Veckans fråga: Vad tycker du om Battlefield 2042?

Permalänk

Jag tycker 2042 känns mer som en dålig DLC av BF4. inget nytt under solen alls.
Skitkul när man spawnar och inte hinner spawna i en helikopter eller tank, då blir det att springa i 3 min till närmaste bas vilken då är cappad av de som åkt tex tank dit så man får springa 3 min till nästa bas där man sedan blir skjuten av en helikopter så man får respawna igen, varför inte ha som i tex BF4 lite fyrhjulingar och transportbilar så man kan ta sig nån stanns utan att behöva springa halva gamet.
Sen saknar jag javelinen och framför allt mortars som man kunde ta ut snipers med på håll som ligger och campar.

Visa signatur

AMD Ryzen 9 5900X /Radeon RX 6950XT / Gigabyte X570 AORUS ULTRA / 32gb Corsair Vengeance RGB PRO DDR4 3600MHz /, EVGA Supernova G2 850W PSU/ Lian-li O11 Dynamic /M.2 Samsung 950pro,WD BLACK SN750 /EKWB Watercooling 240+120mm radiator /Corsair Hydro X Series XC7 RGB / Corsair K70 RGB / Phillips 27" G-sync + 2st 27" AOC .

Permalänk
Medlem

Det ironiska är att "uppfyller förväntningar" inte nödvändigtvis är något positivt efter hur tidigare spel varit vid launch.

Visa signatur

Huvudriggen är en Gigabyte Aorus Xtreme | 128gb DDR5 6000 | Ryzen 7950X | 3080Ti
Utöver det är det för många datorer, boxar och servar för att lista :P

Permalänk
Medlem

Känns som en kinesisk kopia av bf från 2012, blev oerhört besviken.
Kommer absolut inte köpa, testade via ea pro.

Permalänk
Medlem

Jag förväntade mig ett spel som hade lika bra gameplay, movement och gunplay som BFV men som utspelade sig 2042. Men istället fick vi de här skräpet som på de alla flesta plan tagit stora steg bakåt.

Ogillar starkt att klasser tagits bort och ersatts med specialist, att stridsvagnar och helikoptrar/flygplan har oändligt med ammo, gillade systemet i BFV där man var tvungen att fylla på ammo och reparera stridsvagnar. Det gjorde att man fick spela lite smartare för att överleva. Saknar även olika stationer för ammo och hälsa och möjligheten att bygga fortifactions, önskar dom byggt vidare på detta.

Banorna i 2042 har väldigt tråkigt layout och saknar helt atmosfären som alla tidigare BF haft, ljudet i spelet är också väldigt meh jämfört med tidigare spel.

Detaljer som att vapnen och soldaten blir skitig om du ligger på marken saknas, möjlighet att ligga prone på ryggen och crouch-sprint är också något som är borta. Små detaljer som gjorde BFV väldigt dynamisk. I 2042 kan du för guds skull inte ens simma under vatten!!!

Och sen har vi alla buggar och allmänt dålig prestanda även med high-end hårdvara, mycket frame drops och stutter.

Synd att BFV övergavs alldeles för tidigt och istället fick vi det här junket… Önslar vi kunde fått ännu mer banor och vapen till BFV istället.

Läst några teorier på Reddit att många tror att 2042 från början var tänkt som ett Battle Royale, men att det ändrats under utvecklings gång. Och när man tänker på hur banor ser ut och att det är specialist istället för klasser, inget scoreboard, inget voip osv så känns det inte helt orimligt.

Visa signatur

Spelmaskinen
| Phanteks P600S | Corsair H115i Pro | i9 10850k | ASUS ROG STRIX Z490-H | Corsair LPX 3000MHz 32GB | Asus RX 6800 XT TUF OC | Asus XG279Q | Corsair RM750X | Varmilo VA88M | Razer Viper Ultimate |

Permalänk
Medlem

Jag förväntade mig ett Battlefield.

Jag fick en generisk, halvfunktionell F2P med fokus på att hämta gameplaybeslut från "Vad kidsen tycker är hippt just nu", för 800kr.

Hade jag varit DICE-anställd hade jag skämts över att jag tillåtit ledningen att ta denna typen av beslut, då det är tydligt att spelet är utvecklat av någon/några som aldrig någonsin sett ett Battlefield, ännu mindre spelat ett, för att tjäna pengar (ja, jag vet, alla spela ska väl tjäna pengar, men jämför med en lyckad release som MW2019 som faktiskt gav spelarna vad man väntat på i många år).

