Gick in på GAME idag, sorglig syn

Permalänk
Medlem
Skrivet av Buio:

Webhallen verkar också sälja hyfsat med PC-spel fortfarande. Tittar man på deras topplista är det 2 PC-spel i topp. Förbokningslistan har 3 PC-spel i topp och 5 PC-spel bland de 7 första. Inte illa för butiksförsäljning i dessa tider med digitala nerladdningar.

http://www.webhallen.com/spel/

Ja, jag tror det går bra för Webhallen speciellt inom PC-spel. Brukar själv köpa mycket retail därifrån

Permalänk
99:e percentilen
Skrivet av kabex:

Glöm inte att PS3:an drar under 100W i full belastning. Det är en av de utmaningar jag brukar ge till folk som hävdar att PC är bättre än konsol:

Den ska vara lika liten som en PS3
Den ska ha samma grafiska prestanda som en PS3
Den ska dra under 100W
Den ska klara av BluRay-film samt spel i 3D
Den ska ha HDD på 320 GB
Den ska kosta under 3000kr

Jag vill se någon lyckas med det.

Själv har jag både PS3 och PC, och det blir även en Vita under våren. Hatin' is bad.

Så viktigt är det inte med effekten. Man spelar inte 24/7 anyway.

Ska du spela i 3D måste du köpa en 3D-TV för minst 6000 kronor (32"). En stor TV drar dessutom mycket ström, så några 100 W blir det inte.

Men jag hatar inte PS3, verkligen inte! Jag ogillar dess kontroller, på vars "svampar" jag aldrig får grepp, men det är en prisvärd och bra produkt i övrigt.

Visa signatur

Skrivet med hjälp av Better SweClockers

Permalänk
Skrivet av Likvid:

Att folk köper konsolskit begriper jag inte, förmodligen tror jag det handlar om att de inte har stålar bygga ihop en riktig gamingdator eller så är dom lata.

Har själv en Xbox, en fin dator och är inte lat
Använder den enbart för att spela Halo, och då spelas det på Datorskärm och med headset. Var enbart för Halo spelen jag köpte min krysslåda, allt annat spelas på PC om det ska spelas

Permalänk
Medlem

Pengarna ligger i konsollerna, kolla bara på försäljningssiffrorna på stora releaser. Företag vill tjäna pengar och gärna så mycket som möjligt, varför krångla med PC?

Det är så det ser ut helt enkelt. Vissa spel gör sig bättre på PC helt klart men det är rätt skönt att sitta i soffan med ett par polare och lira Mortal Kombat också

Visa signatur

“Problems that remain persistently insoluble should always be suspected as questions asked in the wrong way.” ― Alan W. Watts

Permalänk
Medlem

Jag körde först mycket på pc, 95-2006, sedan sinade det i kassan och min 3000+ med ett 6600gt klarade av färre o färre spel smärtfritt.
Köpte ett begagnat 360 som jag flashade o brände säkert ut 500 spel, spelade på det något år och hamnade utanför dataträsket.
Tilsl en f.d vän drog in mig igen, hade inte sett crysis m.m och han hade hårdvara nog att spela det med (sommaren -09 typ).
Sen var jag såld igen.....

Konsoller är rätt OK i mitten av livscykeln, när dom kommit på hur dom ska optimera spelen, kan kräma ut det mesta ut hårdvaran och kommit till "kvalitetspeaken". Glöm inte att hårdvaran i 360 o ps3 var rätt mycket bättre än det som fanns till dator i början...
Förr eller senare går dock PC om, och med tiden sitter gemene gamer på hårdvara som piskar konsollerna.
Konsoller BÖR dock inte vara i produktion mer än 5 år, dumt att bara släppa en ny bakåtkompitabel kosoll, och fortfarande släppa simpla spel till den gamla, eller till och med två versioner på samma skiva, en "Ultra HD" version o en sämre som körs på äldre konsoller.
Och inte lägga all tid dom har på att klura ut hur dom ska få lådan mindre *Facepalm*

Permalänk
Medlem
Skrivet av markus9090:

OFF-TOPIC igen, ingen som reagerar på att de skrev att sista resident evil, skulle gå på 6:an idag men de visar 2:an?

