Rykte: Samsung återupptar tillverkningen av OLED-TV

Permalänk
Medlem
Skrivet av Laxpudding:

@Petterk: Absolut var det så. Kuron var väldigt mycket föregångare och hade mer förmåga än vad samtiden krävde. 10-bitars hanteringen kom annars till nytta för de mer avancerade slutanvändarna som sitter med LUT-boxar och liknande.

Det som väl är mer beklämmande är hur många av dagens nya apparater som har problem med att återge 8 bitar till att börja med.

Är man inte redan investerad i dessa speciallösningar så låter det som mycket jobb att skaffa t.ex. en UltraHD Blu-ray-spelare som kan mata 10-bit i 1080p vettigt, HDCP-stripper om det krävs, och att man i princip måste vända sig till piratkopierat om man vill göra mer än så. Att folk satt med HD-SDI till HDMI-lösningar och sånt förstår jag, men då är man kanske inte ens entusiast längre. Antar att Xbox One S/X inte är optimal när det gäller att konvertera HDR till SDR här i.a.f.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Xinpei:

OLED är än idag allt för dyr teknik för att fokus ska läggas på datorskärmar. Detta kan självfallet ändras när Samsung ger sig in men jag tvivlar att fokus läggs någon annanstans än just på stora TV apparater.

Samsung har ju redan producerat OLED för datorskärmar, min Lenovo är utrustad med en 1440p 14" OLED från Samsung.
Dock så har Lenovo inte kvar det alternativet för 2018, de har bytt ut den mot en 1440p IPS med HDR.
Även Alienware har någon modell med OLED

Skrivet av Xinpei:

Har aldrig ifrågasatt företagens kapacitet att producera OLEDs utan det är till vilket pris. De billigaste TV apparaterna jag har sett med OLED går för 14K och dessa tenderar vara rent skräp.

Jag har en Philips OLED hemma på TV-bänken som jag köpte för 14k, håller inte med om att den är skräp
Du får gärna utveckla varför du tycker att en OLED-TV för 14k är rent skräp.

Visa signatur

AMD64 Venice 3200+ @ 2640 Mhz | Asus A8N-E | Msi Geforce 6600 @ 355/1196 Mhz | 2x512 3200 kingston 2.0-2-2-6-T1 @ 200Mhz | 80 gb maxtor

Permalänk
Medlem
Skrivet av Gemmy:

LG har släppt en firmware som gör att deras 2017 modeller där de visar nyanser i lågdagrar bättre. Likvärdigt med Sonys OLED.

Intressant. Vilken?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Barsk66:

Intressant. Vilken?

Gäller samtliga 7-series, här länk till B-modellen, version 04.70.65
http://www.lg.com/uk/support/support-product/lg-OLED65B7V

Info
http://www.hdtvtest.co.uk/news/oled65b7v-201711264510.htm

Permalänk
Medlem
Skrivet av Barsk66:

Intressant. Vilken?

https://youtu.be/ZCr4v6yKt5I

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av Mordekai:

Ah. Ja det är ju en gammal nyhet. Jag trodde det hänt nåt nytt på den fronten.
Tack ändå!

Permalänk
Bildexpert 📺

Den här länken dök upp via minhembio:
http://m.yna.co.kr/mob2/en/contents_en.jsp?cid=AEN20180222011...

Det vill säga att Samsung förnekar att de ska in i OLED-TV-branschen igen. Här bekräftas också det jag misstänkte tidigare, att Micro-LED-tekniken går in som ljuskälla för att driva LCD:er med kvantpricksfilter.

Permalänk
Medlem

Att ryktena inte stämde tog jag för givet, handlar väl bara om någon som förväxlade tekniken. Nästa steg för Samsung är rätt tydligt. Steget efter det mindre tydligt, men kommer kräva ombyggda produktionslinor eller nya fabriker när det är dags för någon ny teknik och de får vi veta om ett tag innan de börjar producera något.

Permalänk
Medlem

Gött, då får vi snart än bättre TV!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Xinpei:

Har aldrig ifrågasatt företagens kapacitet att producera OLEDs utan det är till vilket pris. De billigaste TV apparaterna jag har sett med OLED går för 14K och dessa tenderar vara rent skräp. Ska man få lite mer kvalité på sagda apparater så måste man nästan lägga på det dubbla priset.

Vad sitter du och hittar på nu?
LG B7 har inte sämre bild än nån annan LG Oled och de i sin tur står sig väl ijmf med övriga tillverkares oled apparater.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av Barsk66:

Ah. Ja det är ju en gammal nyhet. Jag trodde det hänt nåt nytt på den fronten.
Tack ändå!

Ja du kan ju alltid låssas som att du kunde svaret innan efter det att du fått svaret. Varför fråga om man vet allt? Här har du nyare nyheter https://www.oled-info.com.

Skickades från m.sweclockers.com