Inlägg

Inlägg som tsivqdans96 har skrivit i forumet
Av tsivqdans96

Annonsen är avslutad

Av tsivqdans96

Fantastisk speldator / Ryzen 7 5700X / RX 6700 XT

Denna dator är i nyskick, fungerar helt perfekt och är mycket snabb, tyst och prisvärd.
Jag har inte snålat in med någon av delarna utan allt är kvalitetsgrejer som kommer hålla år efter år till skillnad från pre-builts.
Alla delarna är köpta i somras från Inet till ett pris av 13,800kr.
Kvitto och garanti finns!

Specifikationer
CPU: AMD Ryzen 7 5700X
GPU: PowerColor Radeon RX 6700 XT 12GB FIGHTER
RAM: Kingston Fury 32GB DDR4 3200MHz CL
Moderkort: ASUS Prime B550-Plus
Lagring: Kingston NV2 M.2 NVMe 2TB
PSU: MSI MPG A750GF 750W
Kylare: be quiet! Pure Rock Slim 2
Chassi: Fractal Design Meshify C Dark TG
Fläktar: Arctic P12 PWM Svart 5-pack (2st installerade utöver standard, 3st extra följer med vid köp)

Byten accepteras ej.
Datorn kan skickas mot betalning i förskott, annars går avhämtning bra.
OBS att sista bilden är till för att demonstrera att datorn fungerar, kringutrustningen som syns på bilden följer inte med. Dock är skärmen, en AOC Q27G2S/EU också till salu för 2,000kr och köper du båda kan du få ett paketpris på 12,500kr (500kr rabatt).

Läs hela annonsen här

Av tsivqdans96
Skrivet av tsivqdans96:

Det låter som en förnuftig felsökning, på så sätt kan man nog hitta de flesta felen. Mitt problem verkar jag dock ha löst nu genom att ansluta processorn och grafikkortet till olika rails på nätagget, alla 3 PCIe kablar var tidigare inkopplade på samma rad så tror att det var felet.

Fick idéen från en av redaktörerna som hade gett tipset till en annan medlem som sökte hjälp för ett ganska likt problem.

Av tsivqdans96
Skrivet av panpo98:

Kanske trasig kondensator i moderkort, grafikkort, skärmen, nätagg mm. Troligen funkar skärm / kabel om du ser "ingen signal" men kan vara bra att felsöka ändå om du vill vara säker.

Börja med att utesluta så mycket som möjlight genom att koppla ur ALLT grejer / kablar FRÅN datorn som inte behövs för att få bild.

Sånt som många tror inte spelar roll som mus, tangentbord, USB grejer / kablar, kringutrustning, kablar till diskar mm är ökända för att orsaka allvarliga fel. Sen så vill du inte riskera diskar, Windows mm i onödan medan man felsöker.

Du behöver 5 delar för att få bild.

Moderkort
Processor+Kylare
Minne
Nätagg
Grafikkort+Skärm

Grafikkort, skärm, kabel kan du låna eller testa med annan dator. Nätagg lånas (vissa märken modeller kan delvis gå sönder mm).

Dom 3 som är kvar bruka man inte hitta nån som har delar som passar. Av dom är moderkort troligast. Minnen kan man testa 1 i taget i alla platser och sen olika kombinationer. Processor antar man funkar om man inte har överklockat sönder den eller nått annat med den.

Nollställa bios / cmos kan vara bra att kunna vid felsökning. Tex behövde vissa ta bort trasig grafikkort, trasig mus osv och nollställa innan dom fick bild med annat grafikkort, datorn startade normalt osv.

Ta loss och sätta tillbaka grejer / kablar har fixat konstiga fel trots att man aldrig hittar orsaken.

Det låter som en förnuftig felsökning, på så sätt kan man nog hitta de flesta felen. Mitt problem verkar jag dock ha löst nu genom att ansluta processorn och grafikkortet till olika rails på nätagget, alla 3 PCIe kablar var tidigare inkopplade på samma rad så tror att det var felet.

Av tsivqdans96

Ingen signal vid uppstart

Jag har ett lite annorlunda problem.

