Inlägg

Inlägg som Flawwoo har skrivit i forumet
Av Flawwoo

Kanske kan vara nå vajsing med PSU som gör att datorn inte får tillräckligt med ström.

Kika gärna event viewer (loggboken) direkt efter den har kraschat så kanske du kan få ett hum om vad som sker.

Av Flawwoo

Dufvenkroks julmust är helt klar den bästa (inte den med enbär), finns på Systembolaget. Zeunerts är dock riktigt äcklig!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Flawwoo

@Muumin: Ser också bra ut. Tack så mycket!

Av Flawwoo

Grymt med snabbt svar tack så mycket, ser bra ut!

Av Flawwoo

Speldator till flickvän | Budget 7k | Grafikkort finns redan, 2st GTX 980ti

Då jag precis uppgraderat min speldator med ett 2080ti så tänkte jag skänka mina gamla kort, 2 stycken 980ti till min flickvän så hon kan bygga en egen dator. Hon har en budget på 7000kr där allt utom grafikkort ska ingå. Finns det möjligt att få ihop ett någorlunda vettigt bygge med ett eller båda grafikkorten och den budgeten utan flaskhalsar?

Kringutrustning som mus/tangentbord, skärm osv får hon också av mig så det ingår inte heller i budgeten såklart.

Hon vill gärna bygga i detta chassi om det är möjligt( https://www.inet.se/produkt/6902809/kolink-stronghold ). Vet inte hur det är med luftflöde osv. Om det inte funkar så uppskattas ett chassi med likvärdigt utseende.

Av Flawwoo

280kr plus en Batman Arkham Knight Nvidia kod! Betalar med swish!

Av Flawwoo
Skrivet av Alucius:

Imponerande bygge! Slängde ihop ett X99 system själv nyligen men valde att vänta med SLI. Mer intresserad av Pascal nästa år så säljer bort 980 Ti kortet då och ersätter med SLI pascal om det visar sig värt det.

Kör SLI redan nu så kände att det var det enda rätta att fortsätta med det. Får se om jag uppgraderar nästa år med eller om jag väntar ett år till. Beror lite på om Pascal visare sig vara lika bra som det sägs! Hursomhelst så lär det bli en grym maskin. Och kul att du också plockat ihop ett x99 system!

Av Flawwoo
Skrivet av Dem8n:

Bra med fläktarna där, men en 200mm fläkt i sidan på chassit ger mycket större effekt. jag har själv provat alla möjliga olika kombinationer innan jag gick över till vatten, men en 200mm i sidodörren som blåser rakt på korten sänkte mina korts temperaturer rejält. Skillnaden mellan kortens temp gick från +20 på det över till att vara samma som det undre.

Oj, det var inte dåligt. Låter som det är värt att kolla upp!

Av Flawwoo
Skrivet av kribol01:

Jag slänger in mina 2 cent i sli-frågan också. Många nämner att tredjepartskylare vispar runt varm luft i lådan och att det övre kortet går varmare. Min uppfattning är att det övre kortet blir varmt pga att luften den suger in kommer från det lilla utrymmet mellan korten och att den luften värms upp av det undre kortet, inte att det är begagnad runtvispad luft så att säga. Det finns massor av recensioner där det tas bild på grafikkortets undersida med värmekamera. I vissa fall blir den sidan över 115grader. Det scenariot är samma oavsett refkylare eller tredjepart.

Min erfarenhet med gtx 680 i sli med referenskylare är att övre kortet blir varmare plus att refkylaren är så mycket sämre både temp och ljudmässigt att det blir både varmare och mer högljutt med refkylare i sli än tredjepart.

Det den runtvispade luften isåfall åstadkommer är en högre generell lufttemperatur i chassit vilket skulle påverka både gpu, cpu etc. Eftersom man hela tiden drar in kyld lyft utifrån och skickar mot komponenterna upplever jag att hela konceptet med runtvispad luft går att bortse ifrån helt.

Jag kör nu två 970 enligt min sign och också med dubbelt avstånd mellan och det skiljer som övriga sagt drygt fem grader i Witcher och motsvarande spel.

Nu blev det en jättelång post märker jag.. Kort och gott, kör på strixkorten i sli! Du kommer bli sjukt nöjd!

