Inlägg

Inlägg som Immersion har skrivit i forumet
Av Immersion

Jag kan bara instämma att priserna är högre än väntat, med tanke på att dessa ska vara riktitad till konsument marknanden så får man säga att det är väldigt dyrt, då det är nästan xeon priser på dessa.

Intel av avskaffat sin tick tock modellen samt fördelat om resurser för att satsa på andra områden i framtiden så some cloud, så har intel visat att dom mer eller mindre har kastat in handuken och att mors lag nu börjat säga nej.

De 8 kärninga varianterna har helt klart bäst värde per kärna, men det vore häftigt att ha en 10 kärning cpu (20 med HT) Och hur dessa överklockar återstår också att se jag skulle gissa på det inte går att klocka speciellt mkt..

Vi kan nog vänta att det kommer stå ganska still under flera år framöver på PC marknaden så det kan vara motiverat att köpa en värsting dator om man tänker på lång sikt, tror deras 10 käringa variant kommer kännas fräsch länge, Även om man får betala rätt mkt extra för det så brukar det ju vara E modellerna som har längst hållbarhet och har tidigare överlevt ett tick-tock intervall.

Priserna speglar intels monopol ställing på marknaden, och jag kan tänka mig att intel också har problem att möta efteråfrågan om dom skulle sätta ett lägre pris. Tror inte intel har bråttom.

Det ska som sagt bli intressant att se vad Zen har att bjuda på, Tror det är ju faktum att dom kommer ha många kärnor till ett bra pris som gör att Zen kommer bli en konkurrent på allvar.

Intel har gett amd all tid i världen att få dom att komma ikapp, även om deras kärna kanske bara preseterar 80% av intels snabbaste kärna så kan Zen ändå konkurrera om dom har många kärnor till ett bra pris.

Om Zen blir en succee tror jag dessvärre att AMD kommer ha väldigt svårt att möta efterfrågan, tror det kommer bli mycket förseningar då amd med deras ganska svaga ekonomi inte klarar av att ta allt för stora risker, så då kommer nog inte tillverka allt för många cpuer innan dom vet efterfrågan, under tiden så kommer nog intel släppa ett motvapen till Zen med samma antal kärnor till samma pris. Vid ett sådant läge tror jag ändå att enormt många kommer sympati köpa AMD Zen för att stödja konkurrenten och fira att AMD är med i cpu kaprustningen igen.
Vi alla längtar tillbaka till dessa dagar när det var konkurrens på riktigt.

Intel har nått mors lag, dom har de senaste 7 åren inte varit innoativa utan framstegen som gjort har igentligen bara med tillverkningen att göra att skala ner tillverkningen till mindre tillverkningsprocess. Intel behöver tänka utanför boxen, börja satsa på nya matrial, vi alla vet grafen och dess potential, optiska processor baserad på laser ?

Av Immersion
Skrivet av Laxpudding:

Testexemplar är på väg in men fortfarande några veckor bort.

Är jätte ivrig på recensionen på den här skärmen!
Jag har suttit på min HP skärm sedan 2007 men denna kanske får mig att vilja uppgradera.
Allt hänger på svartnivån då, då jag mestadels sitter i ett mörk rum blir en grådaskig svartnivå väldigt plågsamt och förstör helheten helt och hållet.

Av Immersion
Skrivet av emilakered:

Till att börja med. När det diskuteras, håll god ton och visa respekt mot både andra läsare och redaktionen. Otrevlig attityd eller raljerande gliringar gör ingen glad och bidrar knappast till ett trevligt klimat.

---

Vidare, då. Tiderna förändras, det tror jag inte någon förnekar. Alla och allt måste utvecklas för att hänga med, så även SweClockers. Vi har byggt om enormt mycket bakom kulisserna det senaste året, vilket bland annat innebär att vi har fler grymma redaktörer och medarbetare än någonsin samt tre starka webbplatser i ryggen.

Med nya möjligheter kommer också utmaningar. Jag fick äran att bli erbjuden en annorlunda och ny roll, där jag har ett övergripande ansvar för alla redaktörer. Mitt jobb är kort och gott att ge redaktionerna bästa möjliga förutsättningar att fokusera på och skapa grymt material, både nu och i framtiden. Det innefattar en myriad olika områden, allt från daglig HR till långsiktigt strategiarbete.

