I våras väckte det kinesiska företaget Deepcool en del uppmärksamhet med sitt chassi Tristellar. Modellen kom i ett unikt bladformat utförande med tre separata kammare för komponenter och plats för moderkort i formfaktorn Mini ITX. Under årets Computex-mässa fortsätter satsningen på fler säregna skapelser från företagets sida.

I rampljuset står Mini ITX-chassit Nephrite som enligt Deepcool har inspirerats kraftigt av Sonys spelkonsol Playstation 4. Modellen är uppbyggd kring två kammare, där den nedre huserar moderkortet samt nätaggregatet. I denna återfinns även monteringspunkterna för lagring som utgörs av två 2,5"-platser samt en enstaka 3,5"-plats. När det kommer till processorkylare behöver denna hållas under 120 mm på höjden.

Det som verkligen utmärker modellen är, förutom yttre paneler av kolfiber, en speciell kammare i chassits topp med ett genomskinligt akrylskal. Här monteras grafikkortet med hjälp av en medföljande riser-brygga vilket sepererar detta ventilationsmässigt från resten av systemet.

Nephrite är fortfarande i prototypstadiet och väntas enligt företagets representanter genomgå en del finslip innan eventuell utrullning görs till massproduktion. Eventuell prislapp är i dagsläget okänd.

► Läs alla artiklar från #computex-2015