Inlägg

Inlägg som marling har skrivit i forumet
Av marling

Om du bjuder på frakten så är det intressant..

Av marling

Raffle är the way to go.. Skit i alla kösystem..
Newegg har vetat det länge..

Av marling
Skrivet av Jaegrlicious:

Vad för spel? Har du OC på cpu? Testat allt stock? Får random frysningar i Division 2 vare sig hur jag har de.

Desktop oftast (slösurfande), ingen load på gpu. Helt random.. Frysning och oftast följt av en auto reboot..
Försvann helt vid byte av gpu, har inte hänt sedan.. Så det borde inte ha med övrigt system att göra

Ska tillägga att ett 3090 Gigabyte satt i min burk ett tag, antagligen en senare generation, strulade inte alls. Tvärtom väldigt svalt och tyst.. Det kortet visade i heller inga problem med pci kontakterna, lätt att ansluta.

Av marling
Skrivet av Paul50:

Jag måste fråga. Vad ligger då GPU Hot Spot Temperaturer på ditt kort. Om man nu kan kolla det vet jag inte på 3000 serien.

Hotspot temp tror jag att du kan se på alla 3000, men tempen på minnena går bara att se på DDR6X.
Rätta mig om jag har fel..

Av marling
Skrivet av Jaegrlicious:

De är inget "problem" Allt under 110c på gddr6x är ok

Jo visst, men varför frysningarna. I och för sig dessa inträffade inte under load utan helt random.
Har inte sett liknande på något annat 3000 kort..

Av marling
Skrivet av Koolaiden1233:

Jo en silveram. Bild innan jag skruva upp gpun. Not exactly on the VRAM https://imgur.com/gallery/RnRGs1L.
Ganska allvarligt om minneskretsarna kommer upp 110 grader utan att det kan färdas bort från kortet.

Kanske anledningen till random frysningarna på mitt 3080. Var inte medveten om DDR6X temperatur problem vid tillfället..
Har hela tiden misstänkt strömförsörjningen, har kanske haft fel..

Av marling
Skrivet av Koolaiden1233:

Det blev jättebra när jag bytte. Baksidan hade inga pads, där använde jag Minuspad 8 1+1,5mm (2,5mm). På framsidan (gpu side) Gelid 2 mm (runt om) plus 1-1,5mm för övriga delar. Sänkte min VRAM temps från 106 grader till max 80 grader. Då kör jag 4K upplösning (dvs använder mkt VRAM). Men i regel som kommer den knappt över 76. Det som var bra med kortet är ett den är fantastisk vid överklock och undervolt. Kör stabilt på 2050 MHz och då med en undervolt på 889 mV. Fläktarna aldrig över 70 grader på gpu core med fläktar på max 1700 rpm.

Ryker garantin, plomberat?

Av marling

Att dom erkänner kvalitetsbristen är bra, innebär troligtvis att dom åtgärdat på ett tillfredställande sätt. Alla tillverkare snålar in på något vare sig det är heatpads eller liknande. Kan tyckas dumsnålt på så dyra kort. Men multiplicerar man med antalet kort så blir det mycket pengar för tillverkaren. Dock kan jag tycka att det vore bättre att dom höjt priset med en hundring o inte snålat på detaljer..

Av marling

Har tidigare ägt ett sådant kort, modell runt års skiftet. Det kortet hade problem med krökta stift ifrån fabrik. Gick att rätta till dem med en liten mejsel så att kontakterna gick i. Men hade hela tiden bekymmer med random frysningar. Innan jag lämnade tillbaka det så tittade jag på stiften och ett av dem hade en annan nyans. I alla fall, fick ett kort av annat märke och frysningarna försvann omgående. Var medveten om Gigabytes kvalitetsproblem när jag installerade kortet och var därför extra uppmärksam. Men hade man bara tryckt som man brukar göra så hade antagligen stiften åkt in.. Detta är instegsmodellen men för den sakens skull vill man inte ett strulande kort.. Så mitt tips är att granska stiften före installation. Man ser det ganska lätt om de sitter ojämnt/snett.. Sen att man inte forcerar kontakterna utan vaggar lite nätt och försöker känna så att stiften löper in. Och om måste man rikta stiften, ta lite i taget annars är det lätt att överkorrigera så att bristningar uppstår. Går inte av men får antagligen sämre ledningsförmåga.. Ursäkta ett långt inlägg.. Hoppas det hjälper någon.

Av marling

Kollat skräpposten?

Av marling

Självfallet ska man vara det, men stiften var inte homogena på dom tidigare modellerna. Dvs lite tunnare och skörare. Sen som skrevs innan så är infästningen inte optimal. Tar man i så går det att "trycka in dom"

Av marling

Lätt att kröka stiften. OM ni får ett kort, forcera INTE in kontakterna!! När dom väl är på plats, så bör det inte vara någon skillnad mot bättre kort..

Av marling

Jodå, bekräftelse mail mottaget ifrån El ladan, hamnade i skräpposten.. "Kommer in i lager 2021-04-19 "

Av marling

Inget bekräftelse mail, fullt normalt förvisso. Men klarna drog pengarna, alltid något..

Av marling

Leveransinformation:Standardleverans till ombud | Beräknad leverans fredag 23/04

Av marling

Har Gigabyte fixat pci kontakterna, eller ska man va extra försiktig när man fått kortet 😁..

Av marling

Orderstatusen i sig är inget konstigt, har det på flera av mina tidigare beställningar från El ladan..
Men det är ordrar som bokats i för hämtning i butik..

Av marling

Tusan, ville att ni skulle övertala mig om att det var helt fel. Får väl bita i det sura äpplet och betala.. Men börjar inse att valen är begränsade.

Av marling

Nej betalade normal pris, eller vad man nu kan kalla det.. Att 3090 Kingpin inte är ett dussin kort ska tas i beaktning, OLED skärm, AIO kylare, byggkvalitet och för att inte nämna innehav av högsta benchmark i port royal. Dessutom finns inga 3080 att köpa för 12k för tillfället, vill inte vänta flera månader (eller mer) som det ser ut just nu.. Är ingen överklockare så det sistnämnda är egentligen ointressant..
Därav frågan, är det hål i huvet att ens fundera på att behålla?

Av marling

Mattias10, självklart har du rätt. Finns inte mycket som motiverar priset på ett 3090 jämfört med 3080/3070. MEN det är här skon klämmer, att betala scalp priser känns inte rätt. Kommer aldrig utnyttja allt som ett 3090 kan ge, men kommer kanske sova bättre med vetskapen om att jag i alla fall inte blivit utnyttjad..