Tävlingar och erbjudanden i Komplett Geek Week

Inlägg

Inlägg som Sandgren har skrivit i forumet
Av Sandgren

Bara byt. Blir det bra så blir det bra. Och om inte så är du säkert välkommen tillbaka hos din gamla arbetsgivare om du har gjort bra ifrån dig tidigare.

Det kan vara rätt skönt att byta miljö, då man lätt fastnar i gamla roller och mönster. Jag tycker att man växer som person. Det jobbigaste brukar vara att lämna sina kollegor som man tycker om.

Av Sandgren
Skrivet av Dhanjel:

Finns någon av dem kvar?

Sorry för segt svar, fick ingen emailnotis. Båda finns kvar.

Av Sandgren

Annonsen är avslutad

Av Sandgren
Skrivet av JohanFlodqvist:

1 900 kr plus frakt

PM

Av Sandgren

SecretLabs Titan & Titan XL

Säljer 2 stolar.

Inköpta 2020 båda två.

Titan XL
Svart tyg & nackkudde
3000:- eller bud

Titan
Ljusgrått tyg & nackkudde
2500:- eller bud

Avhämtning i Växjö.

Läs hela annonsen här

Av Sandgren

AMD Ryzen 3900X

CPU säljes, efter uppgradering. Har inte överklockat den mer än PBO, och kört med 280 AIO.

Inköpt på inet, kvitto finnss.
Komplett med kartong och orginalkylare.

Köparen står för frakten, betalning via swish.

Läs hela annonsen här

Av Sandgren

För att spetsa till kreativiteten i skapandeprocessen så hade det varit ett inspirations-lyft ifrån trotjänaren (som fått lite stryk av lillgrabben som var nyfiken på hur långt dörren gick att vika). Träpanelen är en otroligt vacker detalj, inte för mycket, inte för lite, precis lagom.

Av Sandgren
Skrivet av eFoppa:

Tack för review men det är inte skinn väl? Utan syntetläder (pleather) ?
Begriper inte varför headsets för spelande envisas med detta. Tycker riktigt skinn funkar på de hörlurar jag har/haft som har det, men pleather blir bastu för öronen.
Skinn hade varit lyxigt men pleather känns lika billigt som tyg imo.

Har inte testat Arctis Pro Nova utan går på det jag läst. Kan ha fel om padsen, i så fall åker de upp på listan att testa.

Helt korrekt, det är vegansk fuskläder. Det är absolut en smaksak, men jag gillar det. Vi får väl se om jag gör det om ett år.

Av Sandgren
Skrivet av improwise:

Nice. Vilka firmwareproblem är det man måste ha för gratis uppgradering?

Som jag förstått det ska trådlösa överföringen och drivers (i hörlurarna alltså) vara identiska med tidigare versionen, även om öronkuddarna kanske kan påverka? Inte kört mina Wireless Pro nu på ett tag men verkar som om det finns en ny programvara nu (Sonar) med klart bättre EQ.

Ganska ofta när jag anslöt dem så fick de ingen kontakt. Då var jag tvungen att gå in i GG och klicka på att uppdatera firmware, som failade (alltid). Sen gick det att ansluta. Många supportmail senare gav de upp.

Gällande ljudet så vet jag att det blev bättre av att mecka lite. Men ljudet i dessa är klart bättre. Trevligt headset om man hugger det på BF. För 4k skulle jag nog köpa något annat.

Av Sandgren

Minireview:

Jag hade det gamla Arctis Pro Wireless som har strulat lite med firmware update, så jag fick gratis uppgradering till Nova Pro Wireless. Det kändes helt ok när jag hade köpt dem på BF 2020 för ~1600kr. Mycket bra kundsupport i övrigt!

Dessa är snyggare, skönare, har bättre ljud (mycket bättre för musik), och NC är helt klart ett plus. Uppgraderingen till skinn fuskläder istället för tyg faller mig i smaken. Allt känns mindre plastigt. Även basstationen känns bättre, nu med USB-C och utan extra DC.

Jag är väl ingen audiofil, men ändå lite gnällig. Gillar mina Sony-lurar (MDR-1000X och något gammalt trådat hifi-par), och tyckte mest att de gamla Arctis Pro fungerade för dagar med Teams-möten och gaming, men aldrig för musik och film. Oavsett hur många guider som Google kunde erbjuda gällande att tweaka ljudet så var det långt ifrån Sony-lurarna. Dessa låter bra, inte "extern amp + sennheiser hd600"-bra, men ändå bra!

NC fungerar, men nej, det är inga Bose-lurar. Mina Sony MDR-1000X (deras första NC-lurar) är bättre. Men det tar bort det värsta av ungarnas skrik, och definivt småljud som bilar som kör förbi.

Batteriet är mindre (700mAh vs 1000mAh), så det återstår väl att se hur de fungerar. Jag var inte jätteimponerad över de andra som ibland höll en heldag med jobb och gaming, men jag hade å andra sidan kört dem mer eller mindre dagligen i 18mån.

// Pär

Av Sandgren

Köp en server på Vulture/digital ocean/linode för 5$/mån och kasta upp en vpn dit. Där får du fast ip på på alla maskiner. Alla 3 har färdiga templates för t.ex OpenVPN-server.

En helt egen vpn-tjänst utan loggar 8-)

Av Sandgren
Skrivet av Nightwing:

Vill dock tillägga att man kan konfigurera Artcis 7 och Arctis Pro Wireless med Peace och få redigt bra ljud vilket typ alla gjorde om man kikade på reddit.

Det går absolut konfa dem så att ljudet blir bättre, men aldrig lika bra som ett par hifi-lurar (som kostar samma summa). Som andra skriver så är det riktligt med white noice, och ganska platt ljud.

