Inlägg

Inlägg som dblade har skrivit i forumet
Av dblade
Skrivet av Tallem:

Har bara ägt och använt Vive och Index, och i min mening så är det främst hur osmidigt det är som drar ner upplevelsen för mig. Med Index så har jag tillräcklig upplösning och FOV men faktumet att jag behöver min speldator, basstationer, och en väldans massa utrymme gör att den för tillfället bara samlar damm i sin låda. Har inte testat Quest eller något annat headset men det jag hade velat ha är smidighet i motsvarighet till en konsol.

Har bl.a. fortfarande kvar min Vive (Nedpackad) men alla basstationer är uppgraderade och uppsatta för Index men efter att jag införskaffade mig Quest 3 men när man tar på sig Index igen så blir man förbluffad över hur dåliga linserna är. Samtidigt måste jag säga att det är svårt att överträffa komforten på Index. Index-kontrollerna är också bättre. Men den största anledningen till att jag istället använder Quest är dock smidigheten. Man behöver bara sätta på sig det på huvudet och vips är man inne på sin dator via Virtual Desktop (Jag kör nästan aldrig mobilspel på Questen)

Av dblade
Skrivet av MORD:

Ni som förklarar utförligt hur AI är en ordbajsare är bara för roliga. Ni drogs med i den initiala hajpen, fixat ett OpenAI konto, chattat med ChatGPT och konstaterat att det är värdelöst. Det är den kunskap och erfarenhet ni har om AI.

Ja, det är så med det mesta. Precis samma problem med VR där man kan uttala sig efter att ha testat på Google Cardboard för 10 år sedan.

Av dblade

Sedan det sena 90-talet har jag varit djupt engagerad i datorteknik, genomlevt internetrevolutionen, en epok då vi gick från BBS till webbsidor och IRC, vilket i retrospekt var en betydande händelse.

Intresset för kryptovalutor har främst varit drivet av möjligheten att få en återbäring på de dyra grafikkort jag investerat i. Tekniken är cool, men det är typ det.

Ingenting av detta kan jämföras med den nuvarande utvecklingen inom AI. Som någon som använt AI i mina dagliga projekt under ett tag nu, blir jag lite fundersam på de som skriver den här typen av artiklar. Vad är det som ni inte ser? Ja, alla är vi ju olika. Hursomhelst, som utvecklare finner jag det oerhört värdefullt att använda AI som ett verktyg i mitt dagliga arbete; det gör att allt går mycket snabbare. Skönt att ha en Einstein som bollplank. Man kan kan enkelt ta sig an nya utmaningar utan att behöva gå in på djupet och lära sig alla detaljer själv. Men, för de som ännu inte förstår dess användningsområden, tro mig, det kommer inte dröja länge innan ni gör det. Anpassningen för dem som inte är lika teknikintresserade som jag kommer förmodligen ta lite mer tid.

Av dblade
Skrivet av Aka_The_Barf:

Vad är det AI'n ska lära sig av detta? Hur 95% av allt man säger ska vara lögn eller baserat på personliga upplevelser?

Samma sak som om du och jag går in och läser på forumtrådar så kan en vältränad AI se skillnad på lögner och fakta.

Av dblade
Skrivet av Emomilol1213:

Inte testat än, men sitter på en 2080s som fungerar med mistral i ollama utan problem iom 8gb VRAM. Något unikt med detta eller speciellt att inte 20xx supportas?

Det ingår en Mistral 7B int4 och en Llama2 13B int4 modell i paketet. Det var väl hyfsad prestanda men jag tror jag sett liknande prestanda i ollama och de andra varianterna. Det märktes tyvärr att dom var för små för att vara praktiskt användbara till det jag använder dom till.

Av dblade

Blev verkligen förvånad över hur många som inte verkar ha koll på vad det handlar om. Är detta verkligen ett teknikforum?

Av dblade
Skrivet av Sidde:

Vilken fantastiskt roligt gjord video. Och visar verkligen upplevelsen.

Det roligaste var hur han såg en fjäril som försökte landa på munken och alla står runt honom och bara stirrar på honom som om han var.. ..i någon annan värld. 🤣

Av dblade

Bra recension men tänk, bara tänk.. om man hade fått en bild på alla kort bredvid varandra så man kan få se om det är någon storleksskillnad. Finns det någon som har t.ex. bildjämförelse mellan alla ASUS TUF 4070-4090?

Skrivet av wargreymon:

Nöp ett TUF på Inet, försökte gardera mig på Webhallen och Komplett, men banken spärrade för bedrägeri xD
Som tur var håller Inet på att packa mitt kort och fått kolli i PostMord *puh*

Som vanligt så lyckades jag med att få igenom beställningen men det fanns inga kvar så det blir leverans någon gång i framtiden. Av erfarenhet så kan det dröja flera månader..

