Inlägg

Inlägg som Rajmo har skrivit i forumet
Av Rajmo

Jag testade med routern jag fick av Telia när jag tecknade abonnemanget nu. Exakt samma problem...
Vad kan det vara för fel?

Funderar på andra sätt att kringå detta. Kan jag köpa någon form av switch, typ denna och sedan köra in internet i den, vidare till min stationära samt routern för att på så sätt också få wifi? För att då undvika att den stationära går via routern. Eller tänker jag helt fel nu?

Av Rajmo

DIR-895L tappar internet korta stunder

Hej,

Min router (D-link DIR-895L) har varit med mig ett par år nu. Har haft den i olika lägenheter med fiber från Comhem och Bahnhof tidigare, den har aldrig krånglat. Men för två månader sedan flyttade jag till en ny lägenhet där jag enbart kan ha Telia fiber, och nu tappar den internetuppkopplingen i några få sekunder med kanske 20 minuters intervaller. Detta gäller både trådbundet samt wifi.

Jag märker detta genom att jag på min stationära trådbundna dator får "connection problems" när jag spelar csgo. Blir utkastad från servern men kan reconnecta direkt efteråt.

På wifi märker jag det genom att jag blir disconnectad på Hearthstone när jag spelar det på mobilen/paddan. Men även där så reconnectar den snabbt igen.

Men i övrigt är avbrotten så korta att det inte är märkbart.

Kopplar jag datorn direkt i väggen utan router så tappar jag aldrig internetuppkoppling.

Vad jag testat hitintills är att återställa routern samt uppdaterat till senaste firmware på routern. Inget av detta har hjälpt.

Någon som har förslag på vad som kan vara fel eller vad jag kan testa att göra? Tack på förhand.

Av Rajmo

@KoveLeh: Jag gick från den skärmen du har nu till en BenQ ZOWIE 25" DyAc LED XL2546 240hz, just för cs. Det är så svårt att svara på din fråga då det bara är du själv som kan avgöra om skillnaden på 144hz och 240hz är värd femtusen kronor för dig. Men jag kan berätta om hur jag resonerar.

Jag vill börja med att göra det tydligt att jag utgår från den panel jag själv har. Jag har aldrig brytt mig om bildkvalitén på min 240hz skärm då den inte är byggd för att ge en visuell upplevelse utan den är byggd för de som är tävlingsinriktade. Som ett tävlingsredskap så levererar den verkligen. Det är ändå en uppgradering från din gamla skärm rent visuellt.

Är du en oerhört tävlingsinriktad cs-spelare och spelar minst på en hög amatörnivå och plöjer många timmar i veckan, ja då är det absolut värt. Du får mer information på skärmen och det räcker med att dra musen över skrivbordet för att se skillnaden. Med det sagt så är det oerhört mycket större skillnad att gå från 60 - 144hz. Så förvänta dig inte det hoppet.

Spelar du mer causal så är det naturligtvis fortfarande en uppgradering. Men i min värd är det inte värt 5k för att springa runt i vanlig matchmaking med 240hz. Då kanske en IPS-panel är mer intressant med bättre bildkvalité.

Du kan alltid beställa en 240hz skärm och testa om du tycker det är värt. Du har som minst 14 dagars ångerrätt i vilket fall.

Lite matnyttig läsning på ämnet:
https://www.sweclockers.com/testpilot/25361-testpilot-benq-zo...

https://www.sweclockers.com/artikel/27924-lcd-utan-efterslap-...

Av Rajmo

Jag skulle rekommendera en delid. Vill du inte lägga pengar på ett speciellt delid verktyg så går det enkelt att göra som i denna guide.
https://www.youtube.com/watch?v=R_UTUakNp-8

Det blir billigare än att köpa en ny kylare och du får bättre resultat. Har själv gjort detta med min 8700k.

Av Rajmo

@grizzly666: Källa på att det har inträffat?

Jag har varit i precis samma situation. Kronofogden kom och knackade på, det var bara att förklara för kronofogden att personen inte bor på adressen. Det är inte en unik idé att undvika adressändring för någon som har skulder, det verkade vara allmänt känt hos kronofogden. Det finns självklart tydliga incitament för den tidigare hyresgästen att inte adressändra. Det är inte kronofogden dummare än att den förstår.

