB DDR4 Corsair Vengance @ 3600MHz CL16, 21, 21, 38 | Asus RX 6800 TUF Gaming @ 2450/2130 Mhz | Corsair AX 1200W | Custom vattenkylning av EKWEB och Phobya (CPU) | ASUS Essence STX II Ljudkort | Sennheiser HD598 | Corsair Force GT 120GB SSD (OS Drive) | Samsung 850 Pro 256GB SSD (Some Games) | WD Black SN750 NVMe 1TB SSD @ game mode | 4x WDC diskar 3.8TB |

Permalänk
Medlem

har ägt 920, 1020 och nu en 950. Gillade 1020 mest för att den tog sådana fantastiska foton.
920 var också grym och till skillnad från andra här så hade jag sönder min både en och två gånger dock så var det busenkelt att fixa delar och laga enheten själv.

Som någon tidigare skrev, hade det inte varit för att bankID slutade fungera på WP8.1 hade jag också varit kvar på en äldre lumia istället för min nuvarande WP10 enhet.

Jag hoppas mobilhårdvara utvecklas mot att man i framtiden kan installera desktop windows os i dem. Det vore awesome.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ozzed:

Se där ja! Det här sa jag ju för flera år sedan, men då fick man utstå spott och spe här... Men nu ser jag ju att mina aningar varit helt korrekta. En usel plattform med fula enheter och dåligt appstöd.. Lägg därtill att de väl aldrig tog sig över 2% marknadsandelar globalt. Inte så konstigt att den här värdelösa pissplattformen går i graven. Hurra!

Jag tycker det är kortsynt att tycka det är bra när en plattform helt försvinner. Jag tycker det är hälsosamt med konkurrens, speciellt som aktörerna nu endast är två till antalet om WP försvinner.
Tråkigt...

Permalänk
Medlem

Inte helt oväntat. Har haft en mobil med deras OS och jag bestämde mig att ALDRIG MER.

Visa signatur

CITERA FÖR SVAR

Ah, MX Blues, the power of nuclear bombs at your fingertips!

13700KF / Gigabyte Z790UD / 32gb DDR5@6000mhz / Powercolor RX 6700 XT 12Gb / NZXT HALE90 750 / NZXT H2 White

Permalänk
Medlem
Skrivet av KTL:

"Börjar luta"? Är det något som står klart efter allt skräp i Windows 10 så är det att detta är deras enda sätt att tjäna pengar på Windows idag. Vilket ju medför en hel del huvudvärk för oss alla.

Försökte vara generös men ja det är lite irriterande skit de håller på med, dock är mitt största klagomål på W10 är den usla "winknappen sök" för filer att inte kunna göra filsök direkt på andra diskar än C är så jävla frustrerande!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Oaktree:

Librem 5 verkar vara något som kanske skulle passa dig?
Kommer bygga på linux kärnan och man kan använda den som en desktop pc med tangent bord och mus.
Är ett projekt som snart verkar vara upp i sitt finansierings mål, hoppas att denna blir verklighet skulle vara en riktigt grym telefon.
Kommer även ligga mycket fokus på säkerhet och privatiliv, alltså man kan ställa in det mesta som olika program ska ha tillgång till m.m

Exemple: använda som PC.

Läs mer på deras sida: https://puri.sm/shop/librem-5/

Ser ingen poäng med att koppla en datorskärm till mobilen och använda den som pc när man redan har en pc som är mycket mer kapabel än vad mobilen någonsin kommer vara. Det motverkar mobilens syfte då den inte kommer vara mobil längre med skärm, mus och tangentbord. Däremot att de satsar på säkerhet och att man får behålla privatlivet för sig själv är ett stort plus.

Permalänk
Medlem
Skrivet av TheVeryUberEnd:

Vad sägs som Windows 7? Som fortfarande används av miljoner på miljoner av produktiva personer i behov av en renodlad arbetsstation på skrivbordet?

Det här med att riktiga datorer skulle vara döda är verkligen, utan tvivel, det dummaste industrin någonsin fått för sig. Bokstavligt talat hela vår moderna civilisation bygger på att programmerare, arkitekter, ekonomer, ingenjörer, journalister, myndigheter, och så vidare kan sätta sig ned vid en riktig dator och arbeta.

Vad är det för fel på Windows 10?

Visa signatur

When the last tree is cut down, the last fish eaten, and the last stream poisoned, you will realize that you can not eat money

Permalänk
Medlem
Skrivet av ArtMan:

Varför är det ingen som skapar en användarvänlig modulär OS med en kärna som är snabb där allt annat runt omkring installeras efter önskemål istället för att tvinga på en massa saker som aldrig används. Vi behöver evolution/revolution på OS marknaden.