Jag tror att hur nöjd man blir med dem beror lite på vad man kommer ifrån, och vad man ska ha de till. De gör sig bättre till gaming + discord än min vardag, dvs möten och musik.

Ska jag lista lite positiva saker, så har de aldrig någonsin strulat (när de väl har varit synkade). Jag har aldrig heller fått höra att jag hörs dåligt, eller att det sprakar när jag pratar. Mitt huvud passar de iaf ganska bra, och drivrutiner bara fungerar.

Av Sandgren

Som ägare till ett par Arctis Pro wireless, samt sony mdr1000x och Bose qc35, så är väl min åsikt att köp inte skiten. Att ha två batterier att byta mellan är en bra idé, men batteriet håller knappt en dag, och mina sonylurar som nu är 5-6år håller 3-4x så lång tid. Ljudet är dessutom värdelöst ifall man gillar musik. Tänk Blaupunkt från en gammal scaniabuss. Det enda de duger till är teamsmöten, och där fungerar de riktigt bra. De tar inte upp lika mycket ljud från omgivningen som mina andra lurar.

Så ska man lägga 4000kr, köp något bra.

Av Sandgren

Annonsen är avslutad

Av Sandgren

Fractal Design Define R2

Har ett chassi ståendes från ett projekt som inte blev av. Jag har blåst ur det, men inte rensat förra ägarens prylar. Sitter 2st Scythe-fläktar i, en dvd och två fläktkontroller. Det sitter även distanser i och skruvar för ATX.

Up for grabs, annars blir det tippen.

Avhämtning i Växjö, skickas ej.

Läs hela annonsen här

Av Sandgren

Länge leve Bahnhof o(* ̄▽ ̄*)ブ

Av Sandgren
Skrivet av Baxtex:

Man ska ju även ta denna studie med en nypa salt då den är från ett företag, som undersökt sig själv, i en viss bransch, med en viss arbetskultur osv.

Självförvållat? Har du levt under en sten de senaste 30 åren med löjliga bostadspriser? Alla kan inte bo nära jobbet då det är för dyrt.

Jag tycker själv det är enormt gött att slippa trängas på en buss 2h om dagen och istället använda tiden till träning eller promenad.

Njae, inte direkt. Det var lite boprisrallyt jag syftade på när det kommer till mitt val att inte bo i storstadsregionerna. Jag prioriterar helt enkelt precis som du att använda tiden på dygnet till annat. Detta val har dock inte hindrat mig från att jobba över hela Sverige, men restiden har då hamnat på arbetstid.

Av Sandgren
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Det jag störde mig på innan coronan var att det fanns veckor om inte månader som jag enbart arbetade emot ett annat kontor. All kommunikation var distans. Men lika förbannat var jag tvingad att åka till kontoret och då lägga 3h fritid per dag i restid.

Fast det där med restiden är väl en helt annan topic och ganska självförvållat. Jag personligen hade aldrig tagit ett jobb med mer än 10-15min restid, vilket givetvis sållar bort att bo i en storstad. Det är helt klart en prioriteringsfråga, men 3h restid om dagen äter ju upp livet, men det är inte pandemins fel.

Gällande denna studien så tror jag absolut att det har varit en omställning för många att lära sig jobba remote med digital kommunikation. Framförallt det som nämns i tråden om att folk inte agerar som de gör på ett kontor, och bara förväntar sig att man skall vara tillgänglig 24/7. Mer företag, och personer, borde införa riktlinjer för t.ex bara läsa e-post på förmiddagen. Begränsa när möten får hållas och hur länge etc.

Av Sandgren
Skrivet av reverend benny:

Mina 5 cent är att det kanske är bra att lägga lite mer krut på en vettig router/FW om du ska köra den på ett kontor (som jag misstänker är ett företag). Du kommer kanske vilja använda funktioner som kräver lite mer kraft framöver och vill övervaka och analysera trafik.

Är det företagsanvändning så skulle jag nästan tipsa att köpa en produkt med supportavtal så om enheten går sönder så får ni den utbytt asap om du inte kan bygga en redundant miljö.

Men nu gör jag en massa antaganden utifrån att ni är ett företag som är beroende av en internetlina.
Själv kör jag TLsense 5200u och den har fungerat riktigt bra från start. Så kan ge tummen upp för den produkten.

Det stämmer att det är för mitt företag. Jag vill väl hitta en mellanväg mellan att köra Unifi UDM Pro som är för dum, och Cisco som är för ”Cisco”. Där kändes pfSense/opnSense lagom. Även MikroTik hade varit ett alternativ om jag hade orkat lära mig något helt nytt.

För att komma åt problemet med downtime så är det givetvis bra att ha en extra (vad det nu än blir), färdigkonfad på hyllan, eller med HA-konfig. Jämfört med de större jättarna så kan jag nog köpa ett par stycken innan jag är uppe i priset av en. Och jag är lite trött på cisco.

Det går ju givetvis köpa det som en tjänst, men jag tycker att det är lite kul att pilla med det, som en paus i allt annat man gör. Vi hostar inget eget, och har väl inget direkt behov av filtrering.

Kör du din 5200u hemma eller på kontor? Det finns ju bra exempel på att det större TLsense/Qotom-burkarna klarar det mesta, så den stora frågan var väl egentligen hur långt en APU2 klarar sig.

Av Sandgren

@teklager

Hur väl står sig en apu2e4 för ett mindre kontor? Typ 10-25 pers @ 100/100? 500/500? När bör man titta på något större? Är det throughput på gigabit som är flaskhalsen eller blir det antal paket med fler användare?

Normal användning, lite teamsmöten, lite rdp, lite skärmdelning, lite Spotify osv.