Du kan absolut be din hyresvärd påminna den tidigare hyresgästen att adressändra om du inte själv har kontaktuppgifterna. Ifall det drar ut på tiden så gör som tidigare nämnts. Alltså returnera post och tala med skatteverket så löser det sig galant. Det är lite störigt men det finns ingen idé att känna domedagskänslor.

Av Rajmo
Skrivet av improwise:

Notera att jag skrev "Dessutom påverkar ändringar av upplösning, frekvens osv.". Det är ytterst sällan som enda skillnaden mellan två skärmar är enbart frekvensen. Gissar att det snarare är du som CS Mästare som har förmågor som vi vanliga dödliga saknar

@improwise: Bra, då är vi överens om att 144hz och 240hz inte kräver någon omställning? För det är den aspekten av ditt inlägg jag vänder mig emot. Det är även den frågan som tråden berör. För läser man vad du tidigare skrivit så gör du det själv tydligt att din jämförelse baseras på hz. Se det fetmarkerade i citatet.

Skrivet av improwise:

iaf för egen del när jag testat att byta mella 144 hz och 240 hz och kört på den ena en längre tid. I praktiken, har jag kört 144 hz i nån vecka och byter till 240 hz utan att göra några andra ändringar så blir jag sämre, men inte för att 240 hz är fel utan för att jag måste anpassa mig till förändringen.

De andra punkterna om upplösning "osv" är ovidkommande då frågan gäller 144hz vs 240hz. Tycker du att det är rimligt att jämföra 144hz vs 240hz men att övriga inställningar skiljer sig såpass att du måste poängtera dem så noga? Då kan du uppenbarligen inte sätta fingret på vad som orsakat din prestations variation och ditt inlägg ter sig ointressant för diskussionen

Av Rajmo
Skrivet av improwise:

Tror du måste missföstått vad jag skrev för jag ser ingen koppling till det jag skrev, iaf det du citerade, och det du skriver. Poängen är att det alltid krävs en anpassning till en förändring, vilket gör att man under den tiden blir sämre även om förändringen i sig är till det bättre. Någon som har spelat med trackball i 20 år lär blir sämre av att byta till en Glorious även fast det senare i normalfallet är klart bättre för FPS spel.

Sen är det, som tidigare konstaterats, viktigt att inte stirra sig blind bara på frekvensen, utan snabb pixelrespons och nog hög FPS är det inte mycket värt.

Min sista mening summerar det. "Att sitta på 240hz ger dig bara mer information om dina musrörelser och bör alltid bara göra dig bättre."
Du är troligtvis unik i aspekten att du måste ta sån tid på dig att anpassa dig till en sådan ändring att den ens är värd att nämna.

Jag kan inte relatera till din liknelse, men med en egen liknelse så blir den snarare: Ha på dig ett par glasögon med fel styrka, sen testa ett par med rätt. Att se klart kräver ingen längre omställning för att direkt få en förbättring.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Rajmo
Skrivet av ripan_:

Eftersom jag får drops under 240 känns de ingen mening. Men de jag hänger upp mig på med IPSen är msen. Jag har en 2ms TN nu. Kommer ipsen va som 1ms på en TN eller är de bondfångeri?

Sen vill man ju veta om man kan köra overdrive och Low inputlag tillsammans med low bluelight. Min nuvarande skärm steker mina ögon nämligen

Skickades från m.sweclockers.com

De frågorna kan jag inte svara på utan måste egentligen testas skärm vs skärm för att få ett exakt svar på. Vissa upplevelser är även mer individuellt styrda. En skärm som steker dina ögon kanske inte steker någon annans o.s.v. Men överlag är en TN-panel snabbare än en IPS. Om du läser denna artikeln får du mer kött på benen: https://www.sweclockers.com/artikel/22594-sweclockers-guide-t...

Försök hitta så många välgjorda tester du kan på de skärmarna som är intressanta för dig och utgå från det.

Av Rajmo
Skrivet av improwise:

Dessutom påverkar ändringar av upplösning, frekvens osv hur man siktar, iaf för egen del när jag testat att byta mella 144 hz och 240 hz och kört på den ena en längre tid. I praktiken, har jag kört 144 hz i nån vecka och byter till 240 hz utan att göra några andra ändringar så blir jag sämre, men inte för att 240 hz är fel utan för att jag måste anpassa mig till förändringen.