Cirka 90 % av gångerna när jag startar upp min dator och sätter på mina bildskärmar så startar datorn upp normalt men bildskärmarna visar bara "ingen signal" och går sedan in in viloläge. De visar dock bild så småningom efter att jag har startat om hela systemet flera gånger om, men det är inte särskilt hållbart och det är otroligt irriterande.

Är det någon som har någon aning om vad som kan orsaka detta beteende och vad jag kan göra för att fixa det?

Av tsivqdans96

Det bästa kapet jag gjort på senare tid måste vara mitt Svive Hydra Streaming Kit som bara kostade 429kr. För de pengarna fick man med en skit bra kardoid mikrofon, XLR-kabel, en stabil monteringsarm, "stötdämpare" (vet inte vad det heter egentligen), mikrofon strumpa och ett pop-filter. Verkligen extremt prisvärt.

Av tsivqdans96

Jadu jag har gjort en hel del dåliga inköp genom åren som Razer Tiamat 2.2 (mest plastiga headsetet någonsin), ett 1000W nätagg till en dator som egentligen behövde max 600W, Huawei Honor 8 (FU Petter, den telefonen SÖG), osv.

Men det dummaste måste ha varit när jag för länge sedan fick för mig att jag bara *måste* ha ett Cooler Master Cosmos II (ni vet det ökända ultra-tower chassit som är ett av de största någonsin) till min dåvarande dator med ett vanligt ATX moderkort, 1st grafikkort, ingen vattenkylning, 1st SSD, ingen hårddisk och några fläktar. Lådan kostade mig strax över 3000 spänn och var totalt onödigt för mig. Det slutade med att jag sålde det bara några månader senare för typ halva priset.

Av tsivqdans96

Inför nästa datorbygge kommer jag nog inte snåla på någonting utan bara välja kvalitetsgrejer.
Förut har jag dock tenderat att köpa väldigt billiga chassifläktar och minnena har jag inte heller spenderat mycket pengar på utan bara tagit något par med duglig minnesmängd och lägre klockfrekvens.

Av tsivqdans96

Annonsen är avslutad

Av tsivqdans96

Ja jag vet jag ska göra det, väntade bara tills jag skickat datorn eftersom köparen då kommer få en uppmaning om att lämna omdöme på affären.

Av tsivqdans96

OBS: Datorn är nu såld och finns inte längre tillgänglig.

Av tsivqdans96

Asus TUF A17 Ryzen 7 6800H RTX 3070 Ti gaming laptop

Denna dator är otroligt snabb och relativt tystgående. Den är bara 3 månader gammal, är helt i nyskick utan minsta skråma och fungerar perfekt.

Specifikationer: https://www.webhallen.com/se/product/350839-ASUS-TUF-Gaming-A...

240W laddare följer med och kvitto finns.

Nypris: 23,000kr

Jag skickar endast datorn via DB Schenker med extra försäkring pga datorns höga värde, det kostar 300kr inom Sverige.

Byten accepteras ej.

Läs hela annonsen här

Av tsivqdans96

@LPG: Jag har ingen erfarenhet av deras fiber men deras vanliga bredband är ett av de mest ostabila och värdelösa skräp jag någonsin har stött på.

Av tsivqdans96

Perfekt, då slipper jag använda min VPN till det.

Av tsivqdans96

Mitt 1070 FTW går sällan upp till 60°C överklockat så inga värmeproblem här inte.

Av tsivqdans96

@Alucius: Xiaomi är verkligen inte ett dåligt märke om det är det du syftar på.

Av tsivqdans96

@orion_: Eftersom den ändå är lika stor som en iPhone 7 plus så går den ju ner i fickan.

Av tsivqdans96

@noyce: En 5.5" går ju lätt ner i fickan.

Av tsivqdans96

@TywinTargaryen: Ljudbilden är den typen av ljud som lurarna producerar, alltså om de är fokuserade på diskanten, basen, mellanregistret samt basen, diskanten samt basen, etc eller om de är neutrala helt enkelt.

Av tsivqdans96

@Median: Parrot Zik 2.0 har otroligt bra ljud och många schyssta extra funktioner som brusreducering, equalizer, och kontroll från deras egna gratis app. Jag använder dem varje dag när jag pendlar till och från plugget.