Av dblade
Skrivet av JonasT:

Ja, alltså vi recenserar inte hela modellserier som en entitet utan utmärkelserna gäller alltid för specifika grafikkort. Sen är det givetvis omöjligt att tvinga folk att läsa själva testet, eller åtminstone sammanfattningen, för att ta del av resonemanget varför just detta kort ”missade målet” och att andra kort i samma familj mycket väl kan vara en ”bra produkt”.

Instegspris ska inte förväxlas med introduktionspris, där det sistnämnda var det som hände med RTX 3000-serien och de tillfälligt rabatterade korten som bara var billiga första försäljningsmånaden.

Instegspriset är ”från”-priset för varje modellserie, vilket då brukar vara antingen FE eller mer basic icke-överklockade modeller. Sen om detta pris håller i framtiden återstår dock att se. Det är inte omöjligt att Nvidia är med och subventionerar här också utan att utannonsera någon specifik ”kampanjperiod”.

Tack för att du klargör dessa viktiga prisdetaljer. Ni har inte fått klarhet i om det är kamanjperiod även denna release? Om man t.ex. tittar på länken till ASUS 4070 Ti Super TUF för 10399 som stämmer bäst med nVidias utannonserade pris så kan man inte ens beställa detta kort. [Slutsåld]

Förmodligen någon kamanjperiod precis som det var med 3000-serien som du nämnde. Känns ju som vanligt märkligt om ni skulle recensera en produkt och basera omdömet på kamanjpriset, och med tanke på det så känns ert slutomdöme helt rimligt.

Av dblade

Steam VR kan inte skicka bilden till mitt Valve Index efter att jag installerat denna drivrutin. Jag fick backa tillbaka till föregående version. Sen om det är Valve eller nVidia som har problem, det kan man ju aldrig veta.

Av dblade
Skrivet av JonasT:

Gigabytes dyrare OC-kort var reservplanen som fick användas när vi inte kunde använda det ursprungliga MSI-kortet, vilket var en modell för instegspriset 10399 kr.

När jag tittade så skiljde det bara någon hundralapp från TUF och TUF OC, vilket känns mer rimligt för den extra procent prestanda man eventuellt får. Tror inte det är många som lägger märke till att det står OC och varför 4070 Ti Super fick så dåligt omdöme.

Edit: Men om det nu bara är ett så kallat instegspris som gäller för ett fåtal kort så kan jag helt och hållet köpa er bedömning! Just den här typen av fiffel som nVidia har kört med nu under några år tycker jag man ska uppmärksamma. Det kanske inte går hitta detta kort för 10399 nästa vecka?

Av dblade
Skrivet av g146:

Undrar verkligen hur detta skulle vara bra för miljön och bidra positivt till samhället och naturen. Hur många lastbilar behövs för att leverera lådorna?

Resultatet av den här otroliga investeringen blir tillgänglig för oss alla i form av ett dataset till LLaMA 3. Förmodligen kan vi alla tanka ner den här senare under året.

Av dblade
Skrivet av Xeonist:

Det kommer säker bli lika framgångsrikt som Threads och Metaverse.

Det här påminner lite om killen som med pappas kontokort köpte den absolut snabbaste datorn, med dom senaste versionerna av alla programvaror, och sen lik förbannat blev frånåkt för att han (alltid en han) saknade kreativitet, driv osv.

Det var samma kille som satt i forum och berättade hur mycket pengar han hade lagt på sagda dator, och hur bra den var…bra för vad? Det var det ingen som frågade på dom forumen.

😅 Jadu.. Zuck's track-record med Meta (plats 7 i världen på market cap) talar sitt tydliga språk om innovation och framåtblickande ledarskap. Att peka på Threads och Metaverse som exempel på misslyckanden underskattar både den pågående utvecklingen och det långsiktiga värdet av dessa satsningar. Han är känd för sin förmåga att navigera i teknikvärldens föränderliga landskap med ett stadigt öga på framtiden. Hans beslut att storsatsa på AI och ambitionen att göra dessa framsteg tillgängliga som open source är inte bara ett bevis på hans kreativitet och driv, utan också på hans vision om en mer öppen och tillgänglig teknologisk framtid. Denna strategi kan mycket väl revolutionera hur vi ser på teknikens roll i samhället och ekonomin, och framför allt, hur innovation sprids och utvecklas globalt.

Av dblade
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Troligen till stor del p.g.a. USB C. Att folk på sweclockers allmänt inte har problem med att ha olika laddare till allt och anser att typ ingen spelar på mobiler återspeglar ej försäljningen.