Det är trean som går... RE3... det finns fyra filmer...

Permalänk
Medlem
Skrivet av kabex:

Glöm inte att PS3:an drar under 100W i full belastning. Det är en av de utmaningar jag brukar ge till folk som hävdar att PC är bättre än konsol:

Den ska vara lika liten som en PS3
Den ska ha samma grafiska prestanda som en PS3
Den ska dra under 100W
Den ska klara av BluRay-film samt spel i 3D
Den ska ha HDD på 320 GB
Den ska kosta under 3000kr

Jag vill se någon lyckas med det.

Själv har jag både PS3 och PC, och det blir även en Vita under våren. Hatin' is bad.

hört tals om bärdator?

Visa signatur

Ny dator, Moderkort: Asus Z170-A cpu: intel 6700k 4.8 ghz Kylare: Corsair h105 Ram minne: Corsair 16gb 2400mhz Grafikkort: Nivida Gainward 680gtx 2gb, sdd 2 st, hdd 3st, nätaggregat Evga supernova 750 watt, Chassi: Fractal arc xl

Dator fd den dog. 2008-2015 rip.

Permalänk
Medlem

Håller med, många butiker väljer att sälja konsolspel framför PC.. och jag tycker de e otroligt synd. Orkar inte läsa alla kommentarer som: "har du inte råd med en konsoll" "Konsoll is the shit".. osv.. blir bara förbannad av att se å läsa skiten. Tror inte det ens handlar om att man inte har en konsoll som man blir sur att de knappt inte finns några PC spel i butiker..

Har själv haft Playstation 2 och 3, samt ett Xbox 360.. Tycker att Bilspel samt sakte/snowboard, sportspel i allmänhet är roligare på Konsol än PC. Men har sålt alla konsoler, och spelar enbart via datorn nu för att man tröttnade lätt, och har flera polare som dissar konsol framför PC, och jag känner de samma. Och klart spelutvecklare kan göra något åt piratkopieringen, dem kan inte stoppa den, men framför allt göra så att den blir mindre, dvs som Blizzard gör med sina spel, och som DICE/Origin gjort.. Visst man kan ladda hem spelen, men hur kul är det att spela "offline"?...

Visa signatur

Dell Vostro 1700

Permalänk
Entusiast

Årets skit tråd redan, duktigt. Vad hände med att vara glad vid vad man har, och om inte, köpa både och? Finns inget som stoppar en person från att äga både en gaming PC och en konsoll. PS3 vs 360, PC vs Konsoll trådar är ju verkligen bottenskrapet av diskussioner.

Visa signatur

PS5 :: Switch :: Steam :: StarCraft II

Permalänk
Medlem
Skrivet av frozrr:

Skyrim som ett exempel, det laddades i mängder från piratebay. Varför? Jo, det var ett singleplayer spel. När man laddar ner ett piratspel är onlinefunktionen helt enkelt kass. I dom flesta spel har du inte äns det.

Skyrim är det snabbast säljande spelet på Steam, någonsin, och har skeppats i över tio miljoner exemplar. Dåligt exempel du tar upp.

Citat:

Slutsatsen är: Gör man en bra multiplayer och en bra billig samlingstjänst så kommer piratnedladdningen minska brutalt. Vi har Steam idag, fast dom har oehört höga priser. Skulle man tex betala 99kr i månaden och få spela alla spel dom har. Då hade det bara strömmat in med folk!

Det här låter som en jävla mardörm för mig. JAG VILL INTE HA FLER MULTIPLAYERSPEL! Redan idag är det ju OMÖJLIGT att hitta ett fps-spel med en bra singleplayerkampanj, till exempel. Alla spel som kommer är ju multiplayer, sen slänger man på en interaktiv film/korridorshooter med en massa quicktimeevents och kallar det för singleplayerkampanj. Ge mig en kampanj som är lika lång, lika välgjord och lika underhållande som Half-Life, Half-Life 2 eller Splinter Cell: Chaos Theory (inte fps, men ändå) och jag betalar gärna ett par hundra extra för det.

