Inlägg

Inlägg som wiloh har skrivit i forumet
Av wiloh

Annonsen är avslutad

Av wiloh

Budgivning är för tillfället avslutat.

Av wiloh
Nytt bud: 1 900 kr + frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av wiloh

Oculus Rift

Säljer min gamla oculus rift då jag tänker uppgradera. Den har använts hyfsat mycke under kortare perioder men har mest samlat damm senaste åren. Den är lite dammig och misfärgad på vissa ställen, Dock funkar den precis som ny, inte stött på några problem alls.

Vill inte skicka den med posten så endast upphämtning i Sickla för tillfället.

EDIT: Kör budgivning tills Söndag 28/1.

Läs hela annonsen här

Av wiloh

Supstugan

Av wiloh

jamen dåså, bara limm och krokar kvar, men det borde jag kunde lösa på egen hand hoppas jag. Tack för alla förslag!

Av wiloh

https://www.bauhaus.se/plat-stal-600x1000x0-75mm

Detta låter ju bra isåfall, har rätt höjd direkt, behöver endast kapa 20cm på bredden. bauhaus kan säkert hjälpa med hur man fäster den. Det finns ingen slags "metall sax" som kan klippa i tunn plåt, hade ju varit det bästa. Sen måste jag fästa krokar också så att den går att hänga upp.

Av wiloh

höhö såndär färg skulle man ha!

Av wiloh

Jag har ett bauhaus precis bredvid mig, så plåten kan jag fixa. spelar det någon roll om det är stål eller aluminium? Är väl vikten & priset som skiljer kanske. Hur skulle ni fästa metallplattan bakpå tavlan isåfall? Jag gissar att någon slags lim är bästa lösningen.

Av wiloh
Skrivet av Gunior:

Köpt tidigare en större variant av magnetisk whiteboard papper, så att man kan både skriva på det, sudda, och fästa magneter.
Kanske blir ett bra alternativ, kom inte ihåg vart men snabbsökning visar att nåt liknande detta kan vara något :

https://www.amazon.se/kylsk%C3%A5psmagnet-anteckningstavla-an...

Ser intressant ut, du tänker att man limmar fast den på baksidan av tavlan då antar jag?

Skrivet av solomon:

Bästa är väl att gå till närmsta plåtverkstad/smed/svetsverkstad och be dem klippa till en 0.3mm plåt eller så

Jo detta hade ju funkat, men det låter inte så billigt. Men jag kanske har fel, aldrig beställt ett sånt här job tidigare.

Av wiloh

Hjälp med att göra en tavla megnetisk.

Tjena! Jag hade tänkt ge bort en present till mitt kontor som älskar spelet Diplomacy och tänkte då printa ut en stor och fin tavla av spelets karta. Sedan 3D printar jag ut spelpjäserna, limmar fast en magnet under och vips så kan man uppdatera tavlan med alla truppers rörelse efter varje drag. Jag beställde en tavla i aluminium print med den naiva tron om att tavlan då skulle vara magnetisk, vilken den naturligtvis inte var. Så nu står jag inför problemet hur jag på bästa (och billigaste) sätt gör denna magnetiskt.

Kanske tur i oturen så glömde jag inkludera tavelöglor i beställningen, så baksidan på tavlan är helt slät. Den är 80cm bred och 60cm hög. Inte speciellt tjock, det krävs inte en tjock metallskiva bakom tavlan för att mina magneter ska fästa. Hur skulle ni gå tillväga för att göra detta på bästa sätt?

Min första tanke var att köpa en ikea vemund , limma fast tavlan på den och får då både magnetism och väggfäste i ett. Problemet är att den är aningen för liten och jag kommer behöva så gott som hela tavlans area. kanske går att komplettera de 5cm som sticker ut med metall.

Annars har bauhaus en massa metall billigt som skulle kunna formas till rätt storlek. Problemet är att jag är student och kan ha svårt med tillgång till verktyg som vinkelslip m.m.

Tänkte höra om ni har några bra idéer på hur detta kan lösas!
Mvh

Nedanför är bild på tavlan

Av wiloh

Har själv gått utbildning i spelutveckling och är på minpraktik just nu. Det är extremt svårt att ta sig in i branschen som designer, mer lätt som grafiker och lättast som programmerare. De vill helst ha folk med flera års erfarenhet så man är inte super attraktiv som praktikant. Vissa utnyttjar också ens praktik och har inga planer på att anställa en. Sen är bara sökandet ett helvete, sökte kanske 50 företag i Stockholm och max 40 svarade ens, resten sa att de inte sökte just nu. Så om de vill få in fler i branschen borde nog företagen göra det lättare att söka också.

Av wiloh

Detta är mest något jag hört, så kan inte precis styrka detta men jag får för mig att "creators" eller skaparna av de videos du ser på youtube får mer pengar om du tittar på deras video med youtube premium prenumeration än om du ser deras video med reklam.

"Om du är medlem i YouTube Premium ser du inga annonser. Då delar vi istället din månatliga medlemsavgift med innehållsskaparna. Det bästa av allt är att dina favoritinnehållsskapare tjänar mer pengar ju fler av deras videor du tittar på. "

Hur stor andel youtube behåller och hur stor de ger bort säger de inte, men jag ser mer min prenumeration som att jag köper mig fri från strulet med ad-blockers samt att min chromecast och telefon också slipper reklam. Men jag ser det också som ett sätt att stödja de kanaler som jag följer lite extra eftersom jag tycker de förtjänar det.

