Inlägg

Inlägg som 1337sweden har skrivit i forumet
Av 1337sweden
Skrivet av Lodisen:

Va? Vad har du för laptop som stödjer 40 Gbit/s?

Thunderbolt 3 år från slutet av 2015 laptops. Dock apple laptops fick det inte förren 2016.

Av 1337sweden
Skrivet av VadSaDu:

varför de tillåter Apple ha egna kablar

Du menar Lightning? säger du att Micro-USB som användes kunde överföra både ljud och bild som en digital video-anslutning?.. Apple's kablar har alltid vart steget bättre, så varför får dom inte använda en bättre teknik?

Nu när USB-C med Thunderbolt finns så då ja, äntligen har vi en universal lösning. Det fanns inte innan. Det är ganska patetiskt på PC sidan just nu att "wow, USB4 med thunderbolt, 40gbit, år 2021", ja trevligt, det har min laptop haft i flera år, välkommen till nutiden.

Skrivet av VadSaDu:

egen Browser utan att behöva visa alternativen som Microsoft och Google måste göra

Egen browser, det kallas konkurrens. Vill du att Chrome blir nästa IE6 som marknaden dominerar efter? eller vill du ha Firefox, Safari, Opera m.fl. som alternativ.

När jag använder Android eller iOS, ingen frågar mig om vilken sökmotor jag vill använda, det e alltid en satt som default. För iOS så är det den som betalar mest som får vara default, har ofta vart google men inte varje år.

Av 1337sweden
Skrivet av NaaR:

Åh, jag hoppas att spelutvecklarna och Sony utnyttjar den här möjligheten. Finns så många fina exklusiva spel till PS4 som bara skriker efter 60 fps patch. Horizon Zero Dawn & Bloodborne är de första jag tänker på.

Har du PS4 Pro så kan du köra horizon i 60fps, men själv så föredrog jag grafik så jag bytte tillbaka till 30fps.

Av 1337sweden
Skrivet av serverfel:

För att få ner priset?

Varför inte stoppa i ett 1080ti istället för vega?

MacOS är optimerat för OpenCL/OpenGL och i program som Final Cut osv. som drar nytta av det blir Nvidia helt orimligt att köpa. Enda orsaken att köpa Nvidia i en MacPro tower eller Hackintosh är om du använder mjukvara som specifikt använder CUDA, men då får du sämre prestanda överlag på allt annat.

https://9to5mac.files.wordpress.com/2017/05/amd-vs-nvidia-hackin...

https://9to5mac.files.wordpress.com/2017/05/rx-480-vs-gtx-1080-t...

Sen har du andra tester där Nvidia gör skillnad, men ändå så är inte ett 1080Ti värt när det kommer till price-to-performance.

https://9to5mac.files.wordpress.com/2017/05/luxmark-opencl-amd-v...

Av 1337sweden
Av 1337sweden

Sony har lärt sig from förra generationen att första prioritet är innehåll, dvs. AAA-spel och dess exklusiva titlar som inte finns någon annan stans, därefter hårdvara.

Xbox scorpio verkar vara Microsoft egna "Steam Machine" i framtiden då dom vill göra allt för att blanda ihop Xbox och Windows 10 till en och samma grej med enda skillnaden att på pc väljer du själv hårdvara och Xbox där du har hårdvara satt ihop från microsoft vart tredje år eller så.
- Speciellt nu när nästintill alla Xbox titlar inte är exklusiva längre utan blir tillgängliga på Windows inom en snar framtid efter xbox-lanseringen.

Själv är jag nöjd med PS4 och antar att deras nya konsol kommer vara deras "PS4 Slim" för samma prislapp medans den vanliga PS4an antigen fasas ut eller blir prissänkt. Väntar just nu på nya God of War. Har en polare som äger Xbox One och tänker köpa PS4 Neo på grund av God of War.

