Permalänk
Medlem

Tangentbord slutar fungera.

Hejsan.

Ända sen jag köpte ny dator så slutar mitt tangentbord svara. Alla lampor lyser men kan ej trycka på några knappar.
Drar ur och sätter i tangentbordet så funkar det ett tag till. Men så kan det hända igen efter ett tag.

Funkar utan problem på gamla datorn så känns inte som det skulle vara nått fel på tangentbordet.

Någon som vet varför detta händer?

Tacksam för alla svar!

Permalänk

Hur fungerar andra enheter som är anslutna via USB? Har du samma problem på en eller fler portar? Låter spontant som att usb-port(arna) på din nya dator felar. Har du eventuellt någon usb-switch inkopplad?

Visa signatur

Dator: ja
Tillbehör: ja

Permalänk
Medlem

Kan vara känsligt för vilken typ av USB det är. USB 3 portar och 2.1 portar kan ibland ställa till det. Mitt Corsair K65 ogillade att använda både Hub och USB koppling, men funakde med att bara koppla via USB 3 som ändå försörjde USB hubben på tangenbordet... Se om du har en annan typ av USB portar att alternerar med för att testa.

Permalänk
Medlem

@Role_Model: Har inga problem alls med andra usb enheter. Mus och externa hårddisken funkar utan problem.Spelar ingen roll vilken port jag sätter tangentbordet i. Har testat alla usb portar. Har ingen usb-switch inkopplad nej.

Permalänk
Medlem

@Foolwolf: Jo det funderade jag med på ett tag om det vara problemet. Felsökte och fick upp "usb-enhet är en äldre usb-enheter som kanske inte fungerar med usb 3.0".
Men bytat och så står det att problem åtgärdat men sen så slutar det funka igen. Har testat alla mina usb portar utan att det blivit nån skillnad.

Permalänk
Skrivet av Jdylan:

@Role_Model: Har inga problem alls med andra usb enheter. Mus och externa hårddisken funkar utan problem.Spelar ingen roll vilken port jag sätter tangentbordet i. Har testat alla usb portar. Har ingen usb-switch inkopplad nej.

Då vart det lite svårare, låter som att tangentbordet inte får rätt ström... Kan det möjligtvis bero på drivare? På ett fåtal tangentbord kan man också uppdatera firmware, typ Ducky t.ex.

Visa signatur

Dator: ja
Tillbehör: ja

Permalänk
Medlem

@Role_Model: Jo men precis. Det händer oftast när jag spelar tex. Men nu har det börjat mer och mer i windows med. Uppdaterade firmwaren utan att det blev någon skillnad. Har inte avinstallerat alla usb drivers tex så kanske man ska göra det och se om det blir skillnad om dem installeras på nytt kanske.

Permalänk
Medlem

@Jdylan: Har du en USB hub eller två kontakter på ditt tangentbord?

Permalänk
Medlem

@Foolwolf: Jag har ingen usb hub nej. Två kontakter? Menar du som jag kan sätta i datorn eller?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Jdylan:

@Foolwolf: Jag har ingen usb hub nej. Två kontakter? Menar du som jag kan sätta i datorn eller?

Vissa tangentbord kommer med två USB-kontakter, Corsair har några modeller med två kontakter, varav ena är för en USB-port på tangentbordet.

Men tangentbordet fungerar bra i en annan dator eller?

Visa signatur

Spara på minnen, inte saker.

Permalänk
Medlem

@Hund: ah ok! Jo har ju 2 usb kontakter som sitter på sladden.

Ja inga problem alls på min andra dator jag har. Har kollat runt som bara den efter problem med detta. Det hänger sig när jag spelar world of warcraft tex. Sätter igång vlc så hänger det sig ibland med. Jätte konstigt :/

Permalänk
Medlem

@Jdylan:

Är det ett Steelseries Apex 350 du har?

Permalänk
Medlem

@Dassh: Yes helt rätt!

Permalänk
Medlem

@Jdylan:

Då är det förmodligen inte mycket att göra åt saken. Jag har snackat med steelseries supporten ca 3-5 dagar nu och fått flera stycken olika tips som inte fungerade. Slutade med att de ville göra en RMA fastän jag vet det inte är fel på tangentbordet. Testat det med en annan dator som det fungerar felfritt på.

Har samma problem som dig.

Kan copy paste vad vi skrev så kan du få testa själv om du vill?

Permalänk
Medlem

@Dassh: Fan så tjötigt då! Så bara att beställa nytt tangentbord då. Bra konstigt problem asså.

Ja det skadar väl inte att testa iaf. Men om vi har samma problem så ska man nog inte hoppas på för mycket!

Permalänk
Medlem

Try this version of the Engine 3 software: https://downloads.steelseriescdn.com/drivers/engine/SteelSeri...

