Inlägg

Inlägg som Rajmo har skrivit i forumet
Av Rajmo

@Tossitoker12:

Jag kanske har fått fel mick och fått den som är uni då? För det låter skumt alltså, om det funkar så bra för er. Men att lurarna läcker är å andra sidan inget skämt. Kan inte använda dom och lyssna på musik i ett öppet kontorslandskap utan att folk blir störda.

Men ca 2-3k

Av Rajmo
Skrivet av Kote:

Jag sitter med samma kombo som du och mina läcker inte alls. Hur hög volym har du egentligen?

Jag har väldigt hög volym.. Men det kanske också beror på att lurarna har såpass många år på nacken också så att de är lite slappa och inte trycker mot öronen på samma sätt längre, men jag vet inte.

Jag har omni-modellen.

Av Rajmo
Skrivet av Tossitoker12:

Om du redan sitter på en modmic hade jag kollat på ett bar vanliga hörlurar istället för ett gaming headset.

Ja, kanske det. Tänker att de behöver vara slutna då så att inte samma problem uppstår igen. Har du några bra tips?

Av Rajmo

Byta hörlurar och ljudkort?

Hej Sweclockers!

Just nu sitter jag med ett par Sennhesier HD 598 samt en modmic. Jag spelar en del och folk på Skype/TS klagar ofta på att lurarna läcker såpass mycket att micken plockar upp det. Jag är överlag ganska nöjd med ljudet och speciellt passformen men har haft lurarna i många år och det kliar lite i köpfingret. Har kikat på Sennhesier Game Zero som många lovordar både ljudmässigt och hur micken levererar men jag vet inte hur stor den uppgraderingen egentligen blir?

Sedan har jag har en Zoom H6 jag kan använda som ljudkort men funderar på om ett annat ljudkort kanske lämpar sig bättre för gaming? Och om man ska skaffa något sådant för att få schysstare ljud när man ändå uppgraderar? Vad ska man ska man sikta på då? Det är viktigt att det är schysst ljud i både lurarna och micken. Spelar mest CS:GO och DayZ men även Battlefield och Rocket League (om det spelar roll).

Sedan har jag en annan fråga då jag är helt nybörjare på området och alla termer jag stött på gör en aning förvirrad. För jag har förstått att high-end lurar ofta kräver lite mer kräm och att man då mäter det i ohm. Vad klarar min Zoom H6 av att leverera för ohm? Om man kikar i manualen kan man hitta:

Phone Output
Jack 1/8" (3.5mm) Stereo Minijack
Output Level 20 W +20 W into 32 Ω load
Built-In Speaker 400 mw 8 Ω mono speaker

Men det säger mig inte så mycket.

Av Rajmo

Jag lirar också en del csgo på hög grafik med:

Intel Core i5-4670K (klockad @ 4,4ghz)
Asus GeForce GTX 970 Strix DirectCU II OC

Jag kan säga att på train t.ex. kan jag få drops ner till 190 fps medan den aldrig droppat under 290 fps på D2. Men detta är som sagt med hög grafik, hur har du tänkt spela?

När det kommer till skärmen så äger jag just den faktiskt. Jag tycker den fungerar riktigt bra för cs, när jag gick från en 60hz till denna var det en riktigt härlig känsla. Minus är dock färgåtergivningen och att skärmen inte går att höja och sänka. Jag har inte prövat så många andra skärmar i den här klassen så har inte så mycket att jämföra med, men tycker den är värd pengarna.

Av Rajmo
Skrivet av HugSeal:

Nu hänger jag inte med alls. På vilket sätt är jag tjurig? Att jag talar om för dig att det är helt irrelevant att du får gratis lampbyten hos en bilmek som du alltid använder är inte att vara tjurig.

Och du får den gratistjänsten för att du är en trogen kund, ja. Din bilmek får en trogen kund och ett gott rykte av det vilket han tjänar pengar på. Ja, du förstår.

Du verkar tjurig eftersom du skriver "ffs" och att mitt inlägg är irrelevant för att jag "råkar på en verkstad där de som jobbar där inte tycker om att äta eller försörja sig".

Jag tycker det är relevant i allra högsta grad. Inte minst som ett starkt tips till TS att leta upp lämplig verkstad att bli stammis hos vilket ganska tydligt har sina fördelar.

