Tillverkaren Lian Li är kanske främst känd som chassimakare och har gjort sig ett namn genom påkostade modeller av aluminium, där skrivbordschassit DK-04 och båtchassit PC-Y4 är två sådana exempel. På senare år har företaget också ägnat sig åt samarbete med överklockningsprofilen "der8auer", där det populära resultatet PC-O11 Dynamic har släppts i flera utföranden.

Nämnda låda är en rejäl historia med fokus på insyn i huvudkammaren och möjlighet till vattenkylning, vilket medför stora glasytor och ett fysiskt stort chassi. På CES 2020 presenterar den taiwanesiska tillverkaren en mindre variant i samma stuk, som har namnet PC-O11D Mini och bibehållet stöd för kraftfulla komponenter.

Lian Li o11 d mini.jpg

Den kommande produkten kan husera moderkort från formfaktorn Mini ITX upp till ATX och med chassit följer tre olika moderkortsplåtar. Valet av moderkort påverkar nämligen antalet fläkt- och radiatorplatser, i och med att respektive moderkortsplåt har olika antal expansionsplatser. En mindre modell förskjuter således systemet nedåt och lämnar plats för radiator i toppen och en bredare variant vid sidan.

Konkret listas stöd för tre 280 mm-radiatorer med Mini ITX-kort, medan Micro ATX innebär en 280- och en 240 mm-variant. Med fullstora ATX gäller istället dubbla 240 mm-radiatorer, alternativt fläktar med motsvarande storlekar. Baktill i chassit finns plats för en 140 mm-fläkt oberoende av moderkort.

I likhet med PC-O11 Dynamic-syskonet kommer Mini-modellen med front- och sidopanel av härdat glas, medan perforerad plåt återfinns i botten, taket och bredvid moderkortet. Bakom moderkortsplåten finns plats för ett nätaggregat av SFX-L-typ, dubbla 3,5-tumsenheter samt ytterligare fläktplatser.

Till skillnad från den större familjemedlemmen är nykomlingen placerad på fötter, vilket innebär att luftflöde från botten är möjligt i högre utsträckning. Därtill syns en liten skärm belägen på chassits front, som ur kartong visar logotyperna för Lian Li och "der8auer".

Lian Li o11 d mini anantech.jpg

Bildkälla: Anandtech

De lättillgängliga anslutningarna huserar vid botten av frontpanelen och består av en 3,5 mm-anslutning för ljud, dubbla USB Type-A samt en Type-C, men hastigheterna är i skrivande stund okända. Start- och reset-knapp återfinns på toppen av lådan, som har en total volym på 38 liter men okända yttermått.

► Läs alla artiklar från #CES-2020

Lian Li menar att prislappen för PC-O11D Mini landar någonstans under 100 USD, motsvarande 1 200 kronor. Mer konkreta uppgifter kring begränsningar för grafikkort och processorkylare, fysiska mått och pris blir sannolikt kända närmare lanseringen, som ska äga rum någon gång i maj.

Källa: Anandtech

Finns det något annat mastodontchassi på marknaden som du skulle vilja se i krympt format? Berätta i kommentarstråden!