Edit*

Jag hann som tur aldrig köpa spelet (För vi förbeställer inte, av denna anledningen), så gav EA 30kr för att kunna spela i 10 timmar, räckte med 2 timmar för att tröttna helt

Skrivet av Celphish:

Känns som en kinesisk kopia av bf från 2012, blev oerhört besviken.
Kommer absolut inte köpa, testade via ea pro.

Spelen som DICE gav ut 2012 höll markant högre kvalitet - BF4 har fortfarande massvis med spelare och har aldrig varit bättre
Edit*
Ja, jag vet att releasen även där var horribel, men det löste sig rätt fort (Vilket BF2042 kommer göra också, om buggarna var grunden till problemet vilket det inte är)

Visa signatur

Krusidullen är stulen

Permalänk
Medlem

Jag ville verkligen att det skulle vara bra, Betan va helt ok, det var ju "ändå en beta"
Men efter att ha spelat 10 timmar genom ea-play så känner jag inget köpsug alls, känns så tunnt och ofärdigt.
Ja ni har säkert sett den långa listan som finns på reddit.

Blir inget köp för mig de närmsta veckorna. Blir BFV för mig så länge.

Visa signatur

Phanteks Eclipse P400S | Corsair RM850x V2 Vit
Gigabyte B550M DS3H | Ryzen 9 5900X | ADATA XPG DDR4 2x16 Gig 3000Mhz
Arctic Cooling Liquid Freezer II 360 | Samsung och Crucial SSD
RTX 4070 FE | Acer Predator Z321QU | BenQ PD3200Q
Apple Airport Extreme x 5 | Bahnhof 500/500

Permalänk
Medlem
Skrivet av linde:

Jag har kört alla BF med+expansioner sedan 1942 men jag gillar ändå 2042 än så länge om man bortser från buggar så är det ett kul spel,hoppas på fler infantry kartor bara.

Håller helt med. Något icke vehicle läge typ tdm eller close quarters hade varit fint. De som man kan skapa själv går det inte att levla vapen eller exp klokt på så de går bort.

Permalänk

Följande är ett kanske lite kortfattat sätt att beskriva det, men spelet är fullständigt skit och respekterar inte på något sätt de gamla spelen. Förstår inte att folk försvarar dyngan. Ingen nivå av puts ellet patchar kan rädda det här. Skeppet skönk redan i planeringsfasen.

Det är ett fjantigt, ogenomtänkt, kaotiskt, buggigt, fult, inkomplett avskalat demobygge med loggan påklistrad. Till folk som säger att det är kul, det är orelevant då MSRÖJ stundtals kan vara kul. Säljer man ett spel som kallas Battlefield ska det vara ett propert sådant och inte ett blekt skal av vad spelen tidigare vart. Jag är visserligen inte heller förvånad, det har gått någorlunda neråt hela tiden sedan Battlefield 2 då EAs styrt mer och mer för ekonomisk vinning. Att syftet att tjäna pengar har vart drivkraften bakom de senare släppen har vart högst påtaligt de senare releaserna. Sen att DICE verkar ha allvarliga problem med sin företagskultur blir också tydligt då man lägger pusselbitarna.

Väldigt synd, Battlefield var den spelserien jag uppskattade mest genom åren. RIP Battlefield.

formalia
Visa signatur

"Your ad here"

Permalänk
Medlem

Själv tycker jag faktiskt om att de skalade ner litegrann. Jag vill inte behöva hålla koll på att jag har en first-aid-kit eller att åka tillbaka för att tanka på fler skott i tanks osv. Däremot saknas det ett par saker som att kunna ha private squads m.m..

Vart mitt största problem med spelet ligger just nu är prestandan, specifikt inom CPU området. CPU prestandan verkar vara flaskhalsen för de flesta och leder till massa microstutter m.m.. Jag hoppas de kommer kunna lösa det snabbt. Kanske var 128 spelare lite för mycket trots allt

Sen är nog största besvikelse Portal tack vara att folk på nätet var så positivt om det. Det känns inte alls som BFBC2 och BF3. Det är samma bana visst men båda atmosfären och vapen känslan är borta.

Min sammanfattande känsla av spelet är att det kan bli bra, men det behövs mer arbete för att komma ditt. Jag håller tummarna för den stora uppdateringen tidigt December.

Visa signatur

| Asus Prime Z390-A | Intel Core i5 9600K | Corsair Vengeance RGB Pro 32GB | MSI GeForce RTX 2070 Gaming Z |

Permalänk
Medlem
Skrivet av Returtony:

Jag tycker 2042 känns mer som en dålig DLC av BF4. inget nytt under solen alls.
Skitkul när man spawnar och inte hinner spawna i en helikopter eller tank, då blir det att springa i 3 min till närmaste bas vilken då är cappad av de som åkt tex tank dit så man får springa 3 min till nästa bas där man sedan blir skjuten av en helikopter så man får respawna igen, varför inte ha som i tex BF4 lite fyrhjulingar och transportbilar så man kan ta sig nån stanns utan att behöva springa halva gamet.
Sen saknar jag javelinen och framför allt mortars som man kunde ta ut snipers med på håll som ligger och campar.