Nu kanske jag låter som värsta proffset här, det är jag tyvärr inte, så för egen del tar jag inga risker utan satsar på hög FPS och frekvens

Det tror jag du är ganska unik om att tycka. Det 240hz ger dig är mer information om vart ditt crosshair faktiskt befinner sig för stunden. Vilket gör det enklare att sikta då du har mer information om vad dina musrörelser resulterar i på skärmen samt hur ofta du får se en ny bild på vart din motståndare befinner sig. Det finns alltså ingen nackdel med detta. Att sitta på 240hz ger dig bara mer information om dina musrörelser och bör alltid bara göra dig bättre.

Skrivet av ripan_:

Är aocs 144hz ganska nya IPS panel på 1ms som på de med TN som har 1ms? Ska uppgradera från samsung S27A950D. Ska bara ha den till cs men känns så b att köpa en Zowie. Kan man spela med den som proffs typ är väl frågan , inte för att jag är de men vill ändå ha känslan av att jag spelar på samma villkor. De är mest aoc 24g2u jag har i åtanke

Skickades från m.sweclockers.com

Nu har jag ingen aning om vilken nivå du spelar på. Men jag är övertygad om att 144hz duger gott. Men med det sagt. Om du ändå bara ska ha skärmen till cs så låter IPS mindre intressant och 240hz mer intressant i mina öron. Jag vet inte vad du tycker är B med Zowie men deras 240hz skärm med dyac är riktigt fin för cs om du vill ha bästa möjliga förutsättningar. Dock är den dyrare än aoc 24g2u.

Av Rajmo

@Novdid: Ja precis, 598 läcker mer än Zero. Men som sagt, båda är bra lurar så nöjd kommer du säkert bli.

Av Rajmo

Jag har ett par Sennheiser Game Zero samt ett par Sennhesier HD 598 (numera ersatt av HD 599) och jag är supernöjd med båda. Har även haft flera andra typer av headsets men jag trivs mycket bra både med ljud och passform av dessa Sennhesier modeller.

Dock låter det mer som du efterfrågar ett par öppna lurar. Jag upplever att det är bättre ljud i HD 598 vs Game Zero men de läcker som ett såll. Åt båda hållen så att säga. Lätt att höra saker runtomkring en samtidigt som alla runt omkring dig kommer höra vad du lyssnar på.
Om jag minns rätt är dock Game One en öppen version av Game Zero som kanske är intressant för dig? Även lurarna som Sh4d0wfi3nd länkade tycker jag ser riktigt intressanta ut.

Av Rajmo

Om 144hz är "enough" är något bara du kan avgöra egentligen. Vilka spel det gagnar dig i och hur ofta du spelar dem? Samt vilken nivå du siktar på, spela för skojs skull eller tävlingsinriktad e-sport? Det får du ställa emot hur bra bild du vill ha när du kollar film.

Pro's föredrar 240hz. Lägger du mest tid framför datorn på att va maximalt competetive i e-sports orienterade FPS-spel så rekommenderar jag att satsa på en 240hz alla dagar i veckan. Det räcker med att flytta muspekaren över skrivbordet för att känna skillnaden på en 240hz vs 144hz.

Men ser du mer på film än du spelar FPS-spel och trivs bättre med en visuell spelupplevelse än att ha alla fördelar vid tävlingsinriktat spel så duger 144hz absolut. Till skillnad från 60hz som inte duger alls för e-sports inriktade FPS-spel 2019, men det är ett sidospår.

Av Rajmo

@SuperDuperKillen: De verkar dock sakna eftersläpsreducering, t.ex DyAc.

Av Rajmo

@Ballistic: Tack för svar, det var som jag misstänkte. Har idag Arctis 5 och tycker att komforten är bra. Men byggkvalitén, knappar och även ljud är lite sådär. Jag var mycket mer nöjd med mina Sennhesier Game Zero. Så jag väntar vidare på de perfekta trådlösa lurarna.

Av Rajmo

Någon som har ett stort huvud och kan uttala sig om passformen? Klämmer de för hårt?