Jag hade även ett annat exempel på en verkstad där jag aldrig tidigare satt min fot. 20kr gick det på då och det såg absolut inte ut som att det gick någon nöd på den bilmeken så jo, det är relevant. Din anledning till att avfärda mitt inlägg är dock helt irrelevant, uppenbarligen vet dessa bilmekaniker hur man får företaget att gå runt.

Av Rajmo

@HugSeal: Varför så tjurig? Jag skriver om mina erfarenheter. Att skriva om annat än just det vore knappast relevant? Och jag håller inte med om att jag "betalar" för det senare. Det blir snarare en typ av gratistjänst jag får som trogen kund vilket kostar honom extremt lite men ger honom bra rykte. Vem kommer jag rekommendera till mina polare? Ja, du förstår.

Av Rajmo

Det låter oerhört dyrt i mina öron. Har själv bytt baklampa på verkstad två gånger. Ena gången var hos en bilmek som jag alltid använder, då kostade det gratis. Jag behövde inte ens betala för lampan för att han är serviceminded och vet att han har en kund som är nöjd och kommer återvända när större saker felar. Andra gången svängde jag bara in på en verkstad och frågade om dom kunde fixa en baklampa, 5 minuter senare hade jag ny baklampa och de ville ha 20kr för det.

Har även bytt baklampa själv två gånger och vet att själva lampan går på ca 15kr.

Av Rajmo

Jag kör Uni-directional modellen tillsammans med ett par Sennheiser HD 598, funkar kanon. Dock använder jag en Zoom H6 som ljudkort och har möjlighet att ställa volymen för mikrofonen på den så jag kanske inte är till så mycket hjälp.

Av Rajmo

Som student blir det inte att ta del så mycket av priskriget, men något kanske det får bli nu när jag förberett mig så väl.

http://i.imgur.com/orY4xp5.jpg

Av Rajmo

Kortet sålt till RicoP

Av Rajmo

RicoP har PM

Av Rajmo

Som det står i annonsen, avhämtning i Bålsta prioriteras. Den som kan vara där först med pengar får ta det. Har ingen hämtat det innan 25/11 så kan jag tänka mig skicka, men inte innan dess. Ska eventuellt befinna mig i Uppsala under helgen, kan i så fall mötas upp där.

Av Rajmo

ASUS GeForce GTX 750 Ti 2GB OC

Hej!

Eftersom jag uppgraderat mitt grafikkort så ligger nu mitt 750ti i en låda. Grafikkortet är ett GTX 750 Ti från ASUS med en fabriksöverklockning, ett väldigt bra kort för pengarna. Jag kör Battlefield 4 på medium och ligger på stabila 60-70 fps i 1080p. Men har mest kört cs:go på 144hz utan problem. Kortet har inget coilwhine och är extremt tyst.

Avhämtning prioriteras i Bålsta utanför Stockholm, men kan eventuellt ta med den till Stockholm/Uppsala. Är varan inte såld innan 25/11 kan jag tänka mig skicka.

800:- först till kvarn.

Läs hela annonsen här

Av Rajmo

Om man vill ha det via steam så kan man få det billigt om man är lite finurlig. Jag köpte en kniv till cs:go för cash via en Facebook grupp och sålde den sen på steam market för mycket mer. Så mitt GTA V gick då på 349:- via steam.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Rajmo

Nu är allt sålt, tack för visat intresse!

Av Rajmo
Skrivet av Jori:

Vem är köparen och vad är budet på 750Ti?

650:- men har möjlighet att mötas upp, vilket jag skrev i annonsen prioriteras. Har tyvärr varken antistatpåse eller låda att skicka i tyvärr. Vill verkligen inte att köparen får ett trasigt grafikkort vid leverans.

Av Rajmo

Båda 960 är sålda.
Har eventuell köpare på 750 Ti.
Sänker priset på Witcher 3 till 250:-
Sänker priset på skärmen till 600:- Hämtning i Bålsta (kan inte skickas, kan eventuellt levereras till Uppsala)

Av Rajmo
Skrivet av Markland:

Hej,

Bjuder 1600:- för ett av grafikkorten. Bor i Sthlm så det fungerar att ses i helgen.

Kan även hämta i Bålstad men då bjuder jag 1500:- EDIT: Kan hämta redan ikväll eller imorgon kväll.

En som ska hämta det ena om 40 minuter, har jag inte sålt det andra innan helgen så kan det eventuellt vara intressant.

Av Rajmo
Skrivet av Skjulet:

bjuder 300 för ett witcher 3

Du har PM