Du saknar javelin och mortar du är en sådan spelare alltså, jag ryser...

Visa signatur

Kinnarps 8000

Permalänk
Medlem

Vet inte vad som har hänt sen BF3, men en sak som jag saknat är realismen i hur soldater pratar.
exempel på vad jag menar: https://www.youtube.com/watch?v=WswwyF2QqS0
Krig är hårt och väcker sämsta delarna i en människa, det är inte riktigt fortnite och seriefigurer som nu i 2042 och det känns som att spelet är mer ämmat för barn än för vuxna >16-18 år.

Ljudet skulle kunna förbättras när det gäller vapen. låter som knall-pistoler.

Själva UI'et är största mardrömmen i 2042.
* var är scoreboard? ok 128 pers är inte lätt att visa och svårt att se längst ner om man är sämst. men då kan man ersätta den sämsta på listan och visa en själv.
* dynamiska val av attachements var bra, men att komma in i loadouts är riktigt skum path.
* från startscreen för att ställa in grafikinställningar trycker man "accessibility" förvirrande....

Prestandan känns riktigt usel men jag tror att det kommer att förbättras med tiden.
DLSS - funkar det ens?
Jag ser liten skillnad(visst den finns) mellan ULTRA och LOW i graphics settings.

Är riktigt besviken att det inte går att förstöra byggnader, det var lite charmen med varumärket "Battlefield".
Vissa saker som väggar går att förstöra. Men inte att byggnader rasar.
Jag minns FarCry2(xbox gen1) hur det gick att skjuta sönder växter. 13 år senare...

Permalänk
Medlem

Ifrån BF4 har jag blivit Warzone-fan, nu när jag ser reviews på denna känns spelmotorn igen (frostbite), det verkar kräva extrema resurser, det laggar. Nu är det BF 2042 som känns arcade/arkadig?

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Deth20:

Vet inte vad som har hänt sen BF3, men en sak som jag saknat är realismen i hur soldater pratar.
exempel på vad jag menar: https://www.youtube.com/watch?v=WswwyF2QqS0
Krig är hårt och väcker sämsta delarna i en människa, det är inte riktigt fortnite och seriefigurer som nu i 2042 och det känns som att spelet är mer ämmat för barn än för vuxna >16-18 år.

Jisses vad krystande repliker i BF2077... Blundar man så går det knappt att gissa vad det är för slags spel det kan komma från. Snacka om "jaget före laget" också i replikerna. Blir så icke-militäriskt som det bara kan bli då.

Snacka om att de (garanterat med order från EA) försökt tilltala så många som möjligt och försökt vara så "icke-kränkande" som det bara går. I princip PG13 eller ännu lägre ålder.

Jo, jag snackar mycket nu!

Visa signatur

"Företagsboendeförmedlare" | Min Überkill Dator: Processor: Intel Pentium P5 66 Mhz OC | Moderkort: ASRock P4I65G | Minnen: 2st Samsung 128MB PC133 | Grafikkort: Canopus GeForce 256 DDR | Lagring: IBM 350 4,4 MB | Operativsystem: DOS/360 | Chassi: Mercury Full-Tower ATX Chassis |

Permalänk
Medlem
Skrivet av Cameltotem:

Såg en UI/UX lead på Dice som var extremt stolt över Battlefield 2042, riktigt ryggdunkande tråd på Linkedin .

De måste leva i sin egen värld där på Dice. Linkedin news feed är de värsta skiten jag har sett.

Ovan: BF2042
Nedan: BFV

Visa signatur

De (tredje person, plural, subjektsform).
Dem (tredje person, plural, objektsform).
Vi (första person, plural, subjektsform).
Oss (första person, plural, objektsform).

Permalänk
Medlem

En stor sak jag måste plussa på är att antalet deaths är borta. För mig personligen var antalet gånger jag dött en extremt toxic stats och är i alla spel jag spelar. Särskillt i BF är det orelevant hur ofta du dör, det viktiga är poängen du tjänar in tillaammans med laget. Jag ser hellre 1 kill och 14 assists än att se 1 kill, 15 assists och 20 dödar. Men det är jag det, känner inte längre press på at prestera och blir inte lika tjurskallig av att bli instakillad efter spawn.