Några spel som jag kommer köpa till PS4 är iaf:
Bloodborne, Crash Bandicoot 1,2,3, Disgaea 5, Days Gone, Dreams, God of War, Gran Turismo 7, Gran Truism Sport, Gravity Rush HD, Gravity Rush 2, Horizon Zero Dawn, Infamous First Light/Second Son, Killzone Shadow Fall, Kingdom Hearts 2.8, Kingdom Hearts 3, The Last Guardian, Ni No Kuni 2, Nier: Automata, Ratchet & Clank, Spider-Man, Tearaway Unfolded, Uncharted 4, Until Dawn, Yakuza, Death Stranding, Dragon Quest Builders, Dragon Quest XI, Firewatch, Little Big Planet, Persona 5, No Man's Sky, Odin's Sphere, Shenmue, Star Ocean V, Tales of Berseria/Zestiria, World of Final Fantasy etc.......och mer som antigen inte är utannonserat som ex. The last of us 2.

Det enda spelet till Xbox One jag är sugen på är Forza Horizon 3, men det kommer till Windows så jag har ingen anledning att skaffa Xbox, speciellt inte när min G27 inte är kompatibel med Xbox One.

Av 1337sweden
Skrivet av backspace:

@1337sweden: Vad jag vet så kan du skapa ditt eget installationsmedium via Microsofts sidor, bara du har en nyckel.
Dock har jag inget datum på när de började med detta men det finns möjlighet att göra detta med Windows 7 och Windows 8.x.

Jag kom på att det kanske kan vara till din hjälp om jag länkar till sidorna eftersom det inte alltid är helt enkelt att finna dem.

Windows 8.1
http://windows.microsoft.com/sv-se/windows-8/create-reset-ref...

Windows 7
http://www.microsoft.com/en-us/software-recovery

Trevligt. "mediareationtool.exe"? Hjälper inte direkt så långt. Betyder att jag som inte har Windows idag, först måste installera en äldre version av Windows typ Win7 eller Win8 på datorn för att sen kunna skapa en sticka för att kunna göra en sticka för Windows 10.

Nä kasst, Inte en ISO i min syn och MS failar igen, piratebay nästa?

Av 1337sweden

Kom igen MS.. Apple gjorde detta med USB sticka sen OSX Lion, vilket var typ 3-4 år sen... ge mig en nedladdningsbar avbildning/ISO tack... -.-

Av 1337sweden

Enda sen PS3 med PS2-stöd kom måste alla "framtida" konsoler ha 'bakåtkompatibel' enligt visst folk... Visst är det en trevlig sak, men ENDAST om det är bättre än originalet och MS har INTE levt upp till detta.

Sedan tidigare kan Xbox360 kan spela Xbox spel, men det är fan den SÄMSTA emulatorn som finns!
Så mina förhoppningar på emulatorn till XboxOne är inte höga. Massa buggar, glitchar osv. så det är inte ens värt det.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Xbox_games_compatible_w...

Köpte jag en N64 för att spela SNES? Nej.
Köpte jag en Gamecube för att spela N64? Nej.
Köpte jag en Xbox360 att spela Xbox spel? Nej. (Även om den kan är den sämst!)
Köpte jag en 3DS för att spela GB/GBA-spel? Nej.
osv.

Sen så såg den dära Elitekontrollen MS presenterade intressant ut fram tills att man inte kunde byta plats på Analog och d-pad, vilket är en dealbreaker för mig som föredrar med DualShock kontrollen varav den har synkade analoga.

Av 1337sweden
Av 1337sweden

För lite portar kan man tycka... Matrox gillar Displayport, 8st på ett och samma kort. NICE!

https://www.komplett.se/matrox-m9188-2gb-8x-mini-displayport/...

eller denna

https://www.komplett.se/matrox-c680-2gb-gddr5/825529

Av 1337sweden

Ljudisolering för Serverrum

Hej

Har en gammal matskrubb på 2-3kvm jag använder som serverrum och dell servern jag har låter en hel del och tänker mig att vilja ljudisolera eller ljudabsorbera.

Eftersom att det är en gammal matskrubb så är det kallt, har fläktutgång och 'inga inner-väggar' utan ren betong. Skulle dessa funka bra?

