Inlägg

Inlägg som Liendeborg har skrivit i forumet
Av Liendeborg

Varför ska det vara pissdyrt för? Klart kommunerna inte tar mycket betalt. De tjänar ju på att de stora bjässarna drar dit ny teknik. Fler som utnyttjar nätet och bosätter sig på deras ort då. Vad de förmodligen inte tänkt på var att det köptes upp avtal i samtliga kommuner. Alltså utgör det numera ingen skillnad.

En sista sak jag vill få sagt är att offentlig verksamhet vill självklart också dra nytta av trådlös teknik så varför ta svindyrt betalt?

Av Liendeborg

Jag har en känsla av att biståndsorganisationer kommer köpa upp datorer för att bekosta utbildning på det sättet. De kommer aldrig få råd med dessa datorer om ingen hjälper dem att få ihop till kostnaderna.

Tragiskt att det ens finns så stor ekonomisk skillnad i världen. Skulle vilja åka ner och lära dem ett och annat helt gratis. Skulle vara en upplevelse minst sagt.

Av Liendeborg
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Runken
Fint att de gav dem simcity. vaddå slag under bältet?
Typ: "Lär er bygga städer era jävla infödingar"
EA är onda på ett sneaky sätt också!

Skitsnack! Dels beror det på systemkraven för datorn är ju ingen hightech spelburk. Eftersom det är brist på utbildning så är SimCity väldigt passande. Jag lärde mig väldigt mycket från det spelet när jag var liten, så varför skulle inte andra kunna göra det.

Det är ju inte direkt passande att skicka med en version av NHL 95..

Bra att man tänker efter innan man skriver.

Av Liendeborg
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mrSvamp
empornium.us

Eh jaha vart vill du komma med den adressen?

Porrvärlden är galen.. finns ingen rekvisita på att de som spelat in de här filmerna ens får pengar för det.. de som såg Insiders senaste avsnitt vet vad jag pratar om. Nåväl ska inte spöka till tråden för mycket nu. Blir bara så irriterad på all smygreklam till webbens sämsta hålor.

För övrigt, varsamt och praktfullt bygge det här! När det är färdigt kan du vara stolt över dig själv. Hoppas allt fungerar som det ska också. Kan tänka mig att det blir ganska varmt. Har du tillgång till fönster i närheten hade jag satt "skåpet" där senare så du får tillgång till kyliga vindpustar.

På återseende när det uppdaterats lite mer!

Av Liendeborg

Hur ska bevisen stärkas för att du inte ljuger och säger att du inte kan dekryptera dina filer? Man kan lika gärna säga att det var en kompis som tog hand om detta och han har rest 120mil bort och jag vet inte var han är idag. Näe men ni förstår min tanke hoppas jag.

Lögndetektor? Låt mig skratta... *haha*

Av Liendeborg

Jag tror de gör såhär för att i alla fall få behålla datorerna vad som än händer. Skulle piratebay få tillbaka servrarna nu eller inom kort tid kan de utöka sin verksamhet med stora marginaler eftersom de servrar de har igång nu egentligen inte är deras egna, delvis. De vill kunna styra situationen får jag en känsla av.

Av Liendeborg

Kina håller på att skriva en ny dynasti i sina historieböcker. Undrar hur Europa kommer se ut om 20år. Fortfarande tjänstesamhälle i Sverige? Knappast.

Av Liendeborg

EIZOs skärmar är så jäkla bra. Har själv en FlexScan S2411W, en 24" vill säga.

3000:1 , valbarhet så man kan se hur färgblinda ser det du egentligen ser på skärmen live (snabbknappar via tangentbordet). Ja, den här skärmen är nog den bästa investeringen jag gjort.

Det bästa är alla funktioner som de har. Finns så mycket att ändra..

Av Liendeborg

Värdet i denna nyhet kan vara många Sundkula. Oftast beror det på flera olika orsaker till att man lämnar sin arbetsplats när man har en så hög position, men det viktigaste är snarare vad denna typ av handling kan förändra. Såna här nyheter kan leda till spekulationer på aktiemarknaden etc.

Inget vi vanliga svenssons sitter och snackar om direkt med andra ord men för de som verkligen sitter där på centralbankerna och börserna så kan det här faktiskt ha betydelse. Mer än vad man kan tro ibland.