Effekten, ”baksidan” som vissa väljer att se det som, är att jag inte längre har möjlighet att vara med i det dagliga redaktionella arbetet på samma sätt. Jag rycker fortfarande in och hjälper till där det behövs, men generellt står jag vid sidlinjen på den fronten. Det gör att jag är fel person för att till exempel vara med i Fredagspanelen – Jacob, Jonas och de andra gör helt enkelt ett bättre jobb utan mig.

Jag tror och hoppas att jag är rätt person på rätt plats, annars hade jag inte tagit rollen. Jag tror och hoppas också att upplägget ger SweClockers samt övriga titlar bästa möjliga underlag för framtiden, både när det gäller webbplatserna i sig och redaktörerna bakom. Sist men inte minst, jag är jätteglad att få vara med på den här resan och jag hoppas givetvis att alla ni läsare hakar på också.

Tycker ni alla gör ett bra jobb på Sweclockers!
Och emil jag saknar dig i rutan också ibland.

Vad jag tycker är intressant med sweclockers är att ni ökat bredden på sistonde.
även om sidan heter sweclockers hare jag inget emot att ni fokuserar mer på annat än grafikort och cpuer också, tex recensioner av mobiltelefoner och annat.

Älskar fredagspanaelen hoppas den kommer fortsätta för lång tid framöver.

Kommer ihåg när ni bjöd han killen från asus det blev jävligt lyckat skulle vara nice med mer sådant

Av Immersion
Skrivet av PowerNet:

Haha, tror du på den själv? Är du så naiv?
"freeloadar"... Vilket påhitt du kommer med.
Och bandbredd är inte dyrt, man kan få 100/100 bandbredd för 40 kr/månad (+moms) för servrar

Och det "goda arbetet" har fallit när Emil gick ifrån fredagspanelen, så där finns det ännu mindre värde i att ge Geeks Publishing AB mer intäkter när de har en vinstmarginal på nästan 45%, en marginal som andra företag (som levererar betydligt mer värde) bara kan drömma om att nå upp till.

Så det går ingen nöd på Geeks Publishing AB om det är någon som blockar en enstaka reklamannons eller inte, kom igenom det är 90%+ som blockar så får du se om omsättning/vinst sjunker.

Jag tycker det du är rent av elak.

Jag gillar både Emil och Jakob, men det känns som Jakob har mer att komma med när det kommer till information och kunskap överlag.
Det har kännt som Emil inte rikitgt haft tid för nyheter, förutom att ha lusläst nyheterna på sweclockers egna sida verkarde det inte som han hade dedikerat mycket tid och grävt i saker djupare, förmodligen är det fu och barn och annat som gör att inte tiden räcker till.

Tycker det känns bra med jakob, man vill ju hänga med i datornörd snacket och Jakob brinner ju verkligen för allt som har med teknik och dator nyheter att göra han har riktig passion.

Att stå framför en kamera är nog inte det lättaste det tog rätt länge innan Emil och Jonas blev helt stabila.
Jakob kommern nog bli bättre på att kolla rakt in i kameran han med, det är ju typ det som skiljer jonas kollar in i kamerna det kanske känns konstigt men för oss som tittar känns det mer naturligt, jakob kollar gärna åt sidan har jag märkt, det är bara små detaljer som förmodligen kommer förbättras snart, men ändå trevligt att se att jakob tar för sig mer, och jag tycker ialalfall han har bra humor

Av Immersion
Skrivet av PowerNet:

Ännu en "fredagspanel" utan Emil.
Kanske dags att döpa om "fredagspanelen" till något passande? Kanske "sömnpanelen".

Tillbaka med Emil, eller lägg ner "fredagspanelen" helt då den helt tappat sin charm/intressanta värde som videopanel när Emil lämnade.

Ja när emil var med var det väl mer flummpanelen ? man lärde sig inget nytt
Med Jacoob spar man tid då han har gjort grovjobbet och läst på alla nya nyheter osv
Vilket uppskattas. Flum är bra men i lagom mängd!
Tycker Jacob är bättre

Av Immersion
Skrivet av AshyStyle:

När Emil är tillbaka så kan man börja kolla igen...

Jag tycker fredags panelen har blivit bättre nu. Jacob är bra

Av Immersion

Vill så gärna ha Jacobs tröjja!!! vart kan man köpa en sådan ?

Av Immersion

tack nice! denna ska avnjutas framför tvn till en härlig amerikansk pizza med extra ost ikväll tänkte jag !