Regards,
Aaron N
SteelSeries Support

Go to Device manager (Windows key + X -> Device Manager)
In the Device Manager window, find the item or items labeled "Universal Serial Bus controllers." Open it, and double-click the first item called "USB Root Hub."
In the USB Root Hub Properties dialog, click on the "Power Management" tab.
"Allow the computer to turn off this device to save power" is checked by default. Uncheck this box, and click "OK."
Let me know if the issue persists!

Regards,
Aaron N
SteelSeries Support

This is likely an issue with settings either in your BIOS and/or power management settings. Please take the following steps and test after each step (1, 2, 3, 4) before moving on:

Refer to the picture in the link below and make sure that you are not plugged in to any of these places. The USB 3.0 port is OK to use but try using both a 3.0 port and 2.0 port. Since 3.0 provides more power, it may be the better alternative.
Also, we recommend that you are plugged into the back USB ports on you computer versus the front ports or a USB hub.

Make sure that your USB devices are set to be powered up at all times and that any power saving features are turned off.
Please refer to this thread for further information (steps 1 & 2 apply for all Windows OS, step 3 is ONLY for windows 7 users):
http://windows7themes.net/mouse-not-working-after-hibernation...

Note: You will need to access your BIOS (Basic Input/Output System) for this step. If you are unfamiliar with working in the BIOS, please take caution before taking this step and perhaps enlist the assistance of an IT-professional.

Check your BIOS settings for the following (some may not apply). Some may be under ACPI advanced settings.
a) S3 stand by type is allowed if you have standby enabled
b) USB speed is at Full Speed (12 MBPS)
c) USB devices are allowed to wake the computer from standby
d) Legacy USB support is enabled
e) Toggle 'Wake on Lan' (if it's on, turn off - if it's off, turn on)

Visit the website of your motherboard or computer manufacturer (if you have a brand-name system) and search for the latest: a) Motherboard Chipset drivers b) BIOS version - make sure you have the latest stable release from the manufacturer
Please advise if these steps help to resolve the issue.

Regards,
Aaron N
SteelSeries Support

Permalänk
Medlem

Nej det är mer eller mindre sjukt att dom inte kan fixa fungerande tangentbord medans alla andra företag lyckas. Riktigt trist för jag gillar verkligen detta tangentbordet.

Permalänk
Medlem

@Dassh: Tack så jätte mycket! Nu fick jag iaf ett svar så jag vet att det är apex bordet det är fel på.

Ja asså detta är ett av mina favorit bord jag kört med också. Så väldigt tråkigt.
Har du bytat ut ditt och inga problem alls kvar?

Permalänk
Medlem

@Jdylan:

Nej jag har inte bytt ut det. Är helt säker på att problemen kommer kvarstå även fast jag byter. Så tänker sälja det. Verkar som att det inte fungerar med viss hårdvara. Någon annan kommer förmodligen kunna använda det felfritt. Testade på bärbara datorn och där var det inga problem alls.

Permalänk
Medlem

@Jdylan: Japp, vissa har en USB 3 samt en USB 2, om du har belysning på tangentbordet och bara USB 2 på datorn så kan det krävas att båda är inkopplade. P åmoderna datorer med USB 3 ger det tillräckligt med kräm att bara ha USB3 kontakten i och då kan det ibland krångla om man har båda ikopplade, har jag själv erfarit. Låter inte som att det är ditt problem här dock.

Såg att du varit i kontakt med Steelseries, jag hade likannde problem med en mus från dem och fick hjälp att gå igenom en massa krångliga grejer innan den funkade. Köper dock inte Steelseries efter det.

Permalänk
Medlem

@Dassh: Men du har bytat ut steelseries bordet mot ett annat märke och det funkar? Så inte problemet fortsätter även om man byter till annat tangentbord?

Permalänk
Medlem

@Jdylan:

Har testat flera andra tangentbord som fungerar felfritt. Så jag är säker på att det är mitt apex 350 som inte fungerar med Windows.

Permalänk
Medlem

Ganska gammal tråd men tänkte om andra har stött på samma problem och löst det?
Jag köpte precis ett Apex 750 och jag har en skärm med USB-Hub i och en laptop jag kopplar till den. Allt är kopplat till skärmen och fungerar fast inte tangentbordet. Det fungerar i en liten stund sen lägger det bara av, det lyser fortfarande men svarar inte på några kommandon. Jag tror även musen kan hänga sig lite titt som tätt men den vaknar till liv av sig självt.

Tangentbordet fungerar om jag pluggar in det direkt i datorn, men vill inte behöva att sätta i massa kablar i datorn varje gång jag ska docka den.

Tips & Trix?