Axelind's Project BloodMoon

3.5
11 röster
Skapat
2019-12-27
Senast ändrat
2019-12-27
Visningar
1 077

Då var det dags igen för ett privat projekt. (Jag kommer börja med bilder på själva datorn och sen följer lite bilder under själva bygget)

Detta projekt heter "BloodMoon" och baseras kring en av blodmånens färgcykler där jag försöker fokusera på ett mycket mörkt bygge med subtila färger likt en natt med blodmåne, bygget använder sig av mycket ROG produkter och det som sticker ut är just reservoaren där vattnet skall se ut som en blodmåne. Jag har använt mig utav aluminiumrör i detta bygge som i sin tur har svarteloxerats. Har därtill svarvat egna fästen för plexiglaset i aluminium, samt svarvat ett specialrör mellan grafikkort och cpu-block. Även plexiglaset är specialutskuret i ett tonat plexiglas som är tunnare för att få ner vikten. Dom gamla fästena var även gjorda i rostfritt stål vilket gjorde att chassit vägde 1.3kg mer. Ett fäste till mitt monstruösa 1500w nätagg fick även borras/fräsas för att det skulle få plats. Lite följer med från mitt förra projekt såsom nätagg och minnen samt cpu block.

Specs följer:
Moddat Thermaltake Core P5
Asus ROG Maximus XI Code
Intel Core i9900KS
Asus ROG Strix GTX 2080ti
Corsair Vengeance LPX 2666 MHz
2 x Samsung 970 Evo 500 GB i RAID0
3 x Samsung 870 250 GB
Corsair AX1500i (oh overkill men hängt med i 4 byggen nu)
Asus ROG Terminal
Alphacool x-flow 420mm Radiator
3x Corsair AF140 moddade
EK RTX 2080ti GPU block
EK Supremacy CPU block
EK HDC fittings, moddade
Aluminiumrör, bockade och svarteloxerade.
Svartsleevade kablar.
EK Cryofuel vätska med tillhörande färgsättning (bubbligt i några dagar)

Datorn är ofantligt tyst, och allt går väldigt svalt. Har stött på en del problem på vägen med trasiga delar och allmäna hinder, så hela projektet har tagit 6 månader från ritbord till färdig produkt.

Den svarta täckplåten är improviserad för att täcka nätaggets fula fläkt. Kommer från frontpanelen på ett annat chassi.

Egenborrat fäste för nätagg då det var för långt.

Radiatorn sitter på egensvarvade plastdistanser då dess pluggar gjorde att den inte gick att få ner plant och det gick heller inte att köra PnP då man inte kunde bocka rör då.

Där ser man min lösning på kopplingen från grafikkort till cpu, då man inte kunde bocka rör där då röret skulle ta i plexiglaset.

Egentillverkat i aluminium till höger och original i rostfritt stål till vänster, fick ner vikten med 1,3 kg.

Verktygen som jag har när jag bockar.

Mer detaljerad bild på min egentillverkade koppling mellan GPU och CPU. Invänding gänga på ena sidan och utvändig på andra, med utsvarvat snitt för o-ring.

Putsas upp med mikorsandpapper

Alla delar polerade.

Svarteloxerat.

Istället för att läcktesta med vatten så läcktestar jag med tryckluft, så jag trycksätter hela systemet med 0,2 bars tryck och vid första testet så läckte en koppling som tydligen var sönder,bytte ut den och lät den stå över natten och den hade fortfarande 0,2 bars tryck dagen efter. Tätt.

Spolning av systemet med avjoniserat vatten, jag fyller underifrån med en snabbkoppling i radiatorn och luftar av i överkant för att få ur all luft ordentligt.

Slutligen fyllning med färgad Cyofuel vätska, den skummar väldigt mycket samt bubblar och har sig, detta är naturligt och lägger sig efter någon dag eller 2. Jag kör även enbart pumpen vid fyllning och inte resten av systemet. Och det var mitt galleri för denna gången , kanske kommer ut ett på mitt scrapbuild som kommer husera mina 3TB hårddiskar inom kort med.

Ha det fint!