Visa signatur

[AMD FX8350 BE @ 4GHz] - [Arctic Cooling Freezer 13] - [2 x 4096 MB 1600MHz Corsair] - [GA-970A-DSP3] - [Sapphire R9 390 Nitro 8GB] - [EVGA Supernova G2 750W] - [2TB Seagate Desktop + 3TB Toshiba + 2TB Samsung G3 Station + 480GB Toshiba SSD] - [BenQ MK 2442 23.6"] - [QPAD OM-75]

Permalänk
Medlem
Skrivet av Swedish Berserk:

Det beror nog på vad man växt upp med. Personligen tycker jag att konsoler är smidigare att använda. Och en handkontroll känns mer universal än mus och tangentbord.

Jag kan ju dock inte hålla med om att en handkontroll är mer universal, hur spelar du ett strategispel med den? De jag spelar mest är RPG, strategi och dota spel. RPG kan jag hålla med det kan vara trevligt på konsoll men både strategi och dota har jag ingen aning om hur de ska gå att göra på ett bra sätt. Mycket därför jag håller mig till datorn för att den är mer universal, jag kan spela alla spel-kategorier jag är intresserad av.

Permalänk

.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Deathdancer:

Nu vet jag inte hur gammal du är, eller hur ditt liv såg ut när du var tonåring, men jag förstår inte varför du ser så allvarligt på piratkopieringen. Den har alltid funnits och är lika socialt accepterad som att köra sin bil i 80 på en 70-väg.

Det känns inte som att vi växt upp under samma träd du och jag, och därför ställer jag mig frågandes när du säger att varken du eller någon du känner någonsin piratkopierat ett spel? Är du på riktigt?

Varför skulle jag inte se allvarligt på det? För att andra tycker att det är all okay? För att det "inte är hela världen"?
Det är fortfarande stöld. Jag tänker inte påtvinga andra mitt sätt att se saker, men varför skulle det vara socialt accepterat? Varför relatera till bilar? Är det inte lite uttjatat vid det här laget?
Och att köra 80 på en väg med en hastighetsbegränsning på 70 är inte heller lagligt. Varför tumma på lagen överhuvud taget, bara för att det "inte är så farligt"? Snatteri är olagligt, trots att det inte är "så farligt" i jämförelse med grov stöld. Jag tycker att skillnaden mellan de här sakerna är försumbar.

Jag ser ingen anledning till varför man måste särskilja dem. Inte okay är inte okay. Varför skulle jag tycka att det är det? Varför skulle jag inte döma människor som bryter mot lagen?

Och jag påstod uttryckligen att jag inte påstod att varken jag eller någon jag känner någonsin piratkopierat ett spel. Jag sade att mig veterligen är de människor jag frivilligt omger mig med av samma tankar och moral. Det kanske är någonting man gjorde innan man blev tonåring, trots att det verkar avlägset nu, och inte tänkte så noga på. Men när man växer upp bör man lära sig vad som är rätt och vad som är fel.
Stjäla är fel, oavsett om man tror att man är anonym på Internet eller ej. Eller om man faktiskt är det.

Jag tycker det är tragiskt att det finns människor som är av skiljande åsikter i det här, men, jag tänker bara uttrycka mig i den mån jag har rätt till att vädra mina personliga åsikter. Jag tänker inte önska att alla skulle tycka som jag.
Jag tänker inte vädja till någons samvete eller att folk ska ta sitt förnuft till fånga.
Det enda jag begär, är att få yttra mig i saken. Och visa att det finns de som tycker att det är fel.
Det jag vill säga är helt enkelt så att det inte är okay i min värld. Och att jag inte har för avsikt att respektera någon som gör det här på ett medvetet plan. Men jag när mig heller inga illusioner om att folk direkt söker den respekten, eller att de kommer ligga sömnlösa över att missa den.

Men jag ber om ursäkt om jag framstår som en grottmänniska som inte passar in i din världsbild.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Tigerhamster:

Jag ser ingen anledning till varför man måste särskilja dem. Inte okay är inte okay. Varför skulle jag tycka att det är det? Varför skulle jag inte döma människor som bryter mot lagen?

