I samband med förra årets lansering av AMD:s Ryzen Threadripper-processorer stod det klart att merparten av processorkylarna på marknaden inte var särskilt lämpade för nykomlingarna. Anledningen var att basen på kylarna var på tok för små för att täcka den gigantiska värmespridaren på Threadripper-modellerna.

För att lösa detta att många tillverkare släppt nya kylarmodeller anpassade för den nya processorfamiljen, och nu har turen kommit till Deepcool som lanserar en modell med det finurliga namnet Fryzen. Paradnumret utgörs inte helt oväntat av en väl tilltagen kopparbas med dimensionerna 68 × 46 mm, vilken täcker hela värmespridaren på processorn.

Basen är i sin tur ansluten med sex värmeledningsrör till en kylflänskonstruktion med tätt packade fenor av aluminium. Paketet kyls av en enskild 120 mm-fläkt med ett maximalt varvtal på 1 800 RPM, där både denna och toppen av kylaren är bestyckad med adresserbar RGB-belysning som kan styras via en medföljande kontroller alternativt via kompatibla moderkort.

Företaget trycker även hårt på att modellen utformats för att inte krocka med de många minnesmodulerna som ofta tar plats i Threadripper-baserade system. Detta åstadkoms genom en förhållandevis grund kylflänskonstruktion ihop med att värmeledningsrören böjts så att fläkten hamnar längre bort från minnena.

Nämnvärt är att Deepcool inte specificerar någon kylprestanda för modellen, vilket gör det svårt att avgöra huruvida den är kompatibel med de kommande Threadripper-modellerna med 24 och 32 kärnor med en TDP på 250 W. Sett till kylflänsens nätta konstruktion rör det sig dock troligtvis endast om kompatibilitet med nuvarande Threadripper-processorer.

Deepcool Fryzen väntas landa i butik under sommarmånaderna med en rekommenderad prislapp på 89 EUR inklusive moms.