När det gäller Samsung så tycker jag de har Apple priser på deras S-serie, det hade behövt mer konkurrens som det var på den goda tiden när Huwaie inte ansågs vara så farliga.

Skrivet av Jumpcut:

Antar att du skämtar, men det är svårt i textform.

Skrivet av ipac:

Man kan tro det men för typ 3 personer så är faktiskt det här med USB C världens grej.

När jag senast skulle byta telefon så föll det precis på detta. Hade dom haft USB C vid den tidpunkten, ja då hade jag troligen varit en iphone-ägare. Om man använt USB-C under några år för att sedan byta bort det mot Lightning? Nej, det tar emot.

Av dblade

Själv gillar jag att läsa om den här typen av gadgets. Det är precis det som dyker upp i mitt reklamflöde överallt. Hoppas verkligen sweclockers får sponsorpengar för det också 👍

Av dblade

Grym tråd, fantastiska tips, alla! Bli inte överraskade om det dyker in lite $ på ert konto. Jag kommer definitivt att använda dessa länkar när det är dags att utöka min spelkollektion. Kom ihåg, det handlar om att ge och få tillbaka – vi alla vinner på det!

Skaffa Quest 3 via min länk och få $60 att använda på högt rankade spel och appar. Väljer du istället Quest 2 eller Quest Pro, får du $30 som du kan lägga till din spel-samling. Alla dessa spel har imponerande betyg mellan 4 och 5 stjärnor, vilket garanterar timmar av kvalitetsunderhållning. Utan bra spel är det svårt att uppskatta spelmaskinen.
Hämta din rabatt på Quest 3, Quest 2 eller Quest Pro.

Här är min lista av de appar som fortfarande uppdateras, håller längst och som jag spelar än idag. Det är en lista på topp-rankade spel med 25% rabatt. Alla utom Asgard och Red Matter har multi-player.

FPS Shooters

Realistiska Sportspel

  • Golf+ - Ultra-realistiskt golfspel med högsta möjliga betyg 5/5.

  • Eleven Table Tennis - Beroendeframkallande bordtennisspel med grym fysik.

Äventyr och Utforskning

Övriga

  • Virtual Desktop - En app för trådlöst skrivbordsstreaming som man inte kan vara utan.

Ta tillfället i akt och säkra din rabatt redan idag! Skriv gärna en kommentar om ni plockar upp något kul. 👍

Av dblade
Skrivet av zAjben:

Återupplivar den här tråden igen. Vilken bank är idag minst ovänlig mot krypto? Tänkte jag skulle skaffa en ny bank efter Länsförsäkringar..

Länsförsäkringar är förmodligen längst ner på listan bland de traditionella större bankerna. Man kan inte ens öppna ett sparkkonto/fondkonto där utan att behöva betala en årsavgift.

Av dblade
Skrivet av Minzert:

Detta måste ju vara planen med Bard eller?
Tänker att de måste vara stensäkra på att den inte säger något otroligt dumt först.

Jag har skrivit upp en lapp som ligger bredvid min google assistent för att säga exakt rätt ord till att kunna justera ljusstyrkan på mina lampor. Säger man minsta lilla fel så gnäller hon och berättar istället hur jag ska utrycka mig för att justera ljusstyrkan på mina lampor.

Av dblade
Skrivet av ipac:

Word. Känner exakt samma.

Mitt mål för 2024 är att utveckla en XR-applikation (och få betalt för såväl arbete som hårdvara, förstås). Jag vill vara med nu i början, nu när det börjar ta fart på allvar. Handlar "bara" om att hitta rätt person att övertyga...

Ja. Det jobbiga (eller det roliga) är det inte finns så mycket färdiga API:er, precis som det var i början med VR.

Tänker på dom tidiga ramverken som t.ex. NewtonVR och VRTK

Nu är det lite beta på hur man ska hantera djup-sensorn och att automatiskt bygga upp rummet man befinner sig i. Den här är från September och den är ju redan gammal.

Bloggen slutar bra:
Major hardware upgrades are on the way with Quest 3, and thanks to a variety of capabilities and tools available to help you integrate the newest features, there’s never been a better time to build MR experiences.

Av dblade
Skrivet av sealjo:

Finns det ingen som implementerat AI att faktiskt styra telefonen? Kan göra det via omvägar om jag vet vilka exakta kommandon jag vill ha men vill kunna göra det mer naturligt. Vill ha en telefon som faktiskt fattar något framför dekstop-appen som jag nu kan nå via telefonen.

"Öppna maps och ta fram vägen till Malmö"
"Åtteruppta podcast och aktivera mina vanliga bluethooth-hörlurar"
"Stäng av alarmet på morgonen kommande vecka då jag är ledig"

Det borde vara på tiden att uppgradera google assistenten..