Jag her verkligen ingen respekt för människro som du, som tycker att bara för att något är lag så är det rätt. Om det fanns en lag som sade att homosexualitet straffas med döden eller att inkomstskatten skall vara 100%, och staten sedan ger dig det de tycker att du behöver, skulle du även då säga att "men det är ju lagen, så det är klart man ska följa den"?

Extrema exempel, visst, men det är ju i förlängningen det som personer med din inställning tycker. Personligen så bryr jag mig inte det minsta om vad lagen säger om någonting - jag lever efter min egen moral, och gör i varje enskilt fall en bedömning om det är värt att bryta mot lagen bara för att den går emot min moral eller ej, med tanke på vilka konsekvenser det kan leda till. Bryr jag mig om ifall staten säger att jag inte får bränna några flaskor sprit hemma? Så fan heller, det har de inte med att göra, oavsett vad lagen säger.

Sen tycker jag att du och alla andra som säger att piratkopiering är stöld ska sluta med det. Om det var stöld så skulle det inte ha behövts någon ny lag för att hantera piratkopiering, det hade fallit under stöld i brottsbalken. Det borde väl du veta, som tycker om lagen så himal mycket och alltid följer den, oavsett vad den säger? Så sluta upp med det tramset.

Visa signatur

[AMD FX8350 BE @ 4GHz] - [Arctic Cooling Freezer 13] - [2 x 4096 MB 1600MHz Corsair] - [GA-970A-DSP3] - [Sapphire R9 390 Nitro 8GB] - [EVGA Supernova G2 750W] - [2TB Seagate Desktop + 3TB Toshiba + 2TB Samsung G3 Station + 480GB Toshiba SSD] - [BenQ MK 2442 23.6"] - [QPAD OM-75]

Permalänk
Medlem

Bara för att klargöra så hoppas jag alla förstår att när man säger att "pengarna ligger i konsolerna" är ekvivalent med att fler köper konsolspel.

Har verkligen svårt att begripa varför det kommer som en chock för någon.

Visa signatur

|AMD Ryzen 9 5900X| |ASUS ROG Strix B550-F| |Crucial Ballistix 32GB CL16@3600MHz| |PNY RTX 4090 XLR8 Gaming| |Samsung 990 Pro 2TB| |Samsung 970 Evo Plus 1TB| |Samsung 860 Evo 1TB| |Corsair RM1000| |Fractal Design Define R5| |LG OLED 48" C2 Evo|

Permalänk
Medlem
Skrivet av IshethZenunim:

Jag her verkligen ingen respekt för människro som du, som tycker att bara för att något är lag så är det rätt. Om det fanns en lag som sade att homosexualitet straffas med döden eller att inkomstskatten skall vara 100%, och staten sedan ger dig det de tycker att du behöver, skulle du även då säga att "men det är ju lagen, så det är klart man ska följa den"?

Extrema exempel, visst, men det är ju i förlängningen det som personer med din inställning tycker. Personligen så bryr jag mig inte det minsta om vad lagen säger om någonting - jag lever efter min egen moral, och gör i varje enskilt fall en bedömning om det är värt att bryta mot lagen bara för att den går emot min moral eller ej, med tanke på vilka konsekvenser det kan leda till. Bryr jag mig om ifall staten säger att jag inte får bränna några flaskor sprit hemma? Så fan heller, det har de inte med att göra, oavsett vad lagen säger.

Sen tycker jag att du och alla andra som säger att piratkopiering är stöld ska sluta med det. Om det var stöld så skulle det inte ha behövts någon ny lag för att hantera piratkopiering, det hade fallit under stöld i brottsbalken. Det borde väl du veta, som tycker om lagen så himal mycket och alltid följer den, oavsett vad den säger? Så sluta upp med det tramset.

Jag har läst vad du säger, och jag förstår vad du säger. Men jag tror inte att du förstår vad jag säger.
Jag tycker att du borde läsa igenom det en gång till.
Det är minst lika mycket trams att skriva så som du gör. Att leva efter egen moral, dvs. Det vore applicerbart om vi bodde i - eller om det fanns minsta utsikt i att vårt samhäller vore på väg att bli - en polisstat.

Men sedan misstänker jag att du med ganska löjeväckande exempel har för avsikt att trolla mig. Dina åsikter får stå för dig, men mina står jag för. Och det är verkligen ingenting tramsigt med dem, lika litet som det är "tufft" att piratkopiera.
Jag försöker, till skillnad från vad du verkar göra, inte diktera andras eller ifrågasätta andras livsstil. Jag bara utnyttjar min rätt att yttra mig och mina åsikter, sedan får folk hålla på som de vill. Så länge det inte går ut över mig. (Vilket i och för sig piratkopieringen nu gjort)

Men jag har en känsla av att jag argumenterar för döva öron, och personer som medvetet försöker att missförstå saker, och vända argument emot sig själva utan att göra en ansats att ta in dem och förstå dem. Du är välkommen att tycka precis som du vill. Jag förbehåller mig rätten att göra detsamma.

Sedan skulle jag även uppskatta om du inte skulle lägga ord i min mun eller uttala dig om över "vad människor som jag" är. Tack.

Permalänk
Medlem
Skrivet av KRQKAN:

Det är roligt att dagens folk bara bryr sig om grafiken...

Om jag får välja så byter jag gärna bort världens bästa spel pc mot en soffa, 4 kontroller, xbox, gow/halo/cod etc och spelar med min polare än och sitta och knappa framför en datorskärm med ett urfult headsett på huvudet och skrika på varandra genom skype/vent/ts whatever.

Det här tänker jag inte ens svara på...

Citat:

om man tycker xbox, ps3 har ful grafik så finns det ingen spel idag som kan mätta din grafikhunger då ärligt talat det inte är fult på xbox, ps3. Visst det är inte lika snyggt som på PC, men vemfan bryr sig? Jo p12 med e-penis storlek 23" som mäter datorer hela dagarna.

Jo det finns många spel som kan mätta min grafikhunger. BF3, The Witcher 2 och Arma 2 bara för att nämna några, och nej, low-inställningar på 720p ser INTE bra ut.

Citat:

Sluta gnälla på hur det ser ut, om ni inte gillar PC spela inte PC, om ni inte gillar konsoll spela inte konsoll, men kom fan inte och säg "Asså jag fattar itne hur folk kan spela på xbox det är så sjukt ful grafik PC är bäst" ingen pallar lyssna på sånt skräp! Låt folk spela det som de vill spela. Idioti.

Detta är inte riktat mot bara mot dig broed.

MVH
KRQKAN

Du pallar inte lyssna på vårat tjat om de extremt värdelösa konsolerna och vi pallar inte lyssna på ditt tjat. Antingen så får båda lov att klaga, eller ingen.
Tänkte inte svara egentligen, men jag kunde inte låta bli.

Visa signatur

Processor: AMD FX-8350 Grafikkort: AMD Radeon 290 Primärminne: 16 GB Corsair Vengeance Sekundärminne: 1x1TB WD Black 7200RPM, 4x2TB WD Green 5400 RPM

Permalänk
Skrivet av Rolfsaurus:

Håller med TS helt och hållet.

Köpte ett 360 för att se vad all hype var över, använde det i en månad och tröttnade sedan på det.

Jag har kommit fram till att konsollvärlden består mest utav barn och icke så begåvade personer. Detta är efter egna erfarenheter genom diskussion med konsollspelare.

Och med den kommentaren så till hör du nu nämnda skala..

//Konsol och PC-gamer

Visa signatur

Corsair 800D | i7 4790k | H100i V2 | skräp Gigabyte moderkort | EVGA 980Ti SC | Crucial Ballistic 16gb DDR3 | 2x500gb Samsung 850 PRO | Corsair HX850i
Playseat Alcantara + T300rs framför 48" Andersson tv

Permalänk
Medlem
Skrivet av Likvid:

Det är dags speltillverkarna går tillbaks till PC som förr i tiden för så här kan vi ju inte ha det.

Varför? Om jag inte minns fel så var t.ex ca 87% av alla sålda ex dag 1 av Modern Warfare 3 till konsoll. Det är där pengarna finns och där pengarna kommer att finnas i framtiden

Visa signatur

Core i5 3570K@stock||Asus Z77 Sabertooth||16GB 1600mhz G.Skill RipJaws X||5850 1GB||Corsair Force GT SSD 120GB||XFX XXX 650W||CM HAF XB||Opad Mk-85 MX Red||Win7 Ultimate Signature Edition signerad av Steve Ballmer

Permalänk
Skrivet av Knuckles:

Varför? Om jag inte minns fel så var t.ex ca 87% av alla sålda ex dag 1 av Modern Warfare 3 till konsoll. Det är där pengarna finns och där pengarna kommer att finnas i framtiden

det är där pengarna alltid funnits men det verkar inte alla 90-talister ha fattat för dom växt upp med farsans leasade Compaq/Dell dator

Visa signatur

Corsair 800D | i7 4790k | H100i V2 | skräp Gigabyte moderkort | EVGA 980Ti SC | Crucial Ballistic 16gb DDR3 | 2x500gb Samsung 850 PRO | Corsair HX850i
Playseat Alcantara + T300rs framför 48" Andersson tv

Permalänk
Medlem
Skrivet av Knuckles:

Varför? Om jag inte minns fel så var t.ex ca 87% av alla sålda ex dag 1 av Modern Warfare 3 till konsoll. Det är där pengarna finns och där pengarna kommer att finnas i framtiden

Call of Duty har inte så bra rykte på PC, förvånar mig inte alls, kan lova att det mesta av konsolförsäljningen också skett på Xbox 360. Skitspel.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Nikkop:

Roflmao. Mad cus u no have?
Du har inte tänkt på att det finns konsollspel som aldrig kommer till PC?
Dessutom så är vissa genrer roligare att spela på konsoll än dator, det slog dig aldrig heller?
Sen så tänkte du aldrig på att man kan tycka olika?

BRB ska spela Final Fantasy på dator, fast neee. Eller vänta, jag kan ju ta hela familjen och sätta mig och spela Buzz eller något annat familjespel på datorn, fast nee. Få exempel.

Sen tror jag faktiskt att en konsoll + massa spel blir dyrare än en speldator i längden, speciellt om man köper konsollerna när de nyss kommit ut.

Det är din personliga åsikt som förövrigt är konstig och inte stämmer riktigt.

Och vad vill du åstadkomma med denna tråd?

Och ditt svar är käpprätt åt helvete och allt du säger är att man inte kan spela buzz och andra skittitlar på dator. Hade dom gjort dessa skittitlarna till datorn istället för till Xbox elle PS så hade man ju kunnat spela buzz med familjen på datorn.

Och varför är vissa genrer roligare att spela på konsoll än på dator, skulle du vara vänlig att svara på det? Ja, man kan tycka olika och han bidrar med vad han tycker och sen säger du emot han att han inte får tycka så, vad tänker du med egentligen? Konsoller segar ju ner teknisk utveckling, men är enorm källa till pengar för företagen.

Han vill väll förmodligen ge oss en uppfattning om hur det ser ut på spelbutiker nu från vad det gjorde för 3-4 år sedan?

Visa signatur

PSU: Cooler Master V850 SFX Case: Lian Li O11 Mini
GPU:
RTX 4090 TUF OC CPU: Ryzen 5950x RAM: G.Skill 32GB Trident Z Neo Motherboard: Asus ROG Strix X570-i
Onkyo TX-RZ820 | Advance Paris X-A160 EVO | Dynavoice DF-8

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Buzz996:

konsoler är ju billigare än en riktigt bra dator (som t.ex. med i5 2500k o 7970?) och så får man ju likadan prestanda, men grafiken är lite svårt att se skillnad i. Dessutom är det nog piratkopieringen som hindrar de att göra spel till pc.

