I samband med årets upplaga av konferensen Siggraph avtäckte Nvidia efter en längre tids rykten sin nya grafikarkitektur "Turing". Det som visades var Quadro-modeller, vilka är anpassade för professionellt användande, och stort fokus lades på renderingstekniken ray tracing.

Via ett nytt videoklipp antyder nu Nvidia om att nya modeller riktade till konsumenter avtäcks under spelmässan Gamescom i Tyskland. I videon syns bland annat bilder på grafikkort och referenskylare. Klippet avslutas även med texten "Beforthegame" och datumet för Gamescom 2018, vilket ytterligare antyder om ett avtäckande under mässan.

Flera användare på bland annat Reddit har även upptäckt att Nvidia i videoklippet avslöjar vad namnet för de nya modellerna blir. Bland annat syns användarnamn såsom "Not_11", "RoyTeX" samt siffrorna 2080. Många menar att detta pekar mot att nästa generation blir Geforce RTX 2000-serien, något som går i linje med Nvidias registrering av varumärket.

Ännu finns inga uppgifter gällande pris eller lanseringsdatum för nästa generations Geforce. Tidigare uppgifter talar dock för att i alla fall en av de nya modellerna ska bli tillgängliga i september. Gamescom 2018 hålls i Köln i Tyskland mellan den 21-25 augusti och Nvidias evenemang går av stapeln den 20 augusti.

Läs mer om Turing!
Nvidia tillkännager nya grafikarkitekturen Turing
Nvidia Geforce GTX 2060 presterar som GTX 1080 i prestandatestet 3DMark
Nvidias Turing-grafikkort från MSI dyker upp på bild