Påstår sänka volymen med 40dB
http://www.biltema.se/sv/Bil---MC/Bil-tillbehor/Ljudisolering...

eller

Tål temperaturer från -30 °C till +120 °C
http://www.biltema.se/sv/Bil---MC/Bil-tillbehor/Ljudisolering...

Av 1337sweden

Jag kommer ihåg förr när Internet var på ingång i hemmen.... Man kunde ju köra Internet med WAP-hastighet via Bluetooth på den tiden :P... Inte var det snabbt, men funka. Så detta ser jag inte direkt som en nyhet.

Av 1337sweden

Tog ett tag... "Ting.com" har haft detta i USA/Canada i flera år nu.

Av 1337sweden
Skrivet av Skirner:

Här håller jag mina tummar för Steam, och att dom lyckas dra över majoriteten storspel till Linux/SteamOS.

Förövrigt hade jag börjat fundera lite smått över en Xbox One, men... jag vette fa'an längre.
Vill inte MS vara med på konsollmarknaden längre? Nästan som att det börjar verka så.

Så snälla Gabe, få ordning på SteamOS/Linux nu!

Jag håller tummarna för Steam och Linux... men inte direkt för spelens skull, utan för att det kanske blir lite mer ordning av pakethanteringen varav Steam inte kommer släppa till alla strids där ute. Så spel på Linux, visst. Men tror de flesta är 'casual gamers' som spelar på Linux varav de flesta mer 'gamers' använder Windows eller en konsol varav de är mer optimerade och funkar bättre, mer prestanda mindre krångel så säga... just nu i alla fall.

Men om man ser om säg 3-5 år fram över kanske det är lite ändring på Linux marknaden gällande Steam

Av 1337sweden
Skrivet av emilakered:

Detta just vad MS vill åt, folk som handlar i fel region för att få lägre priser. Lösningen är ju dock enormt trubbig, eftersom regionen är sammanvävd med språkvalet. Två olika kontroller som fungerar oberende av varandra känns knappast som kärnfysik.

Om jag fattat rätt, det vill säga. Jag är inte själv XB1-ägare, utan fick hjälp av en vän att kontrollera detaljerna runt vad som gäller i Sverige.

Sony med PS3/PSP har massor av användare som köper från den japanska butiken varav det finns titlar som inte kommer ut. På samma sätt finns det titlar på den europeiska som inte finns på amerikanska och vise versa. Själv har jag tre konton på min PS3a för att komma åt varje region. SONY vet jag har försökt spärrad et med minneskort med PS Vita vilket är kasst. Fast än så länge har jag ingen PS Vita.

Hur som helst tycker jag det är ganska idiotiskt sätt, för självklart vill utvecklarna och publiserarna tjäna pengar.

Av 1337sweden

Själv spelar jag alltid med systemet inställt på Engelska varav jag stör mig på att vissa spel blir det automatiskt svenska undertexter på när jag vill ha engelska. Samtidigt stör jag mig även på spel som jag vill ha Engelska röster istället för Svenska.

Tur att jag inte spelar på Xbox One då.

Av 1337sweden

Tycker det att bra... Kör hårt Nvidia, Samsung kan slänga sig i väggen och bör bojkottas.

Av 1337sweden

Samsung brukar underlevera produkter så detta var inget nytt. Alla saker man köper från samsung går sönder, skitkvalitet helt enkelt. Själv har jag bojkottat samsung i snart 10 år och jag känner inte och vet inte en enda person som har kvar son samsung produkt som köptes för mer än 1-2år sen pga dålig kvalitet.

Av 1337sweden

Om jag skall kommentera artikeln så ser det ut som en väldigt Alfa-version av det OSX har. Man kan ju se hur laggiga animationerna är. Och deras virtuella skrivbord ser ut som Spaces gjorde för 10 år sen... hallå, det är ju Mission Control som gäller nu som binder ihop Expośe med Spaces :P... Fast ändå kan inte microsoft göra det laggfritt.