Visa signatur

AMD Ryzen 5 5600X | ASUS GeForce RTX 2080 8GB DUAL OC | Corsair Vengeance LPX Black 16GB (2x8GB) / 3200MHz | MSI B450 TOMAHAWK - ATX / B450 | Fractal Design Define C - Svart | Corsair RM750X V2 750W 80+ Gold | Noctua NH-D15 |

Permalänk

Det är människor som gör bra spel, och den klick individer som jobbade med tidigare spel har gått vidare till andra projekt, och det märks. Denna produkt är en själlös och tom upplevelse som drar ned de tidigare spelen i solk. Tråkig utveckling, men DICE Mark III, har säkert något annat på gång.

Visa signatur

"Humanis Veritas"

Permalänk
Skrivet av SellahiR:

En stor sak jag måste plussa på är att antalet deaths är borta. För mig personligen var antalet gånger jag dött en extremt toxic stats och är i alla spel jag spelar. Särskillt i BF är det orelevant hur ofta du dör, det viktiga är poängen du tjänar in tillaammans med laget. Jag ser hellre 1 kill och 14 assists än att se 1 kill, 15 assists och 20 dödar. Men det är jag det, känner inte längre press på at prestera och blir inte lika tjurskallig av att bli instakillad efter spawn.

Inte för att förstöra för dig men det finns med "Deaths" när du tittar på dina stats uppe till höger tillsammans med dina kills...

Visa signatur

| 7800X3D | RTX 3090 Ti | Custom Loop |

Permalänk
Medlem

Sett folk spela lite (främst Jackfrags) och blev inte alls sugen på att skaffa det.
Portal verkade lite halvintressant dock.

Något säger mig att BF:V var det sista BF-spelet jag kommer äga.

Visa signatur

CPU: i9-13900K + Cooler Master ML360L ARGB V2 || GPU: Gainward RTX 4090 Phantom GS.
MoBo: Asus Rog Strix Z790-F Gaming || RAM 32 GB Kingston Fury Beast CL40 DDR5 RGB 5600 MHz.
PSU: Corsair RMe 1000W 80+ Gold || Chassi: Phanteks Eclipse P500A D-RGB.
Lagring: Kingston Fury Renegade M.2 NVME 2TB + Samsung 860 QVO 1TB.
Skärmar: 27" 1440p 144 Hz IPS G-sync + 27" 1440p 155 Hz VA || OS: Win 11 Home.

Permalänk
Medlem
Skrivet av jnilssonn:

Inte för att förstöra för dig men det finns med "Deaths" när du tittar på dina stats uppe till höger tillsammans med dina kills...

Jag tror inte jag tänker utforska detta påstående, jag mår så bra utan den vetakapen hahha men tack för rättelsen

Visa signatur

AMD Ryzen 5 5600X | ASUS GeForce RTX 2080 8GB DUAL OC | Corsair Vengeance LPX Black 16GB (2x8GB) / 3200MHz | MSI B450 TOMAHAWK - ATX / B450 | Fractal Design Define C - Svart | Corsair RM750X V2 750W 80+ Gold | Noctua NH-D15 |

Permalänk
Medlem

Färre vapen, sämre prestanda, tråkig progression, snipers är meningslösa jämfört mot DMR (btw vart tog zeroing vägen från bf4?!).

Hela BF2042 känns som ett nedskalat BF4 där dom bästa bitarna tagits bort, och blivit ersatt med tornados.

Visa signatur

Star Citizen ❤

Permalänk
Medlem

Med tanke på namnet så hade man ju hoppats att det skulle bli ett nytt 2142 men av det jag sett så är det absolut inte det.

Sen satt jag iofs mest och malde Camp Gibraltar då jag tycker det var den överlägset roligaste kartan.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Medlem
Skrivet av SellahiR:

En stor sak jag måste plussa på är att antalet deaths är borta. För mig personligen var antalet gånger jag dött en extremt toxic stats och är i alla spel jag spelar. Särskillt i BF är det orelevant hur ofta du dör, det viktiga är poängen du tjänar in tillaammans med laget. Jag ser hellre 1 kill och 14 assists än att se 1 kill, 15 assists och 20 dödar. Men det är jag det, känner inte längre press på at prestera och blir inte lika tjurskallig av att bli instakillad efter spawn.

Dör man ofta bränner man ju lagets tickets?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Öltorp:

Största bekymret jag har förutom alla buggar (dom löser det) är alla massiva döda kartor. Helvete vad tomt, öppet och intetsägande det är.