Edit: Nu med Maxwell verkar det inte lönt att spekulera i referens eller inte här har vi en på SWEC som kör 4-way Maxwell med just asus strix!
http://m.sweclockers.com/galleri/12800-supertower-980-4-way-s...

Jo precis som du säger så har jag fått känslan att det inte skiljer sig så mycket. Visst varmare blir det ju men inte nämnvärt. Slog till på strix varianten och har grejerna hemma nu. Tror det kommer bli skitbra!

Skrivet av Dem8n:

En stor sidofläkt i sidan på datorn som blåser rakt på grafikkorten så du får luft mellan dessa ger dig grymma temperaturer.

Skickades från m.sweclockers.com

Kör med ett Switch 810 chassi och då ser det ut dom nedan, vilket är riktigt grymt och lär hjälpa att hålla nere temperaturerna!

http://i.gyazo.com/71cba8ce4b85c8e0bfbea4c824b422c7.jpg

Är medveten att mitt nuvarande bygge är i pinsamt dåligt skick, men det blir det ändring på med det nya!

Av Flawwoo

Liten uppdatering här bara. Delarna är påväg och borde anlända imorgon. Kommer dock inte påbörja bygget förrän måndag nästa vecka. Ska försöka få till ett galleri och lite trevliga siffror så snart som möjligt!

Av Flawwoo

Kunde inte låta bli att slå till när det var rea på CDON!

http://i.gyazo.com/14c98cdf075854f95fc2fd8d5ceddab9.jpg

Av Flawwoo
Skrivet av loydenboy:

hörde rykten om att alla grejer som blev över från gammla datorn skulle skänkas till mig;-) /steve svensson (paananen)

Haha, eller så säljer jag iväg det till kusinen för 7k!

Av Flawwoo
Skrivet av Bascule666:

Har ett (högst tillfälligt misstänker jag) rekord i 3D Mark (2013) med min 3820K-maskin i tråden "3D Mark Firestrike Klubben" här. På första sidan i tråden finns resultatlistorna: http://www.sweclockers.com/forum/trad/1321116-3dmark-firestrike-klubben?p=1.

Nu när 980 GTX Ti är släppt så borde det snart slås, men det säger en del om att 5820K är lika kompetent som en 5930K.

Ta även en titt på mitt galleri, så ser du hur jag byggde min värstingmaskin.

Helt klart ett intressant bygge. Mycket mer clean än vad jag någonsin kommer uppnå med mitt bygge.

Angående CPU så blir det nog en 5930k ändå, mest för att vara på den säkra sidan i framtiden. När det ändå är så mycket pengar det handlar om så känner jag att den tusenlappen gör varken till eller från.

Av Flawwoo
Skrivet av xcluzive:

Fult att kalla den för gaming dator, den där inte mycket att ha alls är jag ledsen. Möjligtvis en gamingdator för 7 år sedan.

Men den lyser ju, då måste det ju vara en gaming dator! Sjukt egentligen att många återförsäljare väljer ut något "flashigt" chassi med lite lyse i och kallar det en gamingdator. Visserligen står det ju Minecraft, men Gamer Dual, är lite att ta i ändå!

Av Flawwoo

Alltså, kan inte annat än applådera åt alla kunniga och vänliga själar här på Sweclockers. Får verkligen tacka för all eran input, och hur det än blir så vet jag att jag kommer bli grymt nöjd med detta bygge!

Av Flawwoo
Skrivet av AMD-FX:

Ska du spöa tvelanders dator i prestanda med denna?

Haha, det är väl inte ens möjligt att spöa tvelander i prestanda?

Av Flawwoo
Skrivet av Lazidge:

@Flawwoo
Ska bli intressant att se det här

Ja det ska bli riktigt spännande. Kan knappt hålla kroppsvätskorna i styr. Månadsskiftet kan inte komma fort nog!

Av Flawwoo
Skrivet av WoG:

Har framförallt två viktiga punkter att påpeka.

Vill du köra SLI så vill du definitivt att korten ska spotta ut värmen från datorn, så sådan modell är alltid att föredra över eftermarknadskylare som bara vispar runt luften i lådan.

Nummer två är följande, kommer du använda MER än två grafikkort i din låda? Annars slösar du över 1000 kronor på absolut ingenting i och med att du tänkte köpa 5930k istället för 5820k.