Därför att ett operativsystem nästan "är" mjukvaran som körs i det. Vilket också precis är anledningen till varför "uppstickaren" Windows phone/mobile inte kunde slå sig in mellan iOS och Android, och då är det ändå simpla applikationer. I desktop-världen har vi betydligt fler och tyngre paket och decennier av bakåtkompatibilitet. För surf och textredigering visst, men då har vi också Chrome OS och liknande, för riktigt användande är det svårare att börja om på nytt.

Permalänk
Medlem

Väldigt tråkigt. Min gamla Lumia 920 är den bästa telefonen jag har haft, utan tvekan, och det berodde mycket på OS:et.

Visa signatur

Modermodem från ONOFF och bildskärmsutrustning från Electrolux. US Robotics 28.8K telefonuppringd internetförbindelse. Har en förkärlek för tysk tjejpop.

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av fetbaffe:

Laptops med ARM-cpu men kan köra Windows-program kompilerade för x86/x86-64-cpu, dvs alla gamla win32-program. Microsoft har byggt ett emuleringslager i Windows 10 som ger i princip likvärdig prestanda.

Detta är något likande de gjort förut med Xbox360(RISC-cpu) på Xbox One (x86-64).

Detta är ytterligare en demonstration hur kompetent Windows-kärnan blivit. Långt före konkurrenterna. Windows subsystem for Linux är en annat sådant bevis.

Kom ihåg att en "dator" bara är en annan formfaktor. Funns ett projekt hos Microsoft som går under namnet Andromeda där målet är att göra Windows mer modulärt för att kunna köra på vilken plattform/hårdvara som helst.

Skickades från m.sweclockers.com

När du skriver "långt före konkurrenterna" vad är det konkret du syftar på? Emulering? Jag har inte läst på några detaljer om denna emulering men jag tror inte den sker i kernel-mode utan user-mode. Eller menar du bara att Windows nu finns för ARM?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dunde:

Jag tycker det är kortsynt att tycka det är bra när en plattform helt försvinner. Jag tycker det är hälsosamt med konkurrens, speciellt som aktörerna nu endast är två till antalet om WP försvinner.
Tråkigt...

Hade man knappt 2 procents marknadsandel under sina glansdagar så var man nog ingen värdig konkurrent till att börja med. Självklart hade jag tyckt att det här var tråkigt om det var en produkt som uppskattades på bred front. Men Det har hela tiden kännts som om WP endast existerat för att fylla ett hål i Microsofts låtsasekosystem.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Hedersmedlem

@Ozzed Kanske överträffade konceptet verkligheten? En typ av masterplan som inte riktigt överensstämmer med kundernas verkliga behov. Microsoft kunde söka efter att täcka alla typer av enheter med ett koncept, något varken Apple eller Google kan, fast problemet är väl bara att alla typer av användare inte vill ha samma design på alla typer av enheter.

Permalänk
Medlem

Fantastiska nyheter.
Kanske man kan få ett OS utan massa skitfunktioner som touch och fula menyer.
Ge mig en förnyad version av windows 7 tack.

Visa signatur

Sometimes autocorrect makes me say things I don't Nintendo.

Permalänk
Medlem
Skrivet av guttag:

Jag har aldrig påstått att allt nytt är bättre, trail and error heter det. Windows 8 var katastrof t.ex.
Handlar inte om okunnighet här.. har kört Windows sedan 95 och jobbar med SCCM och drift av ett antal tusen Windowsklienter dagligen, både Windows 7, 8 och 10, så jag har min erfarenhet, och den är att windows 10 är betydligt enklare att jobba med.

Win 8.1 kan ha samma Classic start som Win 10, och har samma halvdana inställningar som Win 10 har idag, men den har en komplett kontrollpanel.

Vi har olika erfarenheter, och efter att ha spenderat dagar av mitt liv, bråkande med Win 10 med drivare, updates som tagit sönder saker och annat, så ser jag inte alls fördelen med det. Ett Win 7/8 som fungerar, kan du väldigt enkelt hålla fungerande i många år. Win 10 kommer du bråkas med var 6:e månad, om du inte antingen hoppar över WU helt, eller har enterprise och skjuter upp det.

Roliga är, man ser många som älskar Win 10... tills de sitter där med problemen jag redan hittat. Efter det vill de inget annat än att gå tillbaka till sitt gamla igen.

Win 10 är dock betydligt enklare att administrera i större system, då du både får en ominstall var 6:e månad, och du kör kontrollerad utrustning. Men hemanvändaren gör sällan detta, och får problem då du inte kan styra uppdateringar med WSUS eller liknande. Du sitter på Home/Pro istället för Enterprise och du kan inte göra ett skit.

