Överklockning i världsklass pågår på Dreamhack Winter där eliten samlats för att göra upp i Asus ROG OC Showdown. Tävlingen, som är utformad för att vara så rättvis som möjligt, går ut på att överklocka två identiska system baserade på moderkortet Maximus III Formula, processorn Intel Core i7 870 samt dubbla Radeon HD 5870 i Crossfire.

I det första tävlingsmomentet gäller det att trimma klockfrekvenserna och därefter ta tempen på prestandan med hjälp av 3DMark Vantage Performance-test. 45 minuter senare byter överklockarna system med varandra. Poängen läggs sedan ihop och den överklockare som lyckats bäst går vidare till nästa deltävling.

I tävlingen deltar svenskarna och SweClockers-profilerna Henry "ME4ME" de Kruijf och Jon "Elmor" Sandström. Trots en mycket ihärdig insats lyckades ME4ME inte överlista den finska motståndaren SF3D och slogs därmed ut från tävlingen.

För Elmors del gick det betydligt bättre och med en bit över 27 000 poäng i 3DMark Vantage "Performance" lyckades han kvala in till semifinalen som går av stapeln under lördagen.