Permalänk
Medlem

IP-kamera

Hejsan, vet inte om detta är rätt forum men tänkte att folk här kanske har koll.

Leta efter en IP-kamera för att kunna fjärrövervaka en maskin på jobbet. Finns nätverk där kameran ska monteras men vill kunna komma åt kamerans live-feed från min dator även när jag befinner mig på annan plats med ett annat nätverk.

Är detta möjligt? Kan någon rekommendera en kamera som skulle passa ändamålet?

Anledningen att jag skriver här är därför kameran behöver inte vara tåligare än något man skulle använda sig av vid hemövervakning vilket jag kan tänka mig att många här sysslar med utöver hemautomatisering.

Tack på förhand!

Permalänk
Vila i frid

Om du redan inte gjort det, ta reda på om företagets IT-policy tillåter sådant arrangemang - annars riskerar du kicken på tre röda.

För att externt komma åt kameran lär den ha sådan funktionalitet t.ex. https://eu.dlink.com/uk/en/support/faq/cameras-and-surveillan...

Detta är en väldigt förhöjd säkerhetsrisk pga eventuella zero-day hål i t.ex. DLINK's prylar som kan släppa in bovar i företagets nätverk.

Du bör inte göra detta på eget bevåg utan förankra det med IT och företagets ledning - och lösningen kommer då att vara annorlunda än ovanstående.

Permalänk
Medlem

@hasenfrasen: Tack för tipsen! Har själv haft tankar kring allt det du nämner angående säkerhetsrisker och IT-policy men har fått förfrågan av chefen att plocka fram förslag på kameror för ändamålet.

Hur är det med 4G kameror som inte kör på företagets nätverk? Bör ju minska risken för intrång utöver att någon olovligen tar sig in och kan se videon från kameran vilket är relativt harmlöst i just denna applikationen.

Permalänk
Medlem

Jag skulle börja med att testa typ denna
https://www.webhallen.com/se/product/298528-D-Link-DCS-8600LH...

Tror knappast den ökar säkerhetsrisken mer än en användare med en dator ansluten till företagets nätverk. Men är man nojig kan man ju sätta den på ett DMZ eller separat VLAN.

Permalänk
Medlem

För en mer permanent lösning hade jag valt en kamera med PoE och RTSP. Typ så här (stand-alone)
https://help.ubnt.com/hc/en-us/articles/221314008-UniFi-Video...