Så... har du stannat i 5 min och frågat personalen som jobbar med dina datorer vad de tycker? För det är dessa jag jobbar med. Och de avskyr det, eller bryr sig inte. Mao... om det fungerar, spelar det ingen roll. Men när de inte kan jobba, så är det jobbigt.

När deras dator bestämmer sig för att göra WU mitt i en presentation för 200 pers... så lovar jag dig de inte är så glada. Men den biten ser du inte som administrerar 1000... du ser bara. Uppdaterad.. allt ok. Kanon detta är ju bra. Och här i ligger problemet... du ser bara hälften av den världen datorn används i. Och i den andra halvan kan du som kunnig datoranvändare styra den som du själv vill och får då illusionen av att allt är perfekt.

Sen ställer man frågan.. hur många av dessa 1000+ datorer använder inställningar? Kontrollpanelen? Ens WUP? Troligen ingen. Alla kör de program de ska, ingen ska pilla i några inställningar. Så hur kan detta ens jämföras med normal användning? Du styr allt via GP Management.

Så.. jo det är okunnighet. Din kunskap är dock baserad på den sidan av Win 10 som fungerar, vilket man trots allt förväntar sig ska. Jag har dock en hel del tekniker som när väl Win 10 börjar bråka från dem... vänder sin åsikt, för de inser då hur satans lite kontroll de faktiskt har. Att du inte ens visste att Win 7 inte bara fungerar, utan kan söka och hitta både saker i kontrollpanelen och annat bättre än Win 10 visar på exakt detta. Du borde testa... och bli förvånad.

Så vi har lite olika erfarenheter. Jag har både kund, okunniga användare, hemma, och företags synen. Och det fungerar kanon, så länge du inte vandrar utanför MS tänkta nivå. Sekunden du gör det... är du körd dock.

Permalänk
Medlem
Skrivet av KimTjik:

@Ozzed Kanske överträffade konceptet verkligheten? En typ av masterplan som inte riktigt överensstämmer med kundernas verkliga behov. Microsoft kunde söka efter att täcka alla typer av enheter med ett koncept, något varken Apple eller Google kan, fast problemet är väl bara att alla typer av användare inte vill ha samma design på alla typer av enheter.

Huvudet på spiket.
Man vill ha det som är optimalt på vardera. Annars tvingas man ju göra kompromisser som aldrig kan bli lika bra. Detta är ju varför touch på desktop aldrig fungerat 100%. Och det är varför Win 10 aldrig lyckats locka över trogna desktop användare från Win 7. Det är en kompromiss de personerna inte vill ha, kryddat med en satans massa övervakning typ ingen vill ha.

De hoppades dock att man skulle omvandla desktop till dessa portabla saker, vilket är helt omvänt mot vad folk vill. Folk verkar vilja ha alla funktionerna, överallt. Och då måste du ta desktop till mobilen, inte tvärt om.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ozzed:

Hade man knappt 2 procents marknadsandel under sina glansdagar så var man nog ingen värdig konkurrent till att börja med. Självklart hade jag tyckt att det här var tråkigt om det var en produkt som uppskattades på bred front. Men Det har hela tiden kännts som om WP endast existerat för att fylla ett hål i Microsofts låtsasekosystem.

Per den logiken antar jag att du skulle bli lika glad om Linux försvann? Måste bli besvärliga intresse konflikter när allt man skriver ska anpassas till någon wannabe-rebell-hata-företags-ideolog.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av Vact:

Per den logiken antar jag att du skulle bli lika glad om Linux försvann? Måste bli besvärliga intresse konflikter när allt man skriver ska anpassas till någon wannabe-rebell-hata-företags-ideolog.

Skickades från m.sweclockers.com

Om Linux var skapat och underhållet av ett enda företag med syfte att ha så stora marknadsandelar som möjligt och inte var open source... Visst, absolut. På desktop, men... Android är ju Linux, så det har allt gått "liiiite" bättre på mobilsidan, och serversidan... "Måste bli besvärliga intresse konflikter när man har så dåliga argument att man måste ta till grovt haltande och skadeskjutna jämförelser som till och med en femåring ser igenom"

Edit: Det jag är mest glad över är inte att produkten läggs ner. Det är ju tråkigt för de som gillar den.

Nej, det handlar mer om att jag som sagt spådde i detta, fick ta skit, och nu fick jag alltså rätt. Det är klart att det känns fantastiskt roligt.

Ungefär samma känsla som när vissa individer sa att Startmenyn var borta för alltid och jag ba' "Phffff Get out of here! Klart den kommer tillbaka. Det är ett stort misstag att de ersatte den med startskärmen"... Och i och med Windows 10 så kom den ju tillbaka. Så det är klart att det känns bra.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.