Jag tänkte nedgradera min prenumeration till youtube premium lite, dock har jag inte hittat vart jag gör detta eller om detta ens är möjligt just nu, om någon vet få de gärna hojta till.

Av wiloh

Just gått klart första året level design på TGA i Stockholm, ska bli kul att ses i höst

Har inget super bra svar på din fråga, men yrkesskolorna får ju inte fortsätta driva sin utbildning om inte visst nog många elever får jobb efter examen (vad jag vet). Så de kommer ju jobba hårt för att det ska ske, men sen är ju arbetsmarknaden svår att förutse ibland med spel, dock tror jag att du som spelprogrammerare kommer ha det betydligt lättare att hitta jobb än jag som går LD.

Av wiloh
Skrivet av Fjalls:

Jag sitter nu på ett 5600x men har fått tag i ett 3900x oförskämt billigt. Har du testat båda eller vad körde du på?

Jag köpte en 5600X och är väldigt nöjd. Har ej testat 3900X så kan tyvärr inte hjälpa dig där.

Av wiloh
Skrivet av mrqaffe:

Du kan köpa en Raspberry Pi eller len billig surfplatta i stället och de blir antagligen dessutom billigare i längden eftersom de har mycket lägre elförbrukning än en gamma lpc.

Ja att den endast ska spela spotify var nog lite missvisande. Den ska även köra ett visst program som hanterar ljuset i lokalen, annars hade en rasberry varit betydligt bättre som du påpekar! Men jag tror jag hittat några kort på blocket för 150-200kr som bör fixa jobbet utan problem

Av wiloh
Skrivet av perost:

Det verkar vara ett ATI Rage XL, ett kort från 1998. Det kan nog bli svårt att hitta drivrutiner till något OS som samtidigt är tillräckligt modernt för att köra Spotify. Leta efter något begagnat grafikkort istället, t.ex. här på Sweclockers marknad.

Tack för svar, just sådan detalj jag inte tänkt på och var osäker på!
fanns inga bra kort på marknaden just nu men ska hålla utkik!
Annars tror jag kanske att jag kan sno ett gammalt GTX 650Ti från morsans gamla burk

Av wiloh

Hoppas min fråga i denna tråd är relevant då jag också är på jakt efter ett så billigt grafikkort som möjligt till en gammal dator som bara ska stå och spela spotify. Det billigaste grafikkortet jag kunde hitta på sidor som inet och webhallen låg på 450-500kr medan jag hitta ett kort på amazon för endast 150kr. Jag är dock lite osäker om detta kort kommer fungera och skulle vilja ha bara en snabb check om det är en dum idé eller inte.

https://www.amazon.se/VGA-grafikkort-station%C3%A4ra-Multi-Di...

Av wiloh
Skrivet av olol:

Du kan använda dig av 2x2TB+3TB för en raidz1, då kommer du få ut 4TB användbart (3TB disken används endast 2TB av) och valfri disk kan rasa utan att något försvinner.

Kanske värt att kolla på unraid, där kan man mixa diskar fritt och ha den största som "säkerhets disk" då kan du använda alla dina diskar och få 5TB användbart och fortfarande tappa valfri disk, tillskillnad från raidz1 eller raid5 som med alla diskar endast skulle ge dig 3TB användbart.

Skrivet av Mrwite:

Kan rekommendera unraid då kan du använda din 3TB som paritetsdisk och dina 2x2TB+1TB för data samt din 120GB som cachedrive då oset körs på en usbsticka. Du kan testa unraid gratis i 30 dagar för att se om du gillar det sedan krävs en licens, billigaste kostar 60$ då får du köra med 6st diskar totalt och uppgradera oset till alla kommande versioner.

Vill inte tvinga på dig unraid, kände bara med den hårdvaran så skulle det kunna passa bra.

Har googlat runt lite på unraid och det ser ju väldigt trevligt ut, jag är definitivt intresserad av det.

Sen undrar jag också om ni har tips på ett chassi som är bra för ett eget NAS hemmabygge. Behöver passa ett ATX moderkort och minst 6st hårddiskar.

Jag gillar ju även att skapa roliga projekt hemma och unraid ser ju ut att stödja en mäng olika roliga plugins och program, så tack för tipset!

Av wiloh

Hårddisk tips till lekmans TrueNas projekt.

Jag har alltid velat bygga min egen NAS hemma, mest som ett roligt projekt, inte för att jag verkligen behöver en. Nu med release av Truenas 12 och att jag har en datorburk över så tänkte jag ge mig in i träsket.

Jag har en 120GB SSD som jag tänkt ha OS på.
Sedan har jag följande HDD diskar:

  • 1x 1TB

  • 2x 2TB

  • 1x 3TB

3TB disken är en något år gammal WD RED medan de andra diskarna har minst 5+ år på nacken och jag är lite osäker hur länge de kommer hålla.

Så jag tänkte mest kolla om ni tycker det är mer värt att endast köra på en 3TB disk för lagring och helt enkelt inte lagra saker där som jag är rädd ska försvinna. Eller ska jag punga ut 1000kr på en WD RED 2TB disk för att skapa en Raid-z (då det kan bli ett roligt projekt att testa RAID).

Jag har läst nånstans att det inte är så smart att mixa diskar av olika storlek. Hade jag kunat slopa 1TB lagring från min 3TB disk för att använda den så hade jag gärna gjort det.

Tack för mig