Den som är intresserad av överklockning i den yttersta toppklassen bör bege sig till Dreamhack Winter. Där utspelas Asus ROG OC Showdown med världseliten från överklockningsscenen, eller vad sägs om namn som Elmor, Massman, Hipro5, SF3D, Sampsa, Stummerwinter och Giorgioprimo?

Jon "Elmor" Sandström är dock inte ensam svensk. I SweClockers uttagning fick alla överklockningsgalningar chansen att ställa upp genom att skicka in en meritförteckning som juryn, bestående av representanter från SweClockers och Asus, sedan granskade.

Juryns val föll på Henry "ME4ME" de Kruijf som tack vare gedigna erfarenheter av flytande kväve nu får gnugga hjärncellerna och fingertopparna på Elmia i Jönköping. Utöver chansen att kamma hem hela tävlingen belönas Henry med en presentpåse värd cirka 5 000 kronor. Grattis!

Asus ROG OC Showdown 2009

Tävlingen ROG OC Showdown arrangeras av Asus, Intel och Microsoft i samarbete med SweClockers och är utformad för att vara så rättvis som möjligt. Det betyder att alla får använda identiska datorsystem och har samma tid på sig att nå höga resultat som möjligt, både när det gäller CPU och GPU.

I varje runda deltar två överklockare som får kämpa mot varandra genom att trimma varsitt identiskt datorsystem. Efter 45 minuter får deltagarna byta dator och den som får bäst totalpoäng i 3DMark Vantage "Performance" går vidare till nästa deltävling. På så vis utjämnas spelplanen och alla har samma chanser att lyckas.

Datorkonfiguration

  • Intel Core i7 870

  • ASUS ROG Maximus III Formula

  • ASUS EAH5870 (CrossfireX)

  • ASUS ROG Notebook for ROG Connect

  • OCZ DD3 w/ Elpida Hyper, OCZ Vertex Turbo 120GB

  • OCZ Z Series 1000W Gold Certified Modular

  • Microsoft Windows 7 Ultimate

Datorsystemen innehåller Asus ROG Maximus III Formula, Intel Core i7 870, Asus Radeon HD 5870 i Crossfire samt operativsystemet Microsoft Windows 7. Kylningen sker med flytande kväve och till förfogande står flera överklockningsfunktioner och program från Asus.

Vinnaren kan se fram emot titeln ROG OC Champion 2009 och belönas dessutom med en bärbar dator. Asus G51J-3D är värd cirka 25 000 kronor och kommer bland annat med 3D-skärm, Intel Core i7 720QM och Geforce GTX 260M med 1 GB dedikerat minne.

Asus ROG OC Showdown pågår den 26–29 november på Elmia i Jönköping. Vi ses där!