Rykte: Diablo IV är under utveckling – blir mer likt Diablo II

Rykte: Diablo IV är under utveckling – blir mer likt Diablo II

Enligt anonyma källor hos Blizzard är Diablo IV under utveckling, och spelet går ifrån den tecknade stilen från Diablo III till fördel för den mörkare stilen från seriens andra del.

Årets Blizzcon-mässa blev inte den framgång Blizzard hade hoppats på. Utvecklaren har för vana att varje år visa nya speltitlar samt nytt innehåll till redan existerande, såsom Overwatch och Hearthstone. Det var redan innan mässan känt att de skulle visa ett nytt Diablo, men istället för den uppföljare i form av Diablo IV många hoppats på blev det istället mobilspelet Diablo Immortal.

I en artikel hos Kotaku berättar flera nuvarande och tidigare Blizzard-anställda om arbetet med Diablo-varumärket och bekräftar att Diablo IV är under utveckling. Spelet har varit under utveckling sedan 2016 och går internt under kodnamnet Fenris och utvecklas av samma team som arbetade med Diablo III.

There’s a lot of people who felt like Diablo III got away from what made Diablo Diablo in terms of art style and spell effects. They want to make this gross, make it dark, [get rid of] anything that was considered cartoony in Diablo III. Make what people were afraid of in Diablo II, but modern.

En Blizzard-anställd berättar att mottot för utvecklingen är att "omfamna mörkret". Tanken är att Diablo IV ska vara mer likt Diablo II och gå ifrån den mer tecknade stilen från Diablo III. Personen berättar att de vill ta det som folk blev rädda för i seriens andra del, men göra det i en modern tappning.

En annan del grundsten i utvecklingen är att göra Diablo mer socialt, och ta inspiration från Destiny med hubbområden där spelare kan mötas och ta sig an uppdrag tillsammans. Det nämns dock att spelet fortfarande är i tidig utveckling och detaljer som detta kan komma att ändras innan lansering.

Diablo III 2012-05-20 13-47-18-43.jpg

Källorna bekräftar även Kotakus tidigare uppgifter om att Diablo IV var tänkt att visas under Blizzcon 2018 tillsammans med ett spelbart demo, något som Blizzard själva dock förnekar. Anledningen till att avtäckandet slopades är att utvecklingsteamet några månader innan mässan fortfarande låg efter med arbetet.

När det kommer till Diablo Immortal uppges detta från början endast varit tänkt för den kinesiska marknaden, då företaget upptäckt att Diablo var väldigt populärt i landet och flera spekulerar kring att det var ett sätt att göra aktieägarna nöjda. Någonstans längs vägen ändrades dock planerna och Blizzard valde att förfina det ytterligare och lansera Diablo Immortal över hela världen.

Diskutera Diablo och andra rollspel i SweClockers forum

När Diablo IV släpps är ännu okänt, men det uppges ske som tidigast år 2020. Huruvida det är tänkt att endast släppas för PC eller om det även släpps för konsol är även det okänt.

Skicka en rättelse
11

Intel presenterar Xe-HPG – grafikkrets framtagen för spelande

Nästa år tar Intel upp kampen med AMD och Nvidia om spelarnas gunst med grafikkretsen Xe-HPG, vilken erbjuder hårdvaruaccelererad ray tracing. Läs mer

1

Intel presenterar Tiger Lake med Willow Cove och grafikkretsen Xe LP

Under Intel Architecture Day avslöjades mer information om kommande Tiger Lake, där bland annat grafikkretsen Xe syns till. Läs mer

18

Intel avtäcker tillverkningstekniken 10nm Superfin

Kraftigt förbättrade FinFET-transistorer ska ge företagets nya 10 nanometers-process en rejäl skjuts i energieffektivitet och prestanda. Läs mer

33

Thermaltake "optimerar" applikationen av kylpasta

Företagets nya kylpastor TG-30 och TG-50 inkluderar bikakemönstrad plaststencil. Läs mer

47

MSI byter logotyp

Den taiwanesiska hårdvarumakaren kastar ut gamingdraken till förmån för kantiga bokstäver. Läs mer

9

Klassiska spelet Snake körbart från QR-kod

Den största standardiserade QR-koden kan lagra strax under 3 kB, något Youtubekanalen Mattkc gör sport av. Läs mer

23

Kinesiska kretstillverkare anställer över 100 ingenjörer från TSMC

Två kinesiska företag uppges ha anställt över 100 TSMC-veteraner för att skynda på utvecklingen av inhemska kretsar. Läs mer

7

Huawei väntas påbörja egen kretsproduktion innan årets slut 

Efter tappat TSMC-samarbete ser Huawei ut att satsa på egen kretstillverkning – med start på 45 nanometer. Läs mer

80

Nvidia kan komma att debutera RTX 3000-serien med en trio kort

Toppmodellerna först ut likt "Turing"-lanseringen men med gigantiska mängder grafikminne – inklusive partnerkort. Läs mer

15

Fynda inför skolstarten med hjälp av SweClockers medlemmar

Traditionen trogen bjuder SweClockers upp med en specialsida, som samlar erbjudanden och tips från medlemmarna. Läs mer

142

Veckans fråga: Hur stor är din skärm?

Nöjer du dig med en liten bärbar dator, eller föredrar du bjässar som tar upp hela synfältet på flera meters avstånd? Läs mer

28

Facebook och Microsoft klagar till EU om Apples App Store

EU-kommissionen säger sig vara "medvetna om bekymrena" kring strömmande spel via App Store. Läs mer