Yeah, håller med där. Stora kartor är en selling point. Men i min värld är det oftast mer negativt än positivt eftersom det resulterar i att man får spendera flera minuter med att ta sig från punkt A till B, bara för att dö precis när man kommer fram. Det hade varit okej så länge det var lite variation. Men det är bara stora kartor av någon anledning. Största delen av tiden springer man runt och söker fiender känns det som.

Visa signatur

AMD Ryzen 7 5800X 3.8 GHz | ASUS ROG Strix B550-F Gaming | G.Skill 32GB DDR4 3600MHz CL16 Trident Z Neo | AMD 7900 XTX | Noctua NH-U12A Chromax Black | Seasonic Prime GX 850W | Fractal Design Define XL R2 | LG OLED48CX

Permalänk
Medlem

Obeskrivligt dåligt av EA/Dice. Känns som ett försök i att se hur lågt de kan sjunka och ändå sälja sin ofärdiga skit med det tidigare starka varumärke "Battlefield".

Efter förra råttans flykt från det sjunkande skeppet Battlefield, som han själv previs sänkt, före släppet av BF5 (men inte före han tog ut en fet bonus) så var det mer eller mindre ett faktum att Battlefield är dött.

Efter skämtet de kallar BF2042 så är det mer än bekräftat att the game previously known as Battlefield is no more.

Jävla sopor..

https://www.reddit.com/r/battlefield2042/comments/qy6szq/dice...

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ness:

Yeah, håller med där. Stora kartor är en selling point. Men i min värld är det oftast mer negativt än positivt eftersom det resulterar i att man får spendera flera minuter med att ta sig från punkt A till B, bara för att dö precis när man kommer fram. Det hade varit okej så länge det var lite variation. Men det är bara stora kartor av någon anledning. Största delen av tiden springer man runt och söker fiender känns det som.

Exakt!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ryssfemma:

Dör man ofta bränner man ju lagets tickets?

Sant, men flaggorna är det huvudsakliga som bränner tickets. Sen beror det ju så klart på game mode, men min bror höll med om att det är jätteskönt att inte se sina deaths.

Visa signatur

AMD Ryzen 5 5600X | ASUS GeForce RTX 2080 8GB DUAL OC | Corsair Vengeance LPX Black 16GB (2x8GB) / 3200MHz | MSI B450 TOMAHAWK - ATX / B450 | Fractal Design Define C - Svart | Corsair RM750X V2 750W 80+ Gold | Noctua NH-D15 |

Permalänk
Medlem
Skrivet av Cameltotem:

Såg en UI/UX lead på Dice som var extremt stolt över Battlefield 2042, riktigt ryggdunkande tråd på Linkedin .

De måste leva i sin egen värld där på Dice. Linkedin news feed är de värsta skiten jag har sett.

LinkedIn är väl Facebook fast där man helt öppet slickar röven på folk man hatar och avskyr 🤣 nyttig miljö helt enkelt

Permalänk
Medlem

1- Spelet saknar spänningen från den tidigare versionen.
2- Antalet krigsmekanismer i spelet är överdrivet!!
3- Jag är ofta utplacerad nära fienden.

Visa signatur

AMD 3900x @4,5 GHZ || Asus ROG 2080 ti OC || Asus ROG x570-f || Samsung 960 500GB || Seagate Firecuda 2TB || Phanteks Enthoo 719 ||

Permalänk
Medlem
Skrivet av SellahiR:

Sant, men flaggorna är det huvudsakliga som bränner tickets. Sen beror det ju så klart på game mode, men min bror höll med om att det är jätteskönt att inte se sina deaths.

Tror det där är olika från person till person, jag vill gärna se mina deaths. Vill alltid prestera så bra som möjligt och försöka hjälpa mitt lag till vinst.

Visa signatur

5900x | 3080 ASUS EKWB | 32gb 3600 Mhz G.Skill Neo | Full custom loop i Fractal R6 | Jättemycket SSD & HDD

Permalänk
Medlem
Skrivet av Fillson:

Tror det där är olika från person till person, jag vill gärna se mina deaths. Vill alltid prestera så bra som möjligt och försöka hjälpa mitt lag till vinst.

Ja men visst är det så, men blir inte du tiltad över att se att du har typ 0.20 i KD? Jah menar, statsen visar ju bara vad du redna vet. Jag behlver inte ha en konstant påminnelse om mina 15 dödar senaste 10min

Visa signatur

AMD Ryzen 5 5600X | ASUS GeForce RTX 2080 8GB DUAL OC | Corsair Vengeance LPX Black 16GB (2x8GB) / 3200MHz | MSI B450 TOMAHAWK - ATX / B450 | Fractal Design Define C - Svart | Corsair RM750X V2 750W 80+ Gold | Noctua NH-D15 |