Kan ett nytt GK hjälpa en tid?

Permalänk
Inaktiv

Kan ett nytt GK hjälpa en tid?

Hej på er!

Min dator har börjat bli lite trött och gammal för de senaste spelen tyvärr vilket är himla synd. Har förstått att min processor är hopplöst långsam och är i behov av byte. Men jag vill inte uppgradera just nu. Har inte råd helt enkelt.

Jag vill inte kunna spela senaste spelen på högsta upplösningen men vill kunna spela lite då och då utan att behöva köra på sämste inställningarna i spelen som jag får göra nu. Vad tror ni, kan jag köpa mig ett Geforce 8800GT kort begagnat och kunna spela lite trots allt eller mina övriga komponenter i datorn är så trött att det är hopplöst?

Permalänk
Hedersmedlem

Hm, vi gör ett försök i vårat forum för grafikkort. Misstänker att du kan få bättre hjälp där. Dock så var tråden inte direkt felpostad.

*Tråd flyttad*

Visa signatur
Permalänk

Hm, ledsen men din processor kommer att flaska ordentligt i nästan alla nyare spel. Jag vet att här finns tomtar som påstår annat men de har fel och det kan jag redovisa här:

1024*768
http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/intel-wolfdale_7...

1024*768
http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/core2duo-e6300_2...

1280*1024
http://www.nordichardware.se/Recensioner/?skrivelse=418&page=...

1600*1200
http://www.anandtech.com/cpuchipsets/intel/showdoc.aspx?i=279...

Här har du olika upplösningar också så att du själv får se hur pass viktigt processorn faktiskt är.

Men för att återgå till topic så självklart kommer du få dig en boost i nyare spel (även äldre, framförallt äldre) med ett 8800GT 512 men faktum kvarstår att din processor kommer att flaska ordentligt. Men köp du dig ett 8800GT 512 så får du i alla fall en dubblering (nästan). Sedan när du har råd uppgraderar du processorn med mera och prestandan ökas yttligare.

Mvh Albin

Visa signatur

Min musik
@albinloan
Allt vi kan tänka, kan vi skapa.

Permalänk
Inaktiv

Stort tack för det Albin, då blir det så.

//MoFa