Av Rajmo

@graFFe: Härligt att det löst sig! Hur bar du dig åt? Och hur är första intrycket på burken? Jag funderar på en själv.

Av Rajmo

@anon183825: Det går alldeles utmärkt att göra så.

Av Rajmo

Har du ändrat vanor för vilka dagar och tid på dygnet du brukar spela?

Brukar du alltid köa för enbart en karta?

Har du testat båda alternativen, "Use Trust Factor Matchmaking to find matches" samt "Exclusively search for prime matches"?

Trustfactor är ett helt värdelöst system eftersom "folk" inte accepterar att det finns spelare som är bättre än de själva. Därmed haglar fuskrapporterna mot oskyldiga och deras trustfactor sänks. Med det sagt är jag ändå tveksam till att det har med ditt problem att göra. Jag vet att min trustfactor är låg och jag får inte speciellt långa kötider. Dock skiljer sig kötider helt klart mellan olika tidpunkter på dygnet, samt vilka och hur många kartor man har valt.

Av Rajmo

@Arelion: Har själv kikat på Titan modellen, vilken har du? När man kollar recensioner av Secretlabs stolar är det nästan misstänksamt många lovord. Har du några minus att ge den?

Det som lockar är svankstödet istället för kudde som alla andra envisas med. Jag känner bara till en annan modell som har det, Maxnomic MIG series som ligger ett snäpp upp på prislistan. Men det går nästan inte att hitta några recensioner på MIG:en tyvärr. Någon på Sweclockers som har en tro?

Av Rajmo
Skrivet av DellCare:

Hej Rajmo!

Du behöver inte oroa dig när det kommer till teknisk support och kundtjänst. Du är välkommen att läsa i vår egna tråd här på Sweclockers: https://www.sweclockers.com/forum/trad/1130508-dell-a-s?p=8

Om det, mot förmodan, skulle vara så att din dator strular så hjälper vi givetvis till så gott vi kan. Vare sig det innebär att vi hämtar upp datorn och skickar till våra tekniker, assisterar dig på telefon, Facebook eller här på forumet - eller helt enkelt skickar ut en tekniker hem till dig. Allt beror på vad du har för problem och typ av beställning och garanti.

Jag själv jobbar på teknisk support och finns tillgänglig på Facebook och Twitter mellan 08:00 och 17:00. Jag försöker även titta in här på forumet minst en gång om dagen för att svara på eventuella spörsmål relaterade till teknisk support och kundtjänst.

Så om du skulle köpa en dator och sedan behöver hjälp med någonting så finns det en hel uppsjö av kanaler du kan kontakta oss på. Det kan nog flera här på forumet intyga, som faktiskt har varit i kontakt med oss. Det behöver du inte ha den minsta oro för.

Ha en trevlig onsdag!

Med vänliga hälsningar / Kind regards
Anton Söderström
Nordic Social Media Support Specialist
Följ oss på Twitter: @DellLyssnar

Hej Anton,

Jag ser att du redigerat din post och raderat det du tidigare skrivit:

Citat:

"Varför han inte är nöjd med Dell har inte att göra med vår kundtjänst eller tekniska support, utan av helt andra anledningar (referens: https://www.sweclockers.com/forum/trad/1130508-dell-a-s?p=8)....

Jag har läst den tråden och er diskussion där. Jag ser att eucalyptus verkar vara upprörd över en missad kampanj som han inte kan ta del av och därav avfärdar er kundservice på ett tråkigt sätt. Men det är fler punkter eucalyptus tar upp i sitt inlägg i denna tråden som du tyvärr inte svarar på. Det är bland annat problematiken kring er QC och värmeproblemen som vissa verkar ha drabbats av som gjort mig något tveksam, även att det är ett lotteri med hårddiskar samt att vissa verkar ha stora problem att uppgradera RAM-minnen i efterhand är tråkiga uppgifter som florerar på internet. För om man googlar lite, verkar det finnas en del belägg för det han påstår när det kommer till den biten.

Angående er kundtjänst känner jag ingen oro, jag ser det som ett stort plus att ni finns här på forumet och är aktiva.

Jag hade återigen en XPS 15 i kundkorgen under 15% kampanjen (som jag förövrigt förutspådde skulle komma?! haha) men valde att avstå för att fundera vidare.