Av Immersion

Får hoppas Sweclockers är tidiga ute med en recension.

Hoppas även fler tillverkare hoppar på tåget med stora 16:9 skärmar.

Nya hypen har ju annars varit 21:9 vilket jag tycker är ett horribelt format

Av Immersion
Skrivet av Datocc:

Finns också i Karlstad! 60hz är OK vid 4K.

Nice

jo 60 hertz är okej med 4k I dags läget, men man köper ju en skärm för att den ska hålla i åtminstonde 5 år, om 2 år kommer nog 60 hertz kännas som en enorm begränsning. Tror även dom lite dyrare grafikorten nästa år ska klara 4k i 120 hz pga av väldigt stor efterfrågan, 4k har just blivit mainstream, och 120 hz har blivit vardags mat på 1080p så folk förväntar sig 120 hz i både 4k och 1080p

Av Immersion
Skrivet av Roger W:

Den kommer ha sämre kontrast än gamla VA-panelen, det går inte att komma ifrån när det är IPS.
Gillar du att köra typ mörka filmer i väldigt mörka rum så är den troligen inte klockren.

Ingen annan har fått till en 4k med mer än 60 hz än... Verkar lite hårt att såga just Philips för detta.
Mycket möjligt att själva panelen inte klarar mer än 60hz och då är det ju bortkastat att sätta DP 1.3 på den.
Lite trist att skärmen varken har freesync eller gsync dock.

Hmm, har ni ambitiösa överklockare kollat så att skärmen faktiskt klockar på ett bra sätt utan att hoppa över frames?
Prova detta test och följ instruktionerna:
http://www.testufo.com/#test=frameskipping
(att det står "valid" i botten betyder inte att testet är ok.. man måste fota skärmen)
Hoppar den över frames så har ni i praktiken mest bara fått en lite ryckigare upplevelse nu

Det stämmer att ingen annan har fått 4k över 60hz. Men nu när Display port 1.3 är släppt och att om bara 2 månader släpps grafikort som har stöd för just 1.3 så finns det ingen ursäkt att inte ha displayport 1.3 samt 120 hz sedan hur svårt det är att driva det i dag är ju en annan femma men lär inte vara något problem om ett år då 4k börjar bli mer vanligt vilket sättre press på grafikkort tillverkarna att optimera 4k till deras kort.

Jag hade ju hopppats på displayport 1.3 skärmar redan vid CES 2016 men blev besviken faktiskt.. jag hade väntat på det och det var en av anledningarna till att jag avvaktade köpet av phillips 40 tumamren.

Återstår att se om det kommer några liknande skärmar annars får det nog bli denna skärmen.
Jag vet att denna kommer vara bättre för gaming men är ingen hardcore gamer, jag surfar mest och kollar på video och film, så för mig är svartnivå och kontrast viktigast. Men om jag ändå ska köpa ett nytt grafikort vill jag nog börja spela spel igen, vill spela gta 5 tex.
Anledningen till att jag inte spelar är att jag har ett gammalt grafikort i dagsläget vilket gör att det inte blir någon spelglädje (radeon 4850)

Av Immersion
Skrivet av Roger W:

Den kommer ha sämre kontrast än gamla VA-panelen, det går inte att komma ifrån när det är IPS.
Gillar du att köra typ mörka filmer i väldigt mörka rum så är den troligen inte klockren.

Ingen annan har fått till en 4k med mer än 60 hz än... Verkar lite hårt att såga just Philips för detta.
Mycket möjligt att själva panelen inte klarar mer än 60hz och då är det ju bortkastat att sätta DP 1.3 på den.
Lite trist att skärmen varken har freesync eller gsync dock.

Hmm, har ni ambitiösa överklockare kollat så att skärmen faktiskt klockar på ett bra sätt utan att hoppa över frames?
Prova detta test och följ instruktionerna:
http://www.testufo.com/#test=frameskipping
(att det står "valid" i botten betyder inte att testet är ok.. man måste fota skärmen)
Hoppar den över frames så har ni i praktiken mest bara fått en lite ryckigare upplevelse nu

Jag har alltid väldigt mörk belysning om någon alls.. Så ja kontrast är viktigt och svärta.