Själv tror jag att han vill runda av eller så har han inte lyckats så väl som han velat och känner att någon annan bör ta över för att AMD ska kunna fortsätta konkurrera med Intel. Alla är ju inte ute efter att tjäna så mycket stålar som möjligt, vissa har heder i kroppen och känner när man gjort sitt.

Ytterst tveksam till att AMD inte skulle kunna konkurrera mot Intel. Då hade det nog handlat om en ännu större förändring, vill jag påstå. Förflyttning av verksamhet, fabriker och andra resurser exempelvis. Att en enda högt uppsatt chef avgår gör bara oreda och oordning för en liten tid framöver. Det tar alltid tid att ställa om, självklart. Men att det här skulle påverka AMDs försäljning av varor eller forskning som framhäver till bättre teknik är tveksamt. Det förändrar inte direkt avtal som de har med andra företag.

Av Liendeborg

Gör inget om den är lite större. Blir helsikes varmt i de där lådorna så då får man plats till snyggare kabeldragning och eventuellt lite fläkttunnlar och annat smått och gott. För dem som vill blir det nog fint med vattenkylning i ett lagom stort chassi.

Av Liendeborg

Jag köpte det där chassit för ca 2 år sedan. Det finns en 40mm och en 80mm fläkt som ingår + en crossflow fan som sitter under nätaggregatet intill cpun. Där sitter den perfekt för övrigt när den snurrar på som fasen.

För övrigt så lyser 80mm fläkten blått om du inte redan vet det

När jag köpte chassit så fick jag en massa grejer till men då kostade det en del extra också. Fick bland annat dvd-enhet, minneskort-enhet och lysrör. Hoppas du får det också ifall du köper den.

Vill tipsa om att vara noga med kabeldragningen. Och sätt inte dit några onödiga sladdar. Desto snyggare och bättre får du chassit att se ut och vara.

// Liendeborg

Av Liendeborg

Hdd-chassi/hållare

Det är såhär att jag letat och letat efter en hållare eller chassi till hårddiskar. En liknande den nedan på bilden men utan fläkt. Har både letat på nätet och varit i affärerna i stan och frågat men utan resultat.

http://i19.photobucket.com/albums/b190/Ovinsen/Project%20Superma...

Vet någon var man kan hitta en sådan här utan att köpa ett helt nytt chassi?

Finns det inte får jag helt enkelt ta och bygga ett själv men vill helst inte det.

Tack på förhand!

// Liendeborg

Av Liendeborg

Själv kör jag med följande nätagg från be Quiet!

Visst det kostar men fan så mycket bättre än alla billighetsprodukter. Hörs inte ett skit. När jag har örat intill nätaggregatet hör jag precis att fläkten snurrar. Det kallar jag kvalité!

Deras Straight Power serie rekommenderar jag starkt! Synd bara att de hamnar lite i skymundan för alla andra märkesprodukter som inte alltid förtjänar sin uppmärksamhet. Fler jämförelser mellan många olika nätagg hade jag velat se! För få såna recensioner på nätet.

Ett måste att recensera be Quiet! Dessutom har ju deras nätagg lite extrafinesser utöver det vanliga. Exempelvis att när du stänger av datorn så fortsätter de anslutna fläktarna att vara igång 3min till, trots att systemet är avstängt, för att kyla ner datorn riktigt.

Citat från be Quiet! officiella webbsida:

"Readers of the German Magazine PC Games Hardware have chosen be quiet! as their favorite Power Supply manufacturer of the year 2006."

Sen en sak till. Fler Watt talar inte alltid om hur mycket det räcker till. Beror helt och hållet på hur effektivt nätagget är och hur bra den presterar. Därför kan man köpa nätagg med lägre watt men betala dyrare och få ut lika mycket som ett billigt nätagg med många fler Watt.

Nåväl! Det var väl det jag hade att säga och dela med mig utav.

Av Liendeborg

Hexus har visst redan fått titta lite på A70 och A71. Ta en titt här!

Jag gillar Lian Li. Funderar på att köpa ett och modda om det lite grann eller göra en med grund från ett Lian Li som inspiration.

60C bör nog vara till glädje för vissa människor. Tycker faktiskt det var ett rätt snyggt chassi. Bör ju vara rätt bra att ha en kopparplåt till mobo. Kyler nog bättre

Av Liendeborg

Den funkar för mig. Men den var väldigt seg innan idag.

