I början av 2018 rapporterades det att Google arbetade på en strömmad speltjänst för bolagets mediaspelare Chromecast. Uppgifterna styrktes senare under året då företaget avtäckte Project Stream, vilken gjorde det möjligt att strömma spel direkt i webbläsaren Chrome. Sedan dess har det dock varit tyst kring satsningen.

Nu har företaget skickat ut inbjudningar till en presentation under Game Developers Conference (GDC) i San Francisco i mars. Under den väntas Google avtäcka sin spelsatsning och det talas om att det handlar om en tjänst användare kan prenumerera på och få möjlighet att strömma spel. Det är ännu okänt om det kommer göras via Chromecast eller en separat spelkonsol utvecklad av företaget.

Enligt tidigare uppgifter till Kotaku kan det röra sig om en relativt billig spelkonsol med mindre kraftfull hårdvara. Detta då fokus kommer ligga på att strömma spel över internet och det talas även om integrering med Googles övriga tjänster såsom Youtube.

Google är dock inte ensamma på marknaden och får konkurrens från aktörer som Microsoft och vad som än så länge går under namnet Project Xcloud. Microsoft har tidigare meddelat att den ska bli tillgänglig för allmänheten i början av 2019, men någon exakt tidsram är ännu inte känd.

Källa: Polygon

Läs mer om strömmande speltjänster: