Privatkopieringsersättning ska kunna betalas för importerade mobiltelefoner

Permalänk
Medlem
Skrivet av Orfi:

Du glömde ange källa och fakta.

Väl mött

Här kan du läsa på:
https://lagen.nu/begrepp/Bevisb%C3%B6rda

Hoppas att det gör dig klokare! Vänliga hälsningar!

Permalänk
Medlem
Skrivet av twk:

Här kan du läsa på:
https://lagen.nu/begrepp/Bevisb%C3%B6rda

Hoppas att det gör dig klokare! Vänliga hälsningar!

Mycket vänligt

Permalänk
Medlem
Skrivet av guermantes:

@Wiggin Egentligen håller jag med dig men om man ska leka djävulens advokat som kan man ju fråga sig vad man ska med 32/64/128GB lagring med om man inte just avser att änvända enheten för medialagrare (musik/film för resor etc). Det är ju även så de säljs i många fall: som just multimediaenheter. Om man vidgar "särskild ägnad" till att inte bara syfta på en sak så kan man nog säga att smartphones idag är särskilt ägnade att användas till kommunikation på olika sätt och mediakonsumtion på olika sätt, där musik/film är centralt i sammanhanget. En smartphone är i min mening långt mer särskilt ägnad till att lagra musik/film än vad en dator är ägnad att se på TV med, för att ta upp ett annat någorlunda aktuellt exempel.
Men visst är hela kopieringsavgiften tämligen daterad...

Gaah! Blir så jäkla förbannad! Sitter nu och måste rensa i min iPhone 5s med "ynka" 16Gb minne som återigen är fullt med appar jag betalat för samt bilder och videor JAG tagit. Kom och tänka på just den här diskussionen och undrar hur jag ska kunna använda telefonen till det den är AVSEDD för utan att betala pengar till Copyfuckingswe som hävdar att jag och andra i väsentlig omfattning använder minnesutrymmet till att privatkopiera filmer, ljudböcker och musik.

Med tanke på priset för den extra minnesutrymmet på just iPhone så har jag svårt att se någon betala den summan extra bara för "privatkopiering".

Usch, så less på hela den här låtsasdebatten. Folk ska väl skita i vad jag gör med musik jag köpt, vilket rum, fordon, landskap eller land jag lyssnar i, vilken enhet jag gör det på, med vilka hörlurar jag lyssnar med, ifall jag slänger skivan i soporna när jag tröttnat på den. Kulturskaparen har fått sina pengar för produkten och där borde alla vara nöjda, punkt.

Visa signatur

MB: Asus ROG Strix Z370-E Gaming // CPU: Intel Core i7-8700K
GPU: Asus RTX 3080 TUF OC // Acer Predator XB271HU
RAM: Corsair 16GB DDR4 3000Mhz // PSU: Corsair 750W HX
SSD: Samsung 840 Pro 128GB + 850 EVO 250GB + 850 EVO 500GB