Av Liendeborg

Nya Lian Li chassin på G

Ja gott folk! Nu börjar det dreglas i munnen igen hehe

Fyra nya chassin på G från Lian Li. Det är banne mig inte dåligt!

Lian Lis hemsida

Nytt memorial chassi också!

Verkar som de har lagt ner extra mycket kräm på extra finesser, mer än vanligt, den här gången. Gillar den nya designen invärtes på A70 och A71.

Vad tror ni? Kommer dessa chassin bli svindyra? Hoppas inte det. Skulle bli glad om någon har mer info om dem än jag har.

Av Liendeborg

Jag ser bara ett problem med alla såna här recensionsidor/forum..

Alla ger ut utmärkelser och priser till varor och produkter alldeles för lätt. Det måste gå att jämföra med saker och ting vilket det inte gör i dagsläget då alla får 75% minst av 100% eller 4 av 5 stjärnor.. Ja ni hajar..

Jag tycker faktiskt det var lite väl maffigt. 3500kr för det där chassit.. hade hellre gått och köpt en av de dyrare varianterna i Lian Li serien för samma slant och fått bättre kvalité samt välja eget nätagg.

Så att anklaga Sweclockers är fel, alla borde istället sätta tryck på ALLA recensenter och testare. Det måste finnas någon som visar vägen och ställer sig som första man och vågar sänka några produktbetyg för att visa tillverkarna att vi vill ha ändring. Det är först då vi konsumenter vinner på de här recensionerna i min mening.

Av Liendeborg

Skulle bli glad om du kunde svara på mitt inlägg som finns en bit upp, db-mannen

Mvh Liendeborg

Av Liendeborg

Jag har faktiskt alltid tyckt om Datorbutiken.com. Därför jag köpt mest från er också. Det beror på att ni känns pålitliga och ni verkar alltid finnas till hands på kundtjänsten om man har frågor. Har alltid känt mig väl bemött och dessutom har ni nog de bästa priserna på nätet i Sverige. Har nämligen alltid lyckats få billigare ordrar från er.

De enda gånger jag köpt varor från andra nätbutiker så har det berott på att ni inte haft de varor jag letat efter. Jag är väldigt mån om vad jag köper och kollar både recensioner och annat dylikt.

Att kunna vägleda kunderna genom en länk till olika recensioner likt dem som sweclockers gör, skulle ni göra mig ännu gladare. (Vet att gtek.se använder detta och det uppskattar jag oerhört!)

Dessutom skulle ni få pluspoäng av mig om ni hade en specifik sida där man kunde posta in förslag på varor man vill köpa av er som inte går att få tag på i Sverige men som ni kanske kan köpa in från företaget som gör dessa. Exempelvis fläktfiltrena som en annan person tog upp här i tråden - samma fläktfilter har jag varit intresserad över i mer än ett halvår!

Dock finns det alltid saker att förbättra sig på. Komplett har snabba leveranser men å andra sidan har de patetiska priser i jämförelser och nej jag tycker inte som många andra här att de är mycket bättre. De går till och med ut i reklam på nätet att de säljer minnen för 2195kr men i själva verket går de på 2395kr.. *kasst att luras på det viset!*.. Datorbutiken.com har däremot bra priser som sagt men dessvärre sämre leveranser.

Exempelvis min nuvarande order där jag bland annat beställt minnen. Orderdatum 30:e Maj .. sen var plötsligt minnena inte i lager. 7:e juni fick jag som nästa datum. Därefter 11:e och idag den 11:e står det att de är försenade. Trist men sant. Dock tar jag hellre efter priset än leveranstiden då pengarna i min plånbok tryter.

Men skulle uppskattas om ni kunde göra som förut. Ha en ungefärlig lista på hur många som finns i lager och vart man står i kön så man vet på något ungefär hur ens leveranstid kan förändras eller bli.

Jag hejar fortfarande på db trots detta. Alla företag har sina tabbar och misstag men ärligheten står först för min del. Skulle bli glad om jag fick reda på hur det verkligen ligger till med mina minnen och leveranstiden.

En positiv konsument som vill förbättra en bra butik! //Robin Liendeborg

Av Liendeborg

Frågan är väl snarare vad ditt moderkort klarar av. Kolla upp det före du väljer.