Det är branschanalytikern Ming-Chi Kuo på Concord Securities som står bakom en rapport med vad som sägs vara specifikationerna för Apples andra generation surfplatta Ipad 2.

I rapporten hävdas det att upplösningen stannar kvar på 1024 x 768 pixlar och att Apple istället fokuserar på antireflexbehandling för att tävla mot e-boksläsaren Amazon Kindle. Samtidigt är skärmpanelen 30–35 procent tunnare än föregående version.

ipad2.jpg

Apple sägs uppgradera plattformen till en dubbelkärnig Cortex-A9 på 1,2 GHz med grafikprocessorn PowerVR SGX543, den sistnämnda 2-3 gånger snabbare än grafiklösningen i Iphone 4. För att ge den nya kretsen spelrum fördubblas RAM-minnet till 512 MB (1 066 MHz).

En annan nyhet är att Apple tar Facetime till Ipad 2. Tack vare dubbla kameror på 0,3 (fram) respektive 1,0 (bak) megapixel är det möjligt att ringa videosamtal precis som med Iphone 4. Det är dock ännu inte känt om Apple även integrerar en minneskortläsare.

Enligt Kuo har Foxconn redan dragit igång tillverkningen av Ipad 2. Lanseringen äger rum någon gång i slutet av det första kvartalet eller i början på andra. Ipad 2 lanseras i flera olika versioner med bland annat GSM och CDMA.

Källa: Apple Insider.