Likadan prestanda? Sen när då? Du är väl medveten om att konsolerna är låsta vid 30 FPS va? Sedan så är grafiken inte i närheten av den en dator kan frambringa. Ta bara en titt på skuggorna i tex. Skyrim. Skillnaden är astronomisk.

Visa signatur

||NZXT H440 Black/Red||Intel i5 2500k @ 4,2GHz ||Noctua NH-D14 ||GA-Z77X-UD3H ||8 gb Corsair Vengeance 1600mhz DDR3 ||MSI GeForce GTX 970 ||OCZ Agility 3 120GB SSD ||Samsung Spinpoint F3 1TB ||Corsair HX750W||
Software is like sex, it's better when it's free. - Linus Torvalds

Permalänk
Medlem
Skrivet av Likvid:

Att folk köper konsolskit begriper jag inte, förmodligen tror jag det handlar om att de inte har stålar bygga ihop en riktig gamingdator eller så är dom lata.

Jag är en vad de personer föredrar konsol över PC och att man inte skulle ha stålar till att köpa en gaming pc istället är nog ganska feltänk ? Min TV kostar antagligen mer än vad de flesta speldator gör och konfigurerar man TV'n rätt, sitter på rätt avstånd så kan nog konsol grafiken se nästan lika bra ut som på en highend PC.

För att inte tala om att det är skönara att sitta tillbakalutad i en soffa än att sitta 20 cm ifrån skärmen och spamma knappar på ett tangentbord.

Sen att spel ser skit ut när du kollar på dom på Game eller gamestop eller vad det kan vara så beror det antagligen på att dom har en liten 20" TFT/CRT skärm som inte ens är optimerade för att spela upp bilden i 720p

Permalänk

Om alla spel hade en inställning för vilken skärm spelet ska köras i hade jag spelat mer PC spel. De flesta spel körs alltid på primär skärm. Jag vill ju sitta i soffan och köra på sekundära skärmen. Enda spelet jag har hemma som stödjer det är BF3. Alla andra spel måste jag hålla på att byta vilken som är primär skärm.
För sitta vid skrivbordet och spela kan ni ju glömma. 50 tums Plasman före 23 tums IPS-skärmen alla dagar i veckan. Samt att biosystemet sparkar alla sorters röv i jämförelse med headsets.
Sen äger jag alla tre av den här generationens konsoler också. Visst kan sitta i soffan och spela med mus och tangentbord. Men att ligga i soffan eller i fåtöljen går inte alls särksilt bra.
Det går mer och mer mot PC spel nu med handkontrollsstöd i spel och så dock. Best of two worlds så att säga.

Visa signatur

Hayabusa T3 | Venum Elite Evo | UFC Venum Pro Line

Permalänk
Medlem
Skrivet av Eptk:

Nej, de handlar om att en del personer föredrar konsol framför dator. Tro det eller ej. Alla är inte som du, lika bra du lär dig det.

Skrivet av XrOo:

Härligt hur många fanboy troll vi har här på swec
Vad hände med delade åsikter?
Tänker man different så är man obegåvad m.m
Det är larvigt hela grejen.
Man köper det man köper. Jag köpte knappast ett av flera xbox för att göra någon annan nöjd.

Satt och läste igenom nästan alla inlägg i den här diskussionen och hitta i princip bara två stycken vettiga. (Det är de jag har citerat om det är oklart)
Alla andra inlägg, tack för ett gott skratt^^

Permalänk
Medlem

Konsol är mainstream. Varför dra ut 10K på en dator när man kan köpa en konsol för några laxar? Men hur som haver så är det PC all the way när det gäller FPS och strategispel som StarCraft. Vem njöt inte av nintendo 64 tex? Varför game inte säljer så mycket pc är väl för att folk handlar över steam m.m.

Visa signatur

Chassi: Define C ll RAM: Vengeance CL15 16GB ll Kylare: Noctua ND14 ll Mobo: Asus prime z270-p ll CPU: i5 7600k ll PSU: Supernova G3 650w ll GPU: MSI GTX 1060 6GB Gaming X ll Lagring: Samsung 850 EVO 250GB, Seagate 1TB HDD

Permalänk
Medlem

Känns som jag inte ens vågar gå in i denna diskussionen. Aldeless för mycket hate och rage som slungas mellan de olika fanbois grupperingarna!...