Det ENDA du vinner med 5930k är fler PCI-lanes, som inte kan användas om du inte använder mer än två grafikkort.

Som Lazidge nedan säger så planerar jag att ta med en M.2 disk. Ska uppdatera bilden i trådstarten till nuvarande kundvagn. Samt att jag äger ett Avermedia capture card som använder just PCI. Vet inte om just det kortet påverkar något dock.

Skrivet av Lazidge:

Nu tror jag att han tänkte ta en M.2 ssd. Om jag inte har förstått fel så kräver den extra lanes. I framtiden kan han ju ploppa i ett till 980 ti om prestandan inte skulle räcka.

@Flawwoo
I Sweclockers test nådde alla tre ex av haswell-e 4.5GHz, så du kan nog känna dig relativt trygg.

Ja då var det nog Sweclockers test som jag läste, vilket jag fick för mig men var inte helt säker förrän nu. Ska bli riktigt spännande att se vad den går för!

Av Flawwoo
Skrivet av Lazidge:

Med den processorn är det nästan obligatoriskt att klocka den. Den har så låga stock clocks jämfört med vad man kan få ur den.

Jo men precis. Jag läste på någon sida att alla exemplar dom hade fått in nådde 4.5ghz utan problem, så det låter helt klart spännande! Min nuvarande CPU klarar inte ens turbo läget utan att krascha, så den har fått hålla sig helt original vilket varit skapligt trist!

Skrivet av Orfi:

Grymt bygge, underhåll oss med lite bilder när det väl beger sig!
Du borde dock vänta in EVGA 980Ti Hybriderna, såg att nån redan nämnt dom men dom ser riktigt smaskiga ut och riktigt tysta/låga tempraturer också. (jämfört med ref design korten)

Gällande Samsung SM951 SSDn skulle jag nog inte ta den, tekniken är på ingående snabbt och tror inte dom effektiviserat tekniken på ett bra sätt än men något du kan uppgradera in senare kanske?
M.2n på x99 korten delar väl bandbredden av PCIexpress? Vet inte hur undersökt detta är och det finns säkert nån som läst på mer (jag har mest snubblat över lite skriverier) men har för mig att det fanns nåt att tänka på med grafikkort i SLI som också körde PCIExpress 3, typ att vid hög belastning så plumpade diskarna då grafikkorten ockuperade alla lanes? (haha hoppas verkligen någon mer påläst kan reda ut det hela och tillrättavisa mig <call out for help>).

Intels 750 NVMe SSD disk verkar ju ligga långt fram också, men jag hade väntat på att tekniken mognar lite först.

Grymt roligt bygge kommer det bli iaf, stort lycka till!

Ja kanske får bli ett första galleri. Jag är dock ingen höjdare när det kommer till datorbygge så det finns ingen gräns för hur tattigt det kan bli haha.

Jag är lite av en Asus fanboy (skämmes) så lutar åt just Asus Geforce GTX 980 Ti Strix då de passar bra in i just mitt färgschema. Kör Asus redan nu och är supernöjd! Men håller med att dom är riktigt smaskiga och har varit inne och sneglat lite på dom med. Får se när båda är ute, kanske ändrar mig!

Det där med hårddisken låter ju onekligen som något som borde kollas upp. Valde inte samsung disken utan la till en https://www.komplett.se/hyperx-predator-ssd-240gb-m2-pcie/841... Som inte är lika snabb, så kanske underlättar lite? Har haft så dålig koll på dessa diskar, bara sett i förbifarten någon gång, så hade inte ens en tanke på det förrän någon nämnde just en sådan.

Edit: Hittade denna tråd nu http://rog.asus.com/forum/showthread.php?51460-M-2-SATA-Expre... Och det handlar ju om samma moderbord och typ av konfiguration som jag ska skaffa så det verkar inte vara något problem!

Av Flawwoo
Skrivet av Lazidge:

Precis. Du har väl haft en del tur. Hoppas att det håller i sig. Skulle vara intresserad av lite siffror på prestanda när den är igång.

Absolut, det ska jag se till att ordna. Tänkte köra lite benchmarking både i stock´samt se om jag kan få upp klockfrekvenserna en aning. Ska bli intressant att se va jag kan få för slags resultat!