Av Immersion

Har väntat på uppföljaren, att den gick upp lite i storlek har jag inga problem med. Att dom bytt till ips gjorde mig lite orolig, jag har nämligen allergi mot grå daskig svärta. Svart nivån var tydligen imponerande på föregångaren, kan dom matcha svart nivån med denna ips panel det är frågan ?
På övriga punkter är ips bättre men har den inte svärtan så sabbar det allt för mig.

Snygga fötter...

Men får ändå ge mig känga till Phillips där jag undrar vart i helvete displayport 1.3 är? Och 130 hz. Med polaris och pascal runt knuten är detta snart en realitet. Har den inte dvi 1.3 känns det som en icke framtidsäker produkt. En skärm har man minst i 5 år så känns ganska viktigt. Även om 120 hz är i 4k är omöjligt idag så vet vi inte hur det ser ut om ett år... Vi har redan sett hur snabbt gpuer utvecklats numera.

Av Immersion
Skrivet av Sisyfos:

Det kan jag hålla med om men att aldrig ha Emil i rutan känns också lite tråkigt tycker jag.
Skulle vara roligt att ha med honom då och då i alla fall och nu var det flera månader sedan

Ja det är sant men kul med lite nya ansikten också.

I grund och botten så värdesätter jag kunskap högre än flum.

Anledningen att jag kollar på fredagspanel är att jag vill hänga med i datorsnacket
som den datornörd jag är, och det hjälper verkligen att lyssna på fredagspanalen.
Det spar rätt mkt tid faktiskt för tex jacob han har mkt att dela med sig av av både kunskap och
att han är rätt snapp på att leta upp nya nyheter osv

Tycker Fredags panelen är väldigt trevligt, och faktum är att dom skulle kunna utveckla det ännu mer.
Dom kanske kunnde en vanilig fredpanel sedan efter det kan dom ha lite eftersnack med mer fredags mysfaktor och så där
dom bjuder in mer gäster och kanske sitter i soffan och pratar ? Typ som skavaln fast för datornördar det skulle vara
enormt nice om dom bjöjd in gäster osv. Tror dom skulle kunna få lyckas få mer sponsor pengar också vilket kanske kunnde få dom att jobba på fredag kväll också för vad jag förstår så jobbar dom till 5 på fredag, ofta spelar dom ni perecis före lunch vilket kanske inte är bästa tiden att spela in då kanske man mest står och tänker på mat att man vill äta nu

Av Immersion
Skrivet av itkoll:

vi vill alla ha Emil igen=)

Webspelaren krånglar på min Huawei mate 7 det brukar få webbläsaren att frysa. Youtube spelarna är så mkt bättre samt att den öppnas i Youtube appen. Men förstår att dom tjänar pengar på att använda denna Webspelare har sett flera svenska siter som använde samma.

Som tur är finns det att kolla på via eran Youtube kanal vilket jag brukar göra.

På senare tid brukar ja ladda hem via JDownloader via Youtube och kolla på via mina sidewinder 3 på tvn

Av Immersion
Skrivet av Sisyfos:

Måste faktiskt instämma här!
Jacob har blivit riktigt bra framför kameran men den där klassiska Jonas+Emil-kombon är ju helt odödlig.

Jag kräver konungens återkomst i nästa fredagspanel @emilakered

Tycker det är roligare med Jacob. Blir mer nörd snack och nörd humor så blir så mkt flum med Emil tycker jag. Roligare med Jacob för han sitter inne och läser på mkt och har mkt information osv man lär sig något nytt.

Av Immersion

Äntligen där kom den då är kvällen räddad!
Ska kolla senare ikväll med chips och dipp och en stor cola så klart

Av Immersion

Så länge reklamen går att ta bort så är det bra..men ändå ruttet..microsoft beter sig inte så bra nuförtiden..Om man betalat dyra pengar för en liscens ska man inte behöva se reklam punkt slut, kör man pirat version jag visst..

Av Immersion

för att ge en uppdatering av mina mystiska trubbel så har jag kommit fram till
att det måste ha haft med minnet att göra.

Jag kör nu mina minnen med en xps profil efter det har jag inte haft några problem alls.
så var nog ett bios problem, jag körde minena med JEDEC standard förut vilket inte minena var avsedda för igentligen, märkligt att man inte läste på lite mer om sådant.trodde det var mer plug and play då jag hade allt på auto.

Av Immersion

Bra jobbat Jakob! Brukar annars kolla på datorn men sedan jakob är med brukar jag nu avnjuta fredagspanelen i tv soffan med chips och cola och hela köret