Inlägg

Inlägg som Superb har skrivit i forumet
Av Superb

Skillnaden mellan "data" och "dator" är ungefär lika stor som mellan "bensin" och "bil".

Av Superb

Annars kanske teknisk fysik och elektroteknik i Linköping kan vara något?

Av Superb

Jag pluggar själv i Linköping och är riktigt nöjd! Nu har jag inte pluggar på någon annan högskola men jag är säker på att Linköpings tekniska högskola räknas som en av Sveriges bästa högskolor.

Av Superb

Tragiskt att det finns folk som förnekar så självklara fakta. Ni som inte tror på evolutionsteorin - förnekar ni gravitationen också? Det är två vetenskapliga teorier som har lika hög grad av vetenskaplig sanning.

Av Superb

Att påpeka fel och brister i avbildningar av Adam och Eva är som att påpeka att Nalle Puh inte alls ser ut som en björn.

Av Superb

Man ska lyssna på sin magkänsla när man skriver orddelen. Så fort man börjar tänka är det lätt att man svarar fel.

Av Superb

[QUOTE="hejdaniel;11987893"]

Skrivet av Tobblish:

Deras kunder är ju först och främst bosatta i mellan Sverige, Android är ju större i dom flesta städer idag förutom just i Stockholm.

Min syster bor i Stockholm och hon har en android telefon. När hon först köpte den sa hennes kompisar: så du har också köpt en iphone nu. Hon kollade lite snett på dom och sa nej det är en android, det finns mer telefoner än iphone. Tror det finns många fler av de personer som bara känner till apple produkter i Stockholm. Säger inte att det bara finns såna personer i Stockholm men det här är vad som hände henne. Hennes telefon ser inte ut som en iphone bara så ni vet men kommer inte ihåg vilken stort det är.
Det kan vara en anledning varför de ska öppna den i Stockholm, men det finns väll redan en apple store i Stockholm?

En fjärdedel av Sveriges befolkning bor i Stockholm så jag är ganska övertygad om de flesta mobiltelefonanvändare finns representerade där.

Av Superb
Skrivet av Blomnsterjohn:

Känner också många som flyttat härifrån och är väldigt nöjda med att plugga i Linköping Får man fråga om du hyr eller har köpt något? Och vad läser du för något?

Jag hyr. Känner en som bodde här i Linköping och som dessutom kände min hyresvärd så jag hade tur som fick lägenheten. Hade egentligen tänk att söka till KTH och bo hemma men när jag fick erbjudandet om lägenheten blev valet ganska lätt. Pluggar civ.ing i datateknik just nu men hoppas komma in på teknisk fysik och elektroteknik till nästa termin.

Av Superb
Skrivet av Blomnsterjohn:

Det stämmer faktiskt att jag har nog bara ett halvår någonting kvar till studentrum om man tittar på köläget idag, dock har jag för mig att det brukar öka lite till hösten så kanske inte blir något då heller. Kommer nog ta ett korridorrum när jag får chansen men det är klart man är lite kräsen. Som sagt jag skulle säkert kunna få något riktigt kasst andrahandskontrakt där jag delar ett litet rum med andra men det är ju lite det här med kö till badrummet/köket och att jämnt ha andra människor runt sig som man vill komma bort från.

Kan tänka mig att korridorrum är riktigt roligt om man flyttat till en helt ny stad och inte känner någon dock för det lär vara ett extremt bra sätt att träffa nya kompisar Jag själv är uppvuxen i Stockholm och har bott här i hela mitt liv, ångrar lite att jag inte började plugga i Lund eller Linköping... Men sen har man kärleken här i stan också som man inte gärna lämnar.

Jag flyttade själv från Stockholm för att plugga i Linköping och jag trivs väldigt bra. Linköping är en trevlig stad, universitetet är ett av landets bästa och jag kunde flytta hemifrån vid 19 års ålder. De flesta av mina kompisar i Stockholm bor fortfarande hemma hos sina föräldrar.

Att Linköping ligger så pass nära Stockholm gör inte saken sämre. Det tar en halvtimme längre att åka från Linköping till Stockholm än vad det tog att åka till skolan när jag bodde i Stockholm.

Av Superb

Möjligt att komplettera och plocka ut en kandidatexamen?

Hej,

Jag läser till civilingenjör i datateknik. Är det möjligt att under år 4 och 5 då vi, som jag har förstått det, får välja mer eller mindre fritt bland universitetets kurser att komplettera med kurser i bla. fysik och plocka ut en kandidatexamen i just fysik? Jag ser att många av de kurser vi läser ingår i det programmet.

Av Superb

Pröva att inaktivera "synkroniera till VBlank" under OpenGL i CompizConfig

Av Superb

Hur går det till om jag är antagen till ett program och reservplacerad på ett annat, högre prioriterat program? Går jag på uppropet för det program jag är antagen till och hoppas att de ringer från skolan och ger mig en plats på det andra eller blir jag av med min reservplats då?

Av Superb

Den här utvecklingen är oundviklig tror jag. Vi kommer få se mer av detta. De enda jobben som kommer erbjudas i framtiden är de som kräver en högre utbildning.

Av Superb

Jag är inte så insatt i Drupal men jag menar att om du har experimenterat med funktionen att kunna filtrera användarnamn vid registrering, vilket jag antar innebär att du har ändrat i koden, så måste du ju kunna ta bort de ändringarna eller försöka få det att fungera som du vill. Att ändra något i databasen låter konstigt. Rätta mig gärna om jag har missförstått något.

Av Superb

Varför inte ändra i koden så att det blir rätt?

Av Superb

Felaktigt användande av de/dem/dom är dock ett ytterst litet problem i jämförelse med särskrivning, felstavning eller bristfällig kommatering.

Av Superb

För en som snöat in varken på det ena eller andra märket är det väldigt nära att skämskudden åker fram när man läser vad somliga skriver.

Av Superb

Tack för alla svar!

Av Superb

Tack för alla svar!

Det verkar som att de två största anledningarna till att stanna i Stockholm är att jag slipper ta studielån och att en utbildning från KTH skulle vara bättre än en från Lith.

En viktig sak att nämna angående lägenheten är att jag får ett förstahandskontrakt på den, vilket innebär att jag kan hyra ut den på sommarlov och efter studierna. Och sen är det inte säkert att jag klarar mig på studiebidraget även om jag bor hemma.

Huruvida KTH är bättre än Lith har jag försökt ta reda på och det verkar ju som att det finns en viss prestige i att ha pluggat på KTH, något som tycks speglas i de utexaminerade studenternas löner. Jag vet dock inte om det är någon substans i det eller om KTH mest lever på gamla meriter eller om det beror på att skolan ligger i huvudstaden.

Av Superb
Skrivet av Ryden:

Haha, om du syftar på att prästen inte kommer vara särkilt objektiv så är jag fullt medveten om det. Uppgiften går egentligen ut på att vi ska träffa ett religiöst samfund, vilket som helst, och få deras svar på frågorna.