Flytta filer mellan diskar i Windows 7

Permalänk
Inaktiv

Flytta filer mellan diskar i Windows 7

Detta är egentligen inte ett problem utan mer något jag är nyfiken på. Har haft Mac under en längre tid och nyligen kommit tillbaka till PC-världen. Märkte ett intressant fenomen när jag flyttar filer mellan diskar i Windows 7. Om jag till exempel precis packat upp en fil på säg 1-2GB till en disk och sedan flyttar den till en annan disk, så kan detta ske på nolltid. Jag vet att detta är teoretiskt omöjligt eftersom det allt som oftast sker med en hastighet på ungefär 100MB/sek mellan mina diskar. Jag tror detta uppstår när diskarna ligger på samma kanal så jag vet inte om det är så att moderkortet eller operativet skriver informationen till båda diskarna i något "förberedande syfte"? Anyway, om någon känner till varför detta händer så please tell! Vill veta vad som försigår bakom kulisserna. Thanks!

Har Windows 7 Ultimate, i7 2600k, Asus P8Z68 V-Pro, 16GB minne.

Permalänk
Medlem

Gissning: det lagras i ditt enorma minne Vilket gör att bara en disk behöver arbeta (men helt instant har jag ingen förklaring till)

Tror inte att windows skulle skriva det till en annan partion/disk (om vi nu inte pratar om c: och då som cache) per default (vet ej om det ens går så som du beskriver utan tredjepartsprogram).

Permalänk
Inaktiv

Jo jag har också tänkt på om det ligger i minnet på något sätt. För det är oftast bara X antal GB, sedan börjar den föra över på "traditionellt" sätt så att säga. Ofta sker det när jag packar upp från ett arkiv till samma disk. Sedan flyttar jag filen till en annan disk och då sker det ögonblickligen. Precis som om jag flyttar till annan plats på samma disk. Väldigt konstigt.

Nåja, tack för svar i alla fall!