Har 2 gaming datorer, men föredrar att spela på konsol, vet dock ej varför. Troligtvis för att det är så lätt, smidigt och tyst...

Edit: För de som klankar ner på Strategispel och konsol kan jag rekommendera RUSE. Ett underbart strategispel!

Visa signatur

”Det är en myt att det inte finns arbete att söka i svåra tider. Det finns alltid lediga platser. […] En viktig orsak till att ungdomar inte får jobb är att de inte söker jobb.” ~ Fredrik Reinfeldt , 2010

Permalänk
Medlem

Pengarna ligger i konsolspel för att det är fler som köper konsolspel. Det finns massa folk som tycker att det är skönare att lägga sig i soffan efter jobbet/skolan och casualgamea lite i stället för att sätta sig vid datorn. Och visst är det roligt med bra grafik men spelkänsla går faktiskt före det i min värld och då gör det inget att man inte får samma grafik på konsolerna. Spelar nästan aldrig på konsol och har ingen ps3 eller 360 men är man med kompisar är det mycket roligare att köra lite guitar hero eller ratchet&clank på ps2an än att sätta sig vid varsin dator och spela. Det är fler som gillar konsol och därför säljer det mer och även om ni gillar pc mer (och jag med) så finns det faktiskt fler som köper konsolspel och då är det klart att butikerna säljer mest konsolspel. Och jag lovar, pcspel kommer inte dö. När jag gick in på gamestop igår fanns det mycket konsolspel men det var en hel vägg med spel som starcraft2, wow, swtor, c&c osv och senast jag var inne på steam fanns det bara pcspel.

Visa signatur

Chassi Silverstone FT03-MINI Moderkort ASRock Z77E-ITX CPU i5 3570k @ 4.4Ghz GPU Gainward GTX 670 Phantom PSU Corsair VS 450W Lagring OCZ Vertex 3 240gb x2 RAID0 Ljud Beyerdynamic DT770 pro 250ohm / Beyerdynamic T70p + Schiit Magni 2

Permalänk
Medlem
Skrivet av Tehlamah:

Jag är en vad de personer föredrar konsol över PC och att man inte skulle ha stålar till att köpa en gaming pc istället är nog ganska feltänk ? Min TV kostar antagligen mer än vad de flesta speldator gör och konfigurerar man TV'n rätt, sitter på rätt avstånd så kan nog konsol grafiken se nästan lika bra ut som på en highend PC.

Ja, och står man tillräckligt långt från tv:n så ser en gammal Amigas grafik också lika bra ut. Nu slutar vi snacka strunt och kollar på lite fakta istället.

FAKTA: Konsolerna kan visserligen visa film i 1080p, men spelen är i 720p och skalas upp till 1080p.

FAKTA: Konsolerna är låsta till 30 fps och har trots det ofta problem med att hålla 30 fps konstant. Bevis: GTA 4, Dark Souls, Skyrim, Bioshock 2, Black Ops, Ultimate Marvel vs. Capcom 3 etc.

FAKTA: Konsolerna klarar inte av antialiasing, vilket leder till det flimrande man ofta ser på avstånd i spel som Red Dead Redemption, Skyrim osv.

FAKTA: Dagens bästa konsoler är mindre kraftfulla än en dator för 4 000 - 4 500 spänn. En dator för 4 000 spänn kan spelar moderna spel med minst lika bra grafik som konsolerna, fast i 1080p, med AA och med mer än 30 fps.

Visa signatur

[AMD FX8350 BE @ 4GHz] - [Arctic Cooling Freezer 13] - [2 x 4096 MB 1600MHz Corsair] - [GA-970A-DSP3] - [Sapphire R9 390 Nitro 8GB] - [EVGA Supernova G2 750W] - [2TB Seagate Desktop + 3TB Toshiba + 2TB Samsung G3 Station + 480GB Toshiba SSD] - [BenQ MK 2